Prince - Planet Earth (2007)

Pop / Funk
Label: Columbia

1. Planet Earth (5:51)
  2. Guitar (3:45)
  3. Somewhere Here on Earth (3:45)
  4. The One U Wanna C (4:29)
  5. Future Baby Mama (4:47)
  6. Mr. Goodnight (4:26)
  7. All the Midnights in the World (2:21)
  8. Chelsea Rodgers (5:41)
  9. Lion of Judah (4:10)
  10. Resolution (3:40)
EVANSHEWSON
platedraaier schreef:
Je kan vinden van de hoes, wat je wilt.
Maar wat mij echt irriteert is dat er geen tracklist op de hoes staat. Ook zit er geen boekje bij en op de cd staan ze ook niet.

Ik heb dus zonder deze pagina geen idee naar welk nummer ik luister.

Die opmerking is geheel terecht. Ik erger me ook blauw aan dat
s'enfoutisme van de platenmaatschappij, het idee; zoek het zelf maar uit.
Jammer, maar de plaat blijft gelukkig steeds beter, een echte groeier, nou voor mij toch.

platedraaier schreef:
Je kan vinden van de hoes, wat je wilt.

Ik heb dus zonder deze pagina geen idee naar welk nummer ik luister.

Dit vind ik dus een vorm van enorm hufterig gedrag.
De fans geven veel geld uit voor een cd, in dit geval " Planet Earth" van Prince, en er word ofwel door de platenmaatschappij of door Prince zelf niet eens een tracklist op de hoes aangeboden.
Ik het een soort van arrogant over komen, of een soort statement maken zo van dat cd´s kopen er toch niet meer zo toe doet.
Jammer voor de Prince-fans dus in dit geval,...maar het is nu eenmaal een wat eigengereide artiest, maar ook wel weer erg uniek,

wat een drukte om wel of geen 'tracklist' . . . . .
stop hem in je computer en je weet welke nummers er op staan. desnoods print je dat uit.

EVANSHEWSON
wat een drukte om wel of geen 'tracklist' . . . . .

Hier op MuMe heeft iedereen een pc, er zijn nog héél wat mensen die geen pc hebben hoor, je zou ervan opkijken...
Nogal een beperkte kijk vind ik dat...

Trouwens het is een vorm van elementaire beleefdheid en vooral respect om de klant een tracklist mee te geven, je betaalt dus mag je wat voor je geld krijgen, toch ??

wat een drukte om wel of geen 'tracklist' . . . . .

Als ik hem op m`n pc wil draaien, dan download ik hem wel toch.
Toevallig heb ik een behoorlijke high end istallatie met een cd-speler die cd`s afspeelt en daar wil ik deze cd ook op afspelen.

En ik vind het dus gewoon vreemd dat ik geen idee heb welke nummers op de cd staan die ik gekocht heb.
zowiso had ik een boekje wel erg prettig gevonden. Ik hou wel van boekjes en het liefst met behalve songtekst ook nog andere informatie, zoals de artiesten die meespelen op het nummer.
Dat is ook 1 van de dingen die een cd meerwaarde geven.

Ik vermoed wel dat het een bewuste keuze van Prince is. Lekker apart doen.

Ik vind de cd tegenvallen. Een aantal nummers zijn wel aardig. Nummer 4, 6 en 8.
Bij nummer 2 had ik zoiets van........dit heb ik eerder gehoord.

Nicci
die vorm van elementaire beleefdheid snap ik niet helemaal. hoezo beleefd? respect voor de klant? de CD heet planet earth en er staan een stuk of 10 nummers op. kennelijk vindt Prince dat genoeg info. ik ook overigens. wat boeit het dat het 2e nummer 'Guitar' heet?

overigens: als je PC bezitters en iPod-eigenaren samenvoegt heb je een behoorlijke groep die weinig tot geen behoefte heeft aan een tracklist.

platedraaier schreef:
Bij nummer 2 had ik zoiets van........dit heb ik eerder gehoord.

maar hoe heten die nummers nu . . . . .!?

ik heb het niet over afspelen, maar er even indrukken en de tracklist uitprinten.

Nicci schreef:

maar hoe heten die nummers nu . . . . .!?

Ok, daar heb je gelijk in. Ik maak er ook geen drama van, maar vreemd vond ik het wel.

Weer een lekkere productie, zeker de eerste helft van de cd. Wat mij betreft beter dan Musicology en 3121.

Alhoewel ik moet toegeven dat Prince niet veel kwaad bij mij kan doen. Ik hoop echter nog altijd op een meesterwerkje a la LoveSexy of Rainbow Childeren... Dat is deze cd niet.

Geen boekje is wel jammer, maar op zijn site 3121.com is een pdf met de nummers en tekst te vinden.

avatar van Will u.be
EVANSHEWSON schreef:

Kijk, ik zal het hier beantwoorden voor iedereen ; ik ben redelijk digibeet, ik ben haast 49 en dat ligt voor jonkies misschien allemaal wat meer voor de hand.

Neen, ik kan niet downloaden,

Neen, ik kan geen foto's plaatsen, ondanks de aangeboden hulp, gewoon omdat ik het moet ZIEN doen.

Neen, ik kàn niet werken met een MP3 speler, ik zou daar in geen honderd jaar één noot muziek inkrijgen, helaas!

Neen, ik kan niet wat vele jongeren hier wel kunnen

Neen, ik schaam me daar niet voor.

JA, ik heb andere vaardigheden in het leven, die misschien anderen dan niet hebben,

Mag dat GEZEIK daar nu over ophouden ook, ja ??

xx

En trouwens; ik ben geluidsfreak ; ik zal nooit of nooit downloaden,

want die geluidskwaliteit is absoluut KUT.

Ik koop van artiesten die ik bewonder liever originele ceedees, dan heb ik ook het artwork, die boekjes met teksten en dergelijke, en dan besteel ik die artiest niet

I'm sorry, ik ben van de oude stempel en zo is het en zo blijft het.

En laat die nieuwe Prince nu maar gewoon in de winkels komen, jawel ??

Groetjes van een Princefan, en tegelijk ook van een digibeet!

Het is zoals het is, en dat is dan maar zo!

Prima dat je cd,s koopt. Doe ik ook. Ik koop ze omdat ik het leuk vind iets van die artiest/artieste te hebben. Ik heb een verzameling van al mijn helden waar ik erg trots op ben. Echter, ik ga mezelf neerzetten als een oude sok. Op deze manier lacht men je uit, waar ze wellicht bewondering zouden moeten hebben voor je cd-collectie.

** Ik download muziek, om zo te weten of ik het iets vind, voor ik er €20,- aan uitgeef. Maat.

avatar van martlybra
Echt geen super album, maar tracks als 'Future Baby Mama', 'Mr. Goodnight' & 'Chelsea Rodgers' houden het gemiddelde net op een 3,5...

Nicci
Als ik eerlijk ben wordt dit album nietszeggender naar mate ik hem vaker luister. Ik denk de matigste plaat die Prince ooit heeft uitgebracht. Alleen 'Come' is wellicht nog slechter.

fastpulseboy

come???
die vind ik behoorlijk super! een heel stuk beter in iedergeval dan deze.

avatar van Oldfart
Een half geslaagd album; of wederom een teleurstelling ?
Of is het glas juist toch weer halfvol?
Hij kan het nog wel getuige enkele songs, maar het zakt toch te veel weg in een mij nietszeggend geneuzel.
Jammer weer.......

Mensen, laat je niet misleiden hier op Musicmeter: dit is gewoon één van de beste Prince albums ooit! Jawel, veel gedraaid op vakantie en op de ballads na is het echt zo lekker. Guitar is van het niveau van 'Kiss'. Toe maar denk je misschien, maar ik ben sinds de jaren 80 toch zeker 8 keer naar Zijn concerten geweest, waaronder Paradiso, dus arrogant als ik even ben, denk ik wel te weten waar ik het over heb. Echt een klasse cd: mis 'm niet!

Laat die andere arrogante user die ook veel concerten sinds de jaren '80 heeft gezien, toch zeker 11 keer waaronder Nighttown, daar dan toch echt anders over denken
Wat ik al niet snap is dat je dit één van zijn beste albums ooit vind en het daarna al snel hebt over 'op de ballads na'. Volgens mij zouden die dan toch ook echt dik in orde moeten zijn wil je dit één van zijn beste albums ooit vinden, of zie ik dit nu verkeerd?.
In mijn oren zijn de ballads op dit album ronduit slap en blijkbaar twijfel je zelf ook.
Maar goed: het is leuk een wat positiever bericht te lezen natuurlijk, alleen snap ik dan toch die ene toevoeging niet helemaal.

Berichten over o.a. aftershows verplaatst naar Prince

aERodynamIC schreef:

Hallo aERo, er staan naar mijn idee maar 2 echte ballads op. En de nummers Planet Earth, Guitar, The one U wanna see, Mr Goodnight & Chelsea Rodgers vind ik allemaal echt lekker tot erg goed, deze tracks vormen de basis van deze cd. Wat telt voor mij is de onvoorstelbaar lekkere groove die je door dit album heen hoort. Groovy & Funky: dat is Prince (ook) + de geweldige gitaar: wat speelt hij die toch goed!

Wat mij ook opvalt is dat des te vaker ik de cd draai, des te beter ik 'm vind. En vervolgens zet ik 'm ook nog voor de 2e keer op (doe ik zelden). Genieten!

Dat is absoluut mooi te horen! Ik draai hem nu al bijna niet meer in tegenstelling tot de vorige: 3121 (die overigens ook wel een paar missers bevatte, maar die ik toch leuker vind dan deze). In mijn oren is het allemaal iets te veel automatische piloot en ontbreekt het heilige vuur.
Maar als ik dan live-opnames van de laatste tour zie en hoor dan weet ik dat het nog steeds wel goed zit en dan zie ik dit album als een aardige aanvulling op de rest van de collectie. Slecht zal ik het ook zeker niet noemen; er zijn betere zullen we maar zeggen (en zeker ook slechtere ).

avatar van sean10
echt een teleurstelling dit album! na 3121 en musicology (geen échte toppers maar wel lekkere albums) echt een terugval van de grote kleine man. in de langzame nummers mis ik eigenlijk al de emotie, guitar vind ik een flauw nummer. eigenlijk alleen chelsea rodgers vind ik een lekker nummer (ook niet super overigens). ik was erg blij dat hij geen nummers speelde van dit album toen ik in londen naar zijn concert ging! hoewel hij er live toch wel weer iets geniaals van zou maken...

LoveStoned
SoundWave schreef:

Dit vind ik dus een vorm van enorm hufterig gedrag.

Jullie begrijpen er toch ook helemaal geen zak van, hé?
Dit doet Prince gewoon voor de Art.
Echt weer iets voor Prince: 'zoek het maar uit'.
Je moet hget zien als zijn stijl, en niet voor irritatie.
Trouwens: dit album zou er veel minder mooier uitzien met een titel op de voorkant etc.

Nicci
je hebt gelijk: we snappen er geen zak van. wij zijn niet zo slim.
ik ben wel blij dat je het hebt uitgelegd. nu snappen we het wel.

avatar van Marty McFly
LoveStoned = de Louis van Gaal van MusicMeter?

fastpulseboy
Marty McFly schreef:
LoveStoned = de Louis van Gaal van MusicMeter?

hahaha louis van gaal? Mooi die te vergelijken met een 14 jarige. En ach toen ik 14 was had ik dat ook kunnen zeggen denk ik.

Damn! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik vandaag voor het eerst Chelsea Rodgers had gehoord. Wat een geweldig nummer! Funk op z'n best!

Ook het openingsnummer Planet Earth is heel mooi. En daarbij ook helemaal in het teken van de huidige wereldpolitiek. Over 10 jaar dus zeer gedateerd, maar ook dan zal het nog steeds een goed nummer zijn.

Verder ken ik het album nog niet helemaal, dus ik ga nog niet stemmen.

LoveStoned schreef:

Jullie begrijpen er toch ook helemaal geen zak van, hé?
Dit doet Prince gewoon voor de Art.
Echt weer iets voor Prince: 'zoek het maar uit'.
Je moet hget zien als zijn stijl, en niet voor irritatie.

Nou, begrijpen doe ik het zeker niet, zojuist even op de achterkant van het doosje gekeken.
Daar staat ~Visit www.3121.com 2 enhance ur Planeth Earth Experience~

Zou hij dat echt voor de Art doen?

jaahaa!
dat zei lovestone toch?
ben ik nu zo slim of zijn jullie nu zo dom.

Sinds de cd er is weet ik vaker dat ik track 3 en 6 heel goed vind, dan dat ik weet hoe die nummers precies heten. Wat maakt dat nou uit?
Als je het wilt weten kun je er op vele manieren op je pc achterkomen. Heb je geen pc, dan kan je het raden. Eeeeh: guitar? misschien: chelsea? Het gaat om de muziek en die is weer erg goed!

Planet Earth vind ik werkelijk verschrikkelijk beginnen. Aan het einde verandert het nummer dermate dat ik het goed vind, maar het begin is wat mij betreft echt te cheesy.
Het nummer Guitar klinkt live fan-tas-tisch. Ik vond het nummer toen ik het daarna thuis weer hoorde haast tegenvallen; live komen die bassen lekker naar voren. Toch, ik waardeer het nummer nu ook thuis enorm.
Somewhere Here On Earth is heerlijk en prachtig.
The One U Wanna C is prima, niet meer en minder. Future Baby Mama is niet eens noemenswaardig, net als Mr. Goodnight, hoewel ik daar op een onverklaarbare wijze een klein beetje een zwak voor heb. All The Midnights is best.
Shelby J heeft zo’n heerlijke stem dat het nummer Chelsea Rodgers al bijna niet meer fout kan gaan nadat zij een super openings-riedeltje zingt. Dat gaat het ook niet; een swingend, vrolijk en goed in-elkaar-zittend nummer.
Lion Of Judah heeft deels dezelfde melodie (het begin) als I Like It There (Chaos and Disorder)! Ook komt het allereerste gitaar-akkoord ook in Purple Rain voor. Het nummer klinkt dan ook authentiek, prima. Die gitaar aan het eind maakt dit nummer sowieso goed. Door dat hele Johova-getuige-gedoe van Prince ben ik alleen een beetje alergisch geworden voor elke tekst die iets met de bijbel te maken heeft, maar dat is uiteraard ook overdreven. (Overigens vind ik The Rainbow Children een fantastisch album, muziektechnisch gesproken.)
En dan Revelation. Wat Prince goed deed bij 3121, namelijk het knallendste nummer voor het laatst bewaren, doet hij hier niet, en dat is jammer. Daardoor valt Revelation een beetje in het niets, terwijl het op zichzelf een goed nummer is.

Ik ben wel heel kritisch; ik heb het beoordeeld op het Prince-niveau – zo’n beetje het hoogste niveau dat je maar kan bereiken. Het album is nog steeds van Prince-kwaliteit, maar hij moet wat mij betreft oppassen dat hij niet teveel richting de moderne R&B (wat eigenlijk geen R&B mag heten, naar mijn mening) gaat.... Zijn wat hardere bassnummers en/of vreemde synthesizer-nummers blijven toch het beste!

avatar van blur8
Na een paar luisterbeurten blijven maar 4 songs overeind staan.
2. Guitar
3. Somewhere Here on Earth
5. Future Baby Mama
8. Chelsea Rodgers

Te matig resultaat meneer Nelson, maar bedankt voor die 4 nieuwe songs.