Ozzy Osbourne - The Ultimate Sin (1986)

Rock / Metal
Label: Epic

1. The Ultimate Sin (3:43)
  2. Secret Loser (4:08)
  3. Never Know Why (4:27)
  4. Thank God for the Bomb (3:53)
  5. Never (4:20)
  6. Lightning Strikes (5:12)
  7. Killer of Giants (5:41)
  8. Fool Like You (5:18)
  9. Shot in the Dark (4:16)
avatar van sinkthepink
Net de remaster aangeschaft, hij klinkt nu erg goed....voor mij toch wel een van de beste Ozzy cd's (heeft ook met jeugdsentiment te maken )

avatar van notsub
Ozzy gaat hier nog een stapje verder richting commerciële hardtrock. In die tijd konden Bon Jovi en Europe niet kapot en wellicht dat Ozzy de tijd voor een hitnotering ook rijp vond worden? Met Shot In The Dark werd in ieder geval een serieuze poging gedaan. Verwacht geen zware Ozzy stukken, maar licht verteerbare nummers op deze plaat. Bij het openingsnummer weet je wat dat betreft gelijk waar je aan toe bent. Killer Of Giants is met het titelnummer en Shot In The Dark het leukst.

PriestMaiden
Wat minder dan de eerste drie platen. Deze is erg Glammetal achtig. Maar bevat topnummers als Killer of Giants, the Ultimate Sin en natuurlijk Shot in the Dark.

avatar van wizard
Heb geprobeerd deze cd te beluisteren, en heb het ook volgehouden tot het laatste nummer. Maar zeker niet voor herhaling vatbaar. Ik vond dit album erg slap, zou niet eens in de schaduw mogen staan van Blizzard of Ozz of No More Tears.

avatar van Edwynn
The Ultimate Sin neigt naar Amerikaanse stadionrock, maar desondanks staat hier een aantal geweldige songs op zoals Secret Loser en Fool Like You.
Niet zo goed als de platen met Randy Rhoads, maar ook niet zo slecht als nog wel eens beweerd wordt.

The Oath
Edwynn schreef:

Vooral 'Killer of Giants' en 'Shot in the Dark'

avatar van Kronos
Sir Spamalot schreef:
De hoes vind ik wel niet geslaagd, maar het zal wel passen in de tijdsgeest van toen, zeker?

De hoes is juist geweldig! Maar ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor die troep uit de jaren tachtig.

avatar van vielip
Vaak verguisd (niet in het laatst door de man zelf) maar voor mij een echte Ozzy klassieker!! Wederom weet Ozzy een sterk afwijkend album uit te brengen t.o.v. voorgaand werk. Wat dat betreft moet je de beste man nageven dat ie niet snel in herhaling viel in de jaren 80. Het album heeft een typische Ron Nevison produktie dus dat betekend een erg radiovriendelijke 80's sound. Voor mij dikke prima aangezien ik daar wel van hou. Geen slecht nummer op dit album te bekennen vind ik. De toppers zijn wat mij betreft Shot in the dark, Fool like you, Killer of giants, Never know why en The ultimate sin. Ik ga 'm gauw maar weer eens opzetten

avatar van sinkthepink
Vind het nog steeds een klasseplaat, maar ben eerlijk gezegd nooit zo'n fan geweest van producer Ron Nevison. Zijn produkties vind ik vaak te flets en te steriel. Ook hier irriteert mij de snare drum behoorlijk. Ik zou hem graag voor een klein prijsje remixen
Voor mij zijn ook Killer Of Giants en Shot In The Dark uitschieters, maar hij is gewoon in z'n geheel erg goed.
Ik denk dat Ozzy een beetje een afkeer heeft van deze plaat door het gedoe over de rechten van Shot In The Dark destijds....het gaat dus allemaal weer over geld
Jake E Lee is en blijft een held voor mij...

sinkthepink schreef:

Kan ik inkomen. Luister maar eens naar andere door hem geproduceerde albums uit die tijd. Die hebben allemaal een zelfde soort sound. Crazy nights van Kiss, When seconds count van Survivor en Heart van Heart schieten me zo spontaan te binnen. Je kunt de man er dus niet van betichten dat ie geen 'eigen geluid' heeft

vielip schreef:

Nee, zeker een erg herkenbare sound, en slecht is het ook niet ofzo....ik heb er alleen niet zoveel mee, kwestie van smaak.

MindRuler
Geweldig album en voor mij persoonlijk het beste wat Ozzy heeft gemaakt.
Secret Loser en Killer Of Giants zijn de sterkste songs.

avatar van vielip
Ben ik ergens wel met je eens geloof ik. Dit is wat mij betreft ook één van de beste Ozzy albums!

Hier nog een. Alhoewel ik "Bark at The Moon" en "Diary of A Madman" ook wel heel goed vond. Nummer 1, 4 en 9 vind ik de beste. 4,0

Hier niet nog 1: hoor ik daar in de verte Foreigner rocken? I wanna stop rockin' all night, 'till lightning strikes again.... la la la

avatar van vielip
En laat nou net met Foreigner ook niet zo gek veel mis zijn!

avatar van Edwynn
Dit is in mijn beleving stilistisch toch echt niet anders dan Bark At The Moon of Diary Of A Madman. Enkel de sound is wat gelikter en wat grootser. Verder bevat The Ultimate Sin een prima set uitgebalanceerde songs. Soms luchtig en soms wat zwaarmoedig.

Heel wat beter dan al die No More Tears ellende en wat erna kwam.

avatar van vielip
Toch blijf ik het een raadsel vinden waarom jij (Edwynn) No more tears niks vindt! Een geweldig album in mijn beleving dat moeiteloos in het rijtje klassiekers past. Bevalt de lompe produktie je niet of vindt je de nummers zwak? Dat laatste kan ik me nauwelijks voorstellen maar je weet nooit

MindRuler
Ik vind The Ultimate Sin ook stukken beter dan No More Tears. Dit laatste bevat wel enkele steengoeie songs maar als geheel vind ik The Ultimate Sin toch wel sterker. Ik vind trouwens Jake E Lee een ondergewaardeerde gitarist. Nochtans verkies ik hem boven Wylde.
En jongens wat een geweldige hoes is dit toch!

avatar van vielip
Hm oké, ik vind No more tears als geheel ook uitermate sterk. Ben het wel met je eens dat Jake E. Lee een ondergewaardeerde gitarist is. Of ik 'm boven Wylde verkies betwijfel ik...de Wylde van No rest for the wicked en No more tears vind ik toch ook wel erg goed hoor! Zijn werk met Black Label Society weet me daarentegen dan weer voor geen meter te boeien.

vielip schreef:

Niks is een groot woord. Ik vind het een ene oor in andere oor uit plaat. Productioneel is alles top notch. Zakk Wylde speelt een toffe rol. Maar ik houd ook meer van het meer flitsende werk van Lee en Rhoads. Sommige nummers zijn erg goed. Maar nummers als Hellraiser, Zombie Stomp en I Don't Want To Change The World vind ik veel te zwak.

avatar van vielip
Met Hellraiser en Zombie stomp noem je inderdaad 2 van de zwakkere nummers op het album. I don't want to change the world vind ik daarentegen een heerlijke stamper. Die (openings) riff is weergaloos vind ik.

avatar van Edwynn
Nogmaals, ik vind het niet slecht ofzo, Ik vind The Ultimate Sin alleen veel beter.

Oké

Ik vind het allang mooi dat The ultimate sin hier zoveel positieve stemmen krijgt. Ik was gewend dat het altijd werd afgedaan als één van de mindere albums uit Ozzy's ouvre. Terwijl ik het altijd tot de hoogtepunten van de beste man rekende

MindRuler
Dat heb ik ook lang gedacht, vielip. Zeker omdat het album altijd "vergeten" wordt of er erg bekaaid vanaf komt op de meeste compilaties. Ik bekijk dit trouwens graag als een concept-album over de dreiging van een Derde Wereldoorlog die met kernbommen zou uitgevochten worden. Vooral vanwege de hoes (één van mijn alltime favorieten binnen het genre) en nrs. als Killer Of Giants en uiteraard Thank God For The Bomb. Killer Of Giants vind ik trouwens één van zijn allerbeste nummers. Die intro!

avatar van vielip
Ja die intro is kippevel!!! Maar ook nummers als Never know why en Fool like you hebben een bepaalde sfeer...heel apart!

avatar van sinkthepink
Ik had wel meer Ozzy platen met Jake E Lee willen meemaken...Op "Shot in the dark" na heeft hij alles geschreven voor deze plaat, omdat Ozzy tot niets in staat was midden jaren tachtig. Jammer dat hij zo slecht is behandeld en gewoon aan de kant is geschoven. Ik vind/vond het altijd wel een uitzonderlijk goede gitarist. Ook wel eens gelezen dat hij nu zo goed als blind is

avatar van vielip
Dat laatste kan ik geen zinnig woord over zeggen. Het zou wel erg triest zijn als het waar is
Tsja Ozzy en Jake E. Lee....helaas heeft de samenwerking maar 2 albums mogen duren. Wel twee hele fijne trouwens. Maar ook ik had graag gezien welke kant ze na dit album op waren gegaan. Al moet ik er wel gelijk bij zeggen dat ik ook heel erg in m'n nopjes ben met de albums die hierna kwamen! Nu we het er zo over hebben; zouden er geen ongebruikte nummers ergens liggen stof te happen uit de Jake E. Lee periode? Als dat zo is dan zou het geweldig zijn als die nummers nog eens uitgebracht zouden worden.

haveman
Mijn favoriete Ozzy album. Redelijk fout, maar o zo goed. Never en Lightning Strikes weerhouden mij ervan 5 sterren te geven.

avatar van Von Helsing
haveman schreef:

Ik lees minimaal 1x per week iets over een album die fout zou zijn. Wat is er in vredesnaam nu weer verkeerd aan dit album. Zelf vond en vind ik iets te lichtvoetig voor de Ozzy van de jaren '80 maar er staat genoeg sterk materiaal op, zoals bijvoorbeeld het titelnummer, Killer of Giant en Thank God for the Bomb. Ron Nevison lijkt een patent te hebben op gladde producties.