Deep Purple - Turning to Crime (2021)

Label: earMUSIC

1. 7 and 7 Is (2:28)
  2. Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu (3:15)
  3. Oh Well (4:31)
  4. Jenny Take a Ride! (4:36)
  5. Watching the River Flow (3:02)
  6. Let the Good Times Roll (4:22)
  7. Dixie Chicken (4:43)
  8. Shapes of Things (3:40)
  9. The Battle of New Orleans (2:51)
  10. Lucifer (3:45)
  11. White Room (4:53)
  12. Caught in the Act (Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed and Confused / Gimme Some Lovin') (7:49)
avatar van musician
Mooi is dat, wij weer een nieuw album van de band!
Steve Morse was al ontevreden met zijn rol op het laatste album.

Dat zal dan vermoedelijk worden gecorrigeerd. En dat wordt dan iets om naar uit te kijken.

Ik ben ook een enorme Steve Morse fan en kan mij wel vinden in zijn kritiek

avatar van Rudi S
Covers dus.

01. 7 And 7 Is (Love)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey Smith)
03. Oh Well (Fleetwood Mac)
04. Jenny Take A Ride! (Mitch Ryder)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles )
07. Dixie Chicken (Little Feat)
08. Shapes Of Things (Yardbirds)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (Bob Segers)
11. White Room (Cream)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

avatar van B.Robertson
Op de 2LP uitgave een opening met 'Volume 1' - waar ik het fijne niet van afweet. Een intro dat niet op iTunes staat misschien, kan altijd nog bijgevoegd worden in de tracklist: Turning to Crime - jpc

avatar van musician
Dat er onbekende covers naar voren worden gehaald, maakt het interessant.
Maar met bekende krakers als Oh well en White room moet je wel sterk in je schoenen staan om aan het origineel te kunnen tippen.

Maar ja, elke uitdaging is er één.

avatar van fanpurple

avatar van Poles Apart
fanpurple schreef:
top! kan niet wachten. "7 and 7 is" belooft veel.

Leuk dat ze het coveren, aardige uitvoering maar mist de punch en energie van het origineel van Love.

avatar van Edwynn
Voor een coveralbum is het wel een grappige en een hele toepasselijke titel.

avatar van musician
7 and 7 is, duurt slechts 2:28.
Er gebeurt een hoop, is ook waar. Maar het lijkt wel steeds korter te worden.

Dazed and confused. Deep Purple speelt Led Zeppelin. Als dat maar goed gaat. Heeft het duo Plant en Page al gereageerd? Nou ja, misschien dat we na 50 jaar moeten zeggen dat het een keer moet kunnen.

musician schreef:
"Dazed and confused". Deep Purple speelt Led Zeppelin. Als dat maar goed gaat. Heeft het duo Plant en Page al gereageerd?
Uit zeer betrouwbare bron heb ik mogen vernemen dat Robert en Jimmy zeer vereerd zijn met de uitvoering van dat nummer door de onbetwist beste rockband allertijden...

avatar van musician
Zouden ze hun goedkeuring van te voren hebben gegeven?
Dat zijn toch wel boeiende vragen, hoe dat dan is gegaan!

Geen idee of ze vereerd waren maar zouden ze de uitvoering voorafgaand hebben mogen horen?
Misschien kan het Robert Plant geen bal (meer) schelen, dat kan natuurlijk ook.

avatar van Mr. Rock

Toch jammer dat ze niet Misty Mountain Hop hebben gepakt

Mr. Rock schreef:
Toch jammer dat ze niet Misty Mountain Hop hebben gepakt
Komt als bonusnummer op het album.

fanpurple schreef:
top! kan niet wachten. "7 and 7 is" belooft veel.

Sorry fooks maar met alle respect voor Ian Giller moet ik, als Arthur Lee fan, kwijt dat hij helemaal geen bips van het nummer begrepen heeft.

avatar van ZAP!
Hans Brouwer schreef:
...de onbetwist beste rockband allertijden...
Huh? Dat is toch wel es betwist?

Droombolus schreef:

Nee, maar ze verdeeppurpelen het nummer aardig.

Het is niet de bedoeling dat er natuurgetrouwe versies worden gemaakt. Het moet allemaal klinken als nieuw werk van Deep Purple.

ZAP! schreef:
Huh? Dat is toch wel es betwist?
Daar heb ik geen weet van...

avatar van gigage
Nee, ik ook niet. Door wie dan?

avatar van De buurman
Met het verlies van Blackmore (ik weet het, ages ago) heb ik nooit meer echt enthousiasme kunnen opbrengen voor Deep Purple. Ian Gillan blijft een sympathieke zanger, en Paice is mijn lievelingsdrummer. Maar ben nooit echt een fan van Steve Morse geweest. Houd niet zo van zijn stijl en geluid. Dit zeg ik als liefhebber die op z'n 13e Deep Purple bezocht in Ahoy (februari '87) en idolaat was van Blackmore. The House Of Blue Light blijft leuk, wat erna kwam kom ik eigenlijk niet doorheen. Maar ik zal deze een kans geven.

musician schreef:

Dat begrijp ik, maar de hele intentie van de tekst gaat verloren als je 'm gewoon gaat zingen. Ik krijg er bijna dezelfde verkeerde jeuk van als toen ik Christina Deutekom ( La Deut ) eens Een Karretje Wat Op De Zandweg Reed hoorde zingen op volle openraam sterkte .........

avatar van ZAP!
Hans Brouwer schreef:
Daar heb ik geen weet van...
gigage schreef:
Nee, ik ook niet. Door wie dan?
Weten jullie wat? Ik laat jullie gewoon in de waan.

avatar van Arjan Hut
Eerste nummers klinken prima, beter dan die gezapige versie van Road House Blues op Abandon. Mooie clip ook voor Oh, Well.

musician schreef:

Lukt ze bij Oh Well ( wel ) heel aardig, heel smaakvol gedaan met al die elementen uit het ozzineel die voorbij komen tijdens wat ze er zelf bij bedacht hebben. Sjapoo !

avatar van Hans Brouwer
Mijn echtgenote en ik hebben twee dochters, 30 en 29 jaar oud. En die twee dochters hebben zelf ook kinderen, onze kleinkinderen dus. Over ruim twee weken is het 5 december. U voelt 'm al aankomen, de gelegenheid om flink uit te pakken met surprises en gedichten, de bijbehorende kado's is in wezen bijzaak. Nou niet voor mij! Toen er lootjes getrokken moesten worden mocht een ieder ook een verlanglijstje inleveren, maximum € 25. Niet meer want de dames hebben beiden een torenhoge hypotheek. Ik heb niet lang nagedacht wat ik op m'n lijstje zou zetten. Op 26 november is ie verkrijgbaar: "Turning to Crime". Sinterklaas heeft dus tijd genoeg om bij wie dan ook de nieuwste Deep Purple te kopen/bestellen en dit album op 5 december door Zwarte Piet in mijn schoen te laten deponeren...

avatar van Roxy6
Deze heren houden het goed vol! Leuk.

Twintig jaar geleden had ik de begin tune van Child in time als ringtone op mijn mobiel (toen nog een Sony Ericson) wanneer hij afging in een winkel of in de trein, keken velen blij verrast op bij de tonen van het orgel en de bekkens...good times...

Het blijft overigens (Van Live in Japan) mijn favoriete DP nummer...

Heerlijke band.

13 studio albums in de afgelopen 40 jaar
35 compilaties
48 verschillende live albums
Ontelbare live concerten ook, menig daarvan ook in Nederland.

Ja, daar heb je houvast aan. En blazen met veel gemak alles nog van tafel. Zo wil iedereen wel oud worden, ver weg van Huize Avondrood.

avatar van B.Robertson
Zonet de 2LP in de pre-order gezet bij Large. De standaardversie, geen gekleurd vinyl toestanden voor mij. Het was aanvankelijk hinken op twee gedachten: CD of LP? Gezien de aanvankelijke lichte teleurstelling van een coveralbum was de eerste gedachte de goedkoopste uitvoering op CD. De hoes is echter iets om lekker groot op LP te hebben en mocht ik nog twijfels hebben gehad, dan gaf Oh Well de doorslag. Ter illustratie: Whoosh! als 2LP was eind juli 2020 €6,- goedkoper dan Turning to Crime en bevatte een bonus-DVD. Zo'n eind is de prijs van nieuw vinyl al omhooggeschoten. Whoosh! heb ik overigens tot op heden niet op CD erbij.

avatar van musician
Ik heb het maar even op de cd gehouden.

Een cd kun je nog overal afspelen, auto, pc's, etc.
Maar van een draaitafel heb je er in de regel maar 1 en moet je er echt voor gaan zitten. De hoes is ook mooi om te twijfelen, geef ik toe.

avatar van Timk
Poehh ... het naar mijn idee legendarische "Oh Well" durven coveren ... ik ben benieuwd.
Maar aan de andere kant het is wel DP die het doet.

avatar van Mr. Rock
Rockin' Pneumonia klinkt toch wel weer lekker, net als Oh Well. Ze weten er wel echt Purple-nummers van te maken.