Black Country, New Road - Ants from Up There (2022)

Rock / Pop
Label: Ninja Tune

1. Intro (0:54)
  2. Chaos Space Marine (3:36)
  3. Concorde (6:03)
  4. Bread Song (6:21)
  5. Good Will Hunting (4:57)
  6. Haldern (5:05)
  7. Mark’s Theme (2:47)
  8. The Place Where He Inserted the Blade (7:13)
  9. Snow Globes (9:13)
  10. Basketball Shoes (12:37)
  11. Mark's Theme [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (2:43)
  12. Instrumental [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (5:25)
  13. Athens France [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (6:49)
  14. Science Fair [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (6:33)
  15. Sunglasses [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (8:59)
  16. Track X [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (5:09)
  17. Opus [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (8:56)
  18. Bread Song [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (6:55)
  19. Basketball Shoes [Live from the Queen Elizabeth Hall] * (13:24)
avatar van Elbow
Wauw de eerste 4 vooruit geschoven nummers zijn prachtig. Vooral Concorde is een fantastische song die je toch een paar keer moet gehoord hebben. Muziek vol passie, overgave en leuke, spannende melodieën. Als dit de voorbode is voor het vervolg van het album dan wordt dit een stevige kandidaat voor 'album of the year' ...

avatar van Collapse
Ik vind geen van de nummers die tot nu toe zijn uitgebracht in de buurt komen van hun vorige werk.

avatar van hoi123
Ik ga nog even over mijn eerdere bericht heen: Snow Globes is het beste nummer dat de band sinds Sunglasses (singleversie, duh) heeft uitgebracht. Echt spectaculair hoe Woods stem bedolven wordt onder Charlie Wayne’s drumwerk, en wanneer dat laatste wegvalt is het iedere keer weer een emotionele gut punch. Hyped voor de rest!!

avatar van niels94
Ook erg onder de indruk van die track, belooft veel goeds.

avatar van JVT
JVT
Snow Globes is prachtig, je moet er even je tijd voor nemen maar dan is het echt genieten.

Ik heb vandaag een albumlink in bezit gekregen, maar hou mij netjes nog een paar dagen in

avatar van mol
mol
Ik vond het vorige album niet best, hoorde vooral studentikoos gewauwel met een overdosis bewijsdrang.

Maar dit is andere koek van wat ik gehoord heb! Elke track is goed, met name Concorde, met die heerlijk melodische instrumentale intermezzo's. De nogal zeurderige zang weet me bovendien nu wel te raken. Fantastische progressie van deze band als je het mij vraagt.

Het debuut is totaal anders. Ongelofelijk eigelijk. Maakt het wel nog meer cult.
Ik weiger te kiezen. Kiezen is verliezen. Dit is het soort band dat je maar 1 keer om de zoveel jaren tegenkomt. Impressive. Er valt niet meer naast al dat jeugdig talent te kijken. Zie ook Squid en black midi.
In Concorde hoor ik precies het kindje van Arcade Fire en Bright Eyes. De toekomst van de indie scene is in elk geval verzekerd.

avatar van Collapse
Krijg van Snow Globes aangename GYBE vibes.

avatar van Obscure Thing
Dit is inderdaad heel jammer...

avatar van hoi123
Wat ongelooflijk tragisch. Isaacs vocalen en teksten zijn een groot onderdeel van wat deze groep voor mij zo fantastisch maakt. Hoop dat hij goed herstelt.

avatar van Obscure Thing
Ik hoor Snow Globes nu voor het eerst, compleet weggeblazen.... Wat een fantastisch nummer, en hoe jammer is het dat Isaac weg is. Zijn wanhopige theatrale zangstijl en lyrics maken deze band zo bijzonder. Ik ben echt benieuwd welke kant ze nu opgaan.

Ik was er ni goe van toen ik dit vanmiddag las..
Een shock voor de indie scene...Meest beloftevolle band van het moment.

Jeetje.

avatar van VDB79
Isaac kon het niet verkroppen dat de MuMe meute de boomerrock van TWAD boven zijn band verkoos voor album van het jaar en dit is zijn revanche.

avatar van VladTheImpaler
Dit is wel jammerlijk nieuws.. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat de band onder deze naam word voortgezet. Daarvoor is Isaac naar mijn mening een te belangrijke invloed op de sound van de band. Als dat gebeurt, krijgen het debuut en mogelijk deze plaat waarschijnlijk wel gelijk een legendarische status bij veel indie liefhebbers.

avatar van thetinderstick
Ook hier tamelijk weggeblazen door Snow Globes.. wat triest dat Isaac uit de band stapt. Zijn statement is erg vaag.. klinkt bijna alsof hij kampt met depressies. Dit moet toch wel het einde zijn van BCNR.
De geluiden over Ants From Up There waren dat het wel eens zou kunnen uitgroeien tot een klassieker. Ik denk inderdaad dat dit besluit van Isaac daar nog extra aan zal gaan bijdragen, maar als muziekliefhebber is dit echt een domper.

avatar van aerobag
VladTheImpaler schreef:

Mijn eerste gedachte (naast natuurlijk 'fuck shit zonde' en 'sterkte Isaac') was dat dit wel eens een Can situatie zou kunnen worden. Isaac is een belangrijke factor, maar de leden hebben in interviews altijd benadrukt dat ze allen evenveel bijdragen aan de muzikale omlijsting. Isaac is ook de frontman by default geworden, aangezien de originele frontman (toen had de band nog andere naam) het veld moest ruimen vanwege misbruik beschuldigingen. Isaac is toen zanger geworden en in een rol gekropen waar hij zich kennelijk nooit volledig comfortabel in heeft gevoeld.

BC,NR lijkt dikke matties met meerdere bands uit de huidige rock scene, zo spelen leden vaak mee met black midi, en ik lees al wat geruchten dat de zangeres van Jockstrap veel gezien is met de band de laatste tijd, dus tijd zal leren of we een Tago Mago en Ege Bamyasi gaan krijgen.

Hoe dan ook, ik denk inderdaad ook dat Ants From Up here wel een speciaal pekje gaat krijgen in de harten van vele muziek nerds

avatar van GrafGantz
aerobag schreef:

Ze gaan een Japanse straatmuzikant inlijven om op het volgende album te zingen bedoel je?

avatar van Elbow
Net nu dit mijn favoriete band begon te worden en een live concertje op mij to-do-lijstje stond, wordt de band onthoofd door het vertrek van de frontman Isaac… super jammer en hopelijk komt alles goed met hem…

avatar van Snoeperd
Vreselijk jammer zeg, ben ik even blij dat ik ze afgelopen november nog kon zien.

Ook wel heel vervelend voor hem, die podiumvrees.

avatar van Teunnis
thetinderstick schreef:

Ik denk dat je het woord bijna wel kan weglaten.

Nu baal ik er wel van dat ik ze nog steeds niet live heb gezien. Maar heb er wel veel vertrouwen in dat de band nog veel moois gaat laten zien onafhankelijk onder welke naam dat dan zal gebeuren.

Snoeperd schreef:

Ook wel heel vervelend voor hem, die podiumvrees.

Klote nieuws maar gelukkig wel een prachtig afscheidsalbum.

De Paradiso gig werd afgelast, geweldig dat jij ze nog hebt kunnen zien

OOOOO
Wat een mooie plaat!
En is dat definitief met die zanger? Kan het me bijna niet voorstellen. Vast een tijdelijk probleem.
Die video van Concorde is hilarisch!

avatar van Masimo
aerobag schreef:
Die zit toch ook in BC,NR (de violiste)?

avatar van aerobag
Masimo schreef:
Die zit toch ook in BC,NR (de violiste)?

Oeps, dan kloppen de geruchten dus hahahaha. Had niet door dat ze tot de vaste kern behoorde. Ze hebben in ieder geval genoeg front(wo)man power in house.

Het huidige gemiddelde op RYM though, let je op Johnny Marr

avatar van Johnny Marr

Het huidige gemiddelde op RYM though, let je op Johnny Marr

Huh, het album is pas morgen uit?

avatar van Venceremos
Albumtracks blijven achter en bball-shoes klinkt me zelfs irritant in de oren. Hup debuut!