Manchester Orchestra - The Million Masks of God (2021)

Label: Loma Vista

9. Obstacle (3:43)
  10. Way Back (3:39)
  11. The Internet (5:21)
avatar van Mr.Domestica
Heel erg benieuwd naar dit album. Na enkele goeie albums was ABMTTS een extra stap voorwaarts. De nieuwe single klinkt alleszins opnieuw uitstekend en doet wat denken aan Silversun Pickups ten tijde van Neck of the Woods.

Mr.Domestica schreef:

Alleen is Cope sterker! en Neck Of The Woods heeft ook sterkere songs. Ze zijn sinds A Black Mike To The Surface zeer slapjes geworden. Maar wie weet valt deze worp mee! Elke band heeft een mindere album tussen zitten.

coldwarkids schreef:

Ik geef je alleszins 100% gelijk over Neck of the Woods!

Mr.Domestica schreef:

Ik geef je alleszins 100% gelijk over Neck of the Woods!

Maar snap wat je bedoelt, althans ik denk dat je over de sfeer van de plaat merendeel hebt? Neck Of The Woods en A Black Mile To The Surface hebben dezelfde ‘onheilspellende’ sfeer.

Neemt niet weg dat ik hier zeker trek in heb

Neemt niet weg dat ik hier zeker trek in heb

Mijn vergelijking met Neck of the Woods is vooral van toepassing op single Bed Head. Maar nu ik er over nadenk heeft ABMTTS inderdaad een gelijkaardige sfeer.

avatar van wimwellens
De sfeer en sound van A Black Mile to the Surface wordt zeker doorgetrokken in de single Bed Head, niet verkeerd.

Eindelijk een vervolg op hun geweldige voorganger. Heel mooi.

avatar van Pinsnider
Oei! Referenties als "in de lijn van de voorganger" en zelfs een directe link naar "Neck of the Woods"!!!! De spanningen worden tot ongekende hoogtes opgeklopt!!!!!

Pinsnider schreef:

Nounou als het net als A Black Mile To The Surface wordt, is het wel slappe hap. Al eens naar Cope geluisterd? Je zult je mening direct bijschaven.

avatar van Pinsnider
Oh, ja, sorry, nu je het zegt... Ik zal meteen mijn eigen mening aanpassen en vol gêne en schaamte betogen dat Cope inderdaad een over het hoofd gezien meesterwerk is. Dank je wel dat je me even hebt gewezen op mijn kwalijke dwaling. Ik zal de fout niet meer weer maken...

Pinsnider schreef:

Geen probleem. Ben altijd bereid om ontdekte pareltjes te tippen.

wimwellens schreef:

...en de rest van het album?

avatar van Grecio
Ik hoop dat ze de lijn van het vorige album doortrekken. Dat is uiteindelijk wel mijn album van het jaar toen geworden (met een terechte 5/5 rating). Kijk hier heel erg naar uit!

avatar van Outlaw104
coldwarkids schreef:

Persoonlijk mee oneens, hoop ook dat ze enigszins de lijn van ABMTTS doortrekken. Vind Cope maar zozo, niet noemenswaardige dertien in een dozijn nummertjes met een stevig randje.

avatar van Erikpol
Keel timing Kijk uit naar deze release.

avatar van henrie9
Je hoort een indierockband schitterend op dreef. Ze zingen over de hoogten en laagten van 't sterfelijk leven. Zo klinkt ook hun muziek. Uitgebalanceerde dynamische rocksongs, hand in hand met de ingetogen meer acoustische pareltjes. Moest nu eens denken aan Gomez en Mumford & Sons, dan weer aan de voices van Band of Horses en Passenger. Mooie referenties.

avatar van herre48
Bloedmooie plaat terug.

avatar van Johnny Marr
Hoogdag voor Koenr vandaag.

avatar van Koenr
Johnny Marr schreef:
Hoogdag voor Koenr vandaag.

Oh?

avatar van Johnny Marr
Slayer of Angel Witch cover, dat tweede nummer?

avatar van ni slecht
Ik wil ook wel afkloppen op een hoogdag, dit is hun beste LP tot dusver.

Man man, wat is "Angel Of Death" een waanzinnig mooi nummer

avatar van ni slecht
Wat een festijn, de creativiteit en vakmanschap die al in veel afzonderlijke nummers te horen was wordt nu eindelijk gedurende een hele plaat aangehouden. Dan toch eens een plaat die consistent hoog van niveau is en blijft groeien, een duidelijk onderscheid met bijna alle voorgangers. Ik denk dat deze vroeg of laat de volle mep krijgt. Top Notch.

ni slecht schreef:

Vond het vorige album anders van begin tot het eind 1 groot hoogtepunt.

avatar van Kevinski79
De twee nummers Keel Timing/Bad Head...Dit moet je live horen! Pinkpop 2025??

avatar van RadioMad
Kevinski79 schreef:
De twee nummers Keel Timing/Bad Head...Dit moet je live horen! Pinkpop 2025??

Ze moeten überhaupt gewoon maar een keer naar Nederland komen. Er moet toch wel een (festival)boeker zijn die zegt: "Ja, wil ik!?"

avatar van LittleBox
Op één of andere manier nooit op mijn radar verschenen, deze band. Dit album is dus een eerste kennismaking en een erg plezierige! De opener is echt schitterend en daarmee wordt de toon gezet voor de rest. Heel erg fraai. Naast de al genoemde bands hoor ik er ook af en toe Foals in en dEUS (zeker bij Keel Timing). Zeer aangenaam allemaal. Ook het oude werk dan maar eens aanhoren. Ben benieuwd. Altijd fijn, zo'n spuit 11-ontdekking .

Hoor hier vooral een mix van Silversun Pickups en Fleet Foxes.

Jan uit Berlijn
Heerlijk album. Tikkie minder dan de voorganger. Maar vergelijken vind ik eerlijk gezegd oneerlijk. Desalniettemin staat er geen knaller als 'the silence' op. Als je het dan toch vergelijkt met de producties dáárvoor is het wederom een verbetering. Zeker wat betreft 'Cope', wat uiteindelijk toch de minste is. Wat hier ook blijkt uit de puntenwaardering.

Heerlijke band. Die wat mij betreft toch wat meer de festivals en concertzalen in N-W-Europa aan mogen doen.

avatar van Pinsnider
Denk dat ik aardig met Jan uut de pruus mee ga. Ik vind het een uitstekende plaat, maar inderdaad minder dan de vorige. De sfeer is uitstekend, de kwaliteit constant, maar met name kant 2 scheert me net te veel langs de door mij dikwijls verfoeide standaard-baardmannenmuziek. Het blijft genietbaar omdat er toch telkens weer een verrassende wending komt.
Knappe, sfeervolle, plaat al met al.