Depeche Mode - Music for the Masses (1987)

Pop / Electronic
Label: Mute

1. Never Let Me Down Again (4:47)
  2. The Things You Said (3:55)
  3. Strangelove (4:38)
  4. Sacred (5:01)
  5. Little 15 (4:14)
  6. Behind the Wheel (5:17)
  7. I Want You Now (3:28)
  8. To Have and to Hold (3:08)
  9. Nothing (4:12)
  10. Pimpf (3:56)
  11. Agent Orange * (5:05)
  12. Never Let Me Down Again [Aggro Mix] * (4:54)
  13. To Have and to Hold [Spanish Taster] * (2:33)
  14. Pleasure, Little Treasure [Glitter Mix] * (5:34)
deric raven schreef:

Vreemd, want 101 geef je 5 sterren. Dan deze ook 5 geven.

Ja daar heb je gelijk in, maar 101 komt hoger omdat het een live-album is, en ik vind dat gewoon hun beste live-optreden, zeg maar. Als 'gewoon' album zijnde vins ik MFTM er gewoon boven uit steken.

groetjes

Het moet er nu toch eens van komen. Ik ga volgende week dit album aanschaffen. Zoals vaak heb ik hetzelfde "probleem". Welke versie moet ik aanschaffen? De ene versie heeft 10 nummers, een andere 11, weer een andere 15, en deze hier op MusicMeter heeft er zelfs 18. Nu sta ik vrij neutraal tegenover bonusnummers, dus die beschouw ik niet als een probleem (meestal ook niet als toevoeging, maar er zijn uitzonderingen). Is de DVD die bij een versie van dit album zit trouwens aan te raden? Wanneer dat zo is, bestel ik de CD-versie inclusief DVD.

Alvast bedankt voor het advies.

Daar kan ik je niet bij helpen, ik heb die zonder DVD. Ik heb die met 4 extra tracks.

avatar van Droid
De niet geremasterde CD had de eerste 4 extra tracks al, ik geloof dat de geremasterde CD die ook heeft, maar dat weet ik niet zeker. De rest van de extra tracks staan op de DVD van de luxe uitvoering (die ik natuurlijk heb ).

Droid schreef:

En kun je de CD van de deluxe-editie op een gewone CD-speler draaien, of is dat SACD-kwaliteit? Ik wil namelijk gewoon het complete pakket aanschaffen (alle 18 nummers).

Zo. Wanneer ik de deluxe-editie gewoon kan afspelen, ga ik het album echt aanschaffen en stop ik met zeuren .

Sgt. Revolver schreef:

De CD van de deluxe versie is hybrid, oftewel zowel CD als SACD. Er staan extra tracks op de DVD, opzich jammer, maar die kun je weer rippen naar MP3...

En dat houdt in de praktijk in? Kan ik de CD wel gewoon afspelen (alle nummers), en de nummers die op de DVD staan niet? Ik heb wel gehoord van een SACD-speler, maar die heb ik niet. Kortom: valt het aan te raden, om deze versie te bestellen. Zo ja, oké, zo nee, welke versie dan wel?

avatar van Droid
Het is een hybride CD, speelt op een gewone CD-speler, maar op een SACD-speler krijg je het album in SACD kwaliteit te horen. De DVD bevat een goeie documentaire , het album in 5.1 geluid en extra tracks, kan uiteraard alleen op een DVD-speler te draaien.
Check anders deze link even: http://remasters.depechemode.com/06_musicforthemasses.html

Super! Bedankt voor het duidelijke antwoord, Droid!

Hay,

ik heb al op deze cd gereageerd, maar ik heb nog een vraagje.. Ik had laatst een grote mega-mix gedownload van dj Gusta, warrin onder andere Depeche Mode in voor kwam en nog vele andere new-wave achtige bandjes, maar op het allerlaatste kwam een nummer die ik ook wel leuk vond maar ik kan helemaal nergens vinden hoe dat nummer heet. Het is een vrij zomers nummer, en het gaat ongeveer zo: breaking off the candlelight
we dance all the night
don't you think that they just might
spin you round and round.
Ik weet niet of iemand hier dat nummer kent, maar dj Gusta kan ik op deze site ook niet vinden...
Nou ja, alvast bedankt

Groetjes

djeffibrelich
miss cry baby het liedje waar je naar op zoek bent is waarschijnlijk

can delight
zo heet het echt- het is een woordspeling op candlelight

onder andere uitgevoerd door master blaster,

maar als je can delight in een zoekopdracht bij een sharing-programma intoetst zul je ongetwijfeld meerdere versies tegenkomen.

avatar van MiSs CrY bAbY
Ow dank je wel, jah ik dacht al candlelight, haha, je moet het dus anders bekijken. Ik zal het even uitproberen.

avatar van MiSs CrY bAbY
Ik heb hem gevonden Het origineel die ik bedoelde, van de jaren 80, is van My Mine, waarvan ik moet toegeven dat ik daar nog nooit van heb gehoord, maar ik ga in ieder geval wel even kijken of ze nog meer leuke nummers hebben.

Bedankt!

avatar van lullaby1987
ik ben me steeds meer aan het verdiepen in depeche mode de laatste tijd. ik kan er niets anders van zeggen...dit album is gewoon geweldig!! van begin tot eind, ik kan geen enkel zwak nummer vinden. daarom staat hij nu in mijn top 10 samen met violater. tot nu toe vind ik violater de betere, maar dat album ken ik dan ook al wat langer...misschien komt MFTM nog wel hoger ...

djeffibrelich
MiSs CrY bAbY schreef:

Bedankt!

avatar van lullaby1987
ik ben toch tot de conclusie gekomen...
dat ik music for the masses het beste DM album vind! 5.0

Ahh! Een zeer juiste conclusie als je het mij vraagt

orbit schreef:
Ahh! Een zeer juiste conclusie als je het mij vraagt

ach ja...soms hebben die hersentjes iets meer werk nodig

EVANSHEWSON
MiSs CrY bAbY schreef:
Dit is absoluut één van mijn favo DM cd's. De sound is gewoon heerlijk, en er staan meerdere goede nummers op, vooral "The things you said" is echt prachtig. Deze cd bewijst gewoon hoe goed ze zijn, natuurlijk hebben ze wel meerdere goede albums, 101 is ook heel erg goed, maar deze vind er echt boven uit steken. Deze staat bij mij op nummer 1, hij krijgt dan ook 4,5 ster.

Ik denk dat ik dit ook hun sterkste plaat vind;

Never let me down again, Strangelove, Behind the Wheel...

4.5 sterren, absoluut! ****1/2

Kevin-Raphaëll
wat kan ik meer van depeche mode zeggen

sterke live band, sterke songs

sterke plaat deze

5 sterren

De nummers op dit album laten zich luisteren als kleine soundtracks bij de schilderijen van Vincent Van Gogh in zijn Franse periode. Al zal hijzelf in deze tijd met maar een oor, maar voor de helft van dit album kunnen genieten.

Sietse
en toen draaide Van Gogh zich om in zijn graf...

Ik blijf erbij, samen met A Broken Frame toch de minste plaat van Depeche Mode t/m Songs of Faith and Devotion.
Heb hem nu op de platenspeler liggen en ik vind het gewoon niet zo boeiend...geef mij maar Some Great Reward of Black Celebration

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Voor wie nog niet Joran-moe is:

gisteren deze fraaie plaat weer eens gedraaid en ik moet zeggen dat het openingsnummer me nu toch anders in de oren klinkt

I'm taking a ride with my best friend
I hope he never lets me down again

Lost Highway
Mijn Depeche Mode collectie wordt beetje bij beetje completer, en als ik dit hoor moet ik me schamen dat de collectie nog niet compleet is. Alweer een juweeltje en in zijn geheel beter dan Black Celebration. Het valt me op dat op elk Depeche Mode album wel minstens één absoluut wereldnummer staat. Behind The Wheel was altijd al één van mijn DM favorieten, echter klinkt het op MFTM nog mooier, al is het maar omdat het na het al even voortreffelijke Little15 staat. Doorheen de nummers zie ik een verhaal over een psychopaat/obsessief iemand die een minderjarig meisje zal verkrachten (en vermoorden) en uiteindelijk ter dood zal veroordeeld worden. Dit is slechts een persoonlijke interpretatie van de lyrics/muziek, niet voor waarheid aannemen dus.

avatar van orbit
Behind The Wheel is inderdaad een monsterlijk goed nummer! Absoluut één van mijn DM favorieten Daarnaast heb ik iets met de instrumentals op deze plaat, incluis het meesterlijke Agent Orange (volgens mij heb ik die altijd op de plaat gehad, of ik moet me heel sterk vergissen).

Agant Orange staat bij mij niet op de LP.

avatar van orbit
Bij mij wel op ceedee, maar die is wel uit 98 meen ik.. misschien dat de bonusnummers toen al werden toegevoegd.

Zou goed kunnen; waarschijnlijk stonden Pleasure, Little Treasure en Route 66 daar ook al op.

avatar van orbit
Nee, wel twee remixes van nummers die er al opstaan. Maargoed, er zijn tegenwoordig zoveel versies in omloop van allerlei klassiekers. Ik was in ieder geval blij met Agent Orange (en heb die dus altijd als één van de echte tracks beschouwd)