Je kunt er natuurlijk op wachten... En meestal brand ik me ook niet aan negatieve recensies bij een album, waarbij iedereen het er toch al over eens is dat het briljant is. Ach, en als je het dan toch probeert, krijg je meestal een emmer, (nou stront is het niet, andere meningen laat ik het daar op houden) andere meningen over je heen. Laat ik beginnen bij het begin.
Zolang ik the basementtapes in mijn top tien heb mag ik niets meer zeggen over de teksten van andere albums?
Floater schreef:
Wat dacht je hiervan:
Under that apple suckling tree
Under that apple suckling tree
Underneath that tree
There's just gonna be you and me
Underneath that apple suckling tree
Oh yeah!
Now, who's on the table, who's to tell me?
Oh yeah!
Who's on the table, who's to tell me?
Oh yeah!
Who should I tell, oh, who should I tell?
The forty-nine of you like bats out of hell
Oh underneath that old apple suckling tree
Dit staat op The Basement Tapes en laat die plaat nou in jouw top 10 staan...??
Das nou een beetje jammer, want dat doe ik zo graag

...
Nee even serieus, rare redenatie vind ik dat. Heb je daarom zelf geen top tien Floater. Zodat anderen je niet aan kunnen vallen met dit soort argumenten.
Ik vind het drugsrokende stelletje halvegaren (waaronder Dylan) die in de kelder van "the big Pink" lekker jammen en inderdaad niet al te filosofische teksten uitkramen, best wel te pruimen. Er zit echter een verschil in het serieus nemen van beide nummers. The basementtapes swingt, je voelt de lol de ongedwongenheid en inderdaad, de invloed van weet ik niet wat voor spul...
Desalniettemin blijft het een rare manier van argumenten zoeken, jij zegt iets over een tekst? Nou dan zoek ik toch in jou top tien een slechtere tekst: Haha, jou argument telt niet meer!
Nr 2:
Japser84 schreef:
Hmm... dit vind ik juist een briljante tekst. Heel dat nummer kabbelt altijd zo heerlijk voorbij dat je geen flauw benul hebt dat 't 16 minuten duurt.
Heerlijk rauw album - maar zeker niet voor de mensen die van Dylan houden vanwege zijn 'Blowing in the wind'-liedjes
Nou is Blowing in the wind nooit mijn favoriet geweest, maar ik denk dat je bedoelt uit de tijd van BITW. Nou inderdaad! Ik vind de teksten in zijn akoestische periode veel beter dan die conversatie over gekookte eieren en tekenen op een servetje in highlands. Maar dat vind ik ook van zijn electrische werk daarna en zijn desire/blood on the tracks periode. En eigenlijk ook van zijn albums uit de afgelopen tien jaar...
En als je bedoelt dat ik geen fan ben van de Dylan, van de afgelopen tien/vijftien jaar? Dan moet je wat beter lezen. Het album Love and Teft is namelijk uit 2003. Verder geniet ik van een aantal prachtige nummers die staan op time out of mind, maar geef mij dan maar bootlegserie 8. (Of een mooi live concert)
Ter afsluiting:
Ik heb een verhaal geschreven over het album. Niet over het feit dat er geen goeie nummers op dit album staan, nee over het album in zijn geheel. En dat geheel vind ik nu niet zo geweldig dat ik het met plezier dagelijks opzet. En ach, het is maar een mening... Die ene 2.5* haalt het album niet uit de Dylan top 10 van MuMe.