Gang Starr - Moment of Truth (1998)

Label: Noo Trybe

1. You Know My Steez (4:07)
  2. Robbin Hood Theory (3:44)
  3. Work (2:59)
  4. Royalty (5:11)

met K-Ci & Jojo

5. Above the Clouds (3:41)

met Inspectah Deck

6. JFK 2 LAX (3:34)
  7. Itz a Set Up (3:49)

met Hannibal

8. Moment of Truth (4:07)
  9. B.I. Vs. Friendship (4:37)

met M.O.P.

10. The Militia (4:48)

met Big Shug en Freddie Foxxx

11. The Rep Grows Bigga (4:54)
  12. What I'm Here 4 (2:45)
  13. She Knowz What She Wantz (3:00)
  14. New York Strait Talk (4:14)
  15. My Advice 2 You (2:31)
  16. Make 'Em Pay (4:21)

met Krumb Snatcha

17. The Mall (3:40)

met G-Dep en Shiggy Sha

18. Betrayal (5:29)

met Scarface

19. Next Time (3:06)
  20. In Memory Of... (3:49)
CaliLove
^^^^
Wtf is er nu weer mis met die intro van die track?
Ik vind hem wel iets hebben

avatar van j.b.b.l
Minpunt van dit album is de beat van Robin Hood Theory.Voor de rest klinkt het weer als een ouderwetse Gang Starr album,alleen een veel langere album,mij bevalt het wel,het luisterd lekker weg.Mijn favorieten nummers zijn Above The Clouds,The Millitia,What I'm here 4 en Moment Of truth,wat een lyrics zeg .4,0

avatar van Stapler
Ik heb laatst Full Clip: a decade of Gang Starr gekocht, maar die vind ik iet wat tegenvallen..
Vind ik dit dan toffer denken jullie?
Want tracks als Battle, Full Clip en just to get a rep vet dope!

jorisje123456
Hier staan mi betere nummers op als full clip en just to get a rep

avatar van MJ_DA_MAN
Full Clip is een verzamelaar .

jorisje123456
Verzamel CD's hebben niet per se alle beste nummers

avatar van MJ_DA_MAN
Nee dat zeg ik ook niet, maar het lijkt me logischer dat je alleen een verzamelaar koopt als je geen behoefte hebt aan studio-albums van de artiest(en).

jorisje123456
Ja maar in dit geval vind ik de verzamelaar slechter als het studio-album.

avatar van Stapler
Ja dat hoor ik van meer mensen van daar..
Ik koop deze nog wel (ooit) denk ik

avatar van JLjuju
Je moet het eerste couplet van Royalty eens horen, dat stemt echt precies t zlefde af met de melodie. Echt een superverse, een van de beste van Guru.

Een hele review drop ik later wel

avatar van j.b.b.l
Ik heb toch iets met Gang Starr Albums,ze worden gewoon elke keer dat ik het luister beter.Zelfde met dit album,ik denk dat ik me top 10 in de war moet gooien.4,0 > 4,5

Relax
Ik weet trouwens niet wat het is, ik vind Guru een slechte flow hebben met wat opschepperige neppe teksten.
Hij rapt dat hij de beste is en dergelijke, maar de manier waarop hij het rapt is erg emotieloos en voorgelezen.
De beats zijn nog steeds behoorlijk looped, maarja.
Ik moet deze opnieuw beluisteren, weet niet waarom ik dit een 4,0* zou geven als Guru en DJ Premier het niet zo geweldig doen...

Relax schreef:
De beats zijn nog steeds behoorlijk looped, maarja.

Opschepperige neppe teksten? wat?

Zijn teksten, zeker op dit album staan echt op een eenzaam hoog niveau. Het zit perfect in elkaar en het is nergens geforceerd.

Het ligt natuurlijk aan jou of je de onderwerpen en de manier waarop hij het berengt goed vind, maar technisch gezien is het bijna pure perfectie.
Zoveel opschepperige teksten als Skillz, Mass Apeal en Full Clip staan hier ook niet op toch?
Enkel op You Know My Steez en The Militia, die voor brag 'n boast tracks echt heeeel goede teksten hebben.

avatar van Dielie
deze week al veel 'The Ownerz' gedraaid en ik vind hem eigenlijk wel goed, de tweede keer koffie gemaakt met dezelfde filter mss, maar hij is het kleine neefje van 'Moment Of Truth', wat ik in het begin niet vond, over deze plaat ben ik dus wel overtuigd dat ie retevet is

Relax

eazyfan
Daar heeft Relax trouwens groot gelijk in, dat gevoel heb ik ook altijd bij Guru op dit album, af en toe nummers met inhoud maar het merendeel is saaie opschepperij.

avatar van GarnalenPeller
Af en toe vette brag 'n boast maar het meerendeel heeft inhoud

avatar van Biemo
Ik ben ook niet zo'n Guru-fan, maar voor deze cd wil ik graag een uitzondering maken. Wat mij betreft komen alle indiviuele kwaliteiten van Guru en Premier hier perfect samen en is dit Gang Starr op z'n best. Ik luister deze cd al sinds ie uitkwam en hij verveelt me nog steeds niet.

The Militia vind ik de beste track, die rap van Freddie the Foxxx is legendarisch.
And while your, nose is drippin, and drainin blood
I be standing over you screamin, "nigga, what, what? ! nigga what? !"

Biemo schreef:

And while your, nose is drippin, and drainin blood
I be standing over you screamin, "nigga, what, what? ! nigga what? !"

Ik moet nog steeds glimlachen als die strofe langskomt

avatar van Kill_illuminati
Best grappig zag net de clip van "Royalty", Pac en Big hebben ook zo dope op een rooie konings troon gezeten.Echt iets voor rap heavyweights. ff beter luisteren dan ga ik 'em beoordelen.

Suicide? Nah, I'm not a foolish guy don't even feel like drinking, or even gettin high cause all that's gonna do really, is accelerate.

avatar van GarnalenPeller
...the anxieties that I wish I could alleviate.

CaliLove
Die lady die op de intro van The Rep Grows Bigga een shoutout doet , is echt geweldig.

avatar van OldRottenhat
Dit is eigenlijk het enige hiphopalbum dat ik nog steeds beluister na mijn overgang van hiphop naar rock een aantal jaren terug! Deels jeugdsentiment, deels omdat dit gewoon een heel sterk album is met goede beats van Premier en mooie teksten van Guru! 4.5 sterren

avatar van Kos
Kos
Lachen die video van The Militia, nooit gezien.

avatar van JLjuju
Haha idd erg goeie clip

avatar van nega
ik vind het een sterk/lekker album:D zeker wel. ff een vraagje. liedje nummer 7 itz a set up. vinde jullie de flow van die Hannibal niet op die van Big daddy kane lijken?

sample van next time is erg vet !! pete rock heeft hem ook ergens nog gebruikt. ik dacht op het album van Rob-O

avatar van miintzish?
voor mij steekt deze cd met kop en shouders boven de rest uit. Geweldige beats van Premo en sterke teksten van Guru. Beluister deze cd al 2 jaar, word nog steeds niet saai

avatar van Kill_illuminati
Eindelijk begin ik het nummer Moment of truth te voelen. Best een gevoelig, heerlijk nummer

avatar van funkdoc
één van de beste albums in mijn bezit. punt