Dragons - Here Are the Roses (2007)

Rock / Pop
Label: OHM

1. Here Are the Roses (4:30)
  2. Condition (3:37)
  3. Treasure (4:09)
  4. Obedience (4:26)
  5. Trust (4:26)
  6. Epiphany (3:54)
  7. Lonely Tonight (3:48)
  8. Remembrance (4:23)
  9. Where Is the Love (4:15)
  10. Forever (5:34)
avatar van Alicia
Stuur de draakjes maar naar mij...ben zeer benieuwd, Jean Maurice!

Kid A(cid)
deric raven schreef:
Ik moet dit album toch wel met een 4 belonen. Ik hoop hier in de toekomst meer van te horen. Aangenaam plaatje, is inderdaad niet zo gitzwart als Interpol of Editors, beetje lichtgrijs.

Ik vind Editors bruinrood en soms een beetje donkerblauw.

Dan vind je dragons waarschijnlijk lila.

avatar van Alicia
Ik krijg eindelijk weer eens echt kippenvel bij het beluisteren van dit album van Dragons. Als ik het goed gevolgd heb is dit hun eerste plaat? Voordat ik een beoordeling geef, luister ik deze "Here Are The Roses" nog een paar keer.
Weet je...een plaat die al onmiddelijk een goede indruk achterlaat, is bij mij vaak al een hele beste. Muziek waar ik tachtig keer naar moet luisteren om te kunnen waarderen, luistert na de één en tachtigste keer ook nog niet lekker weg. En inderdaad, deze muziek doet mij zo nu en dan ook wel denken aan vooral The Sound, Joy Division, etc. Zeer knappe wave en mix van rock en electronica, inderdaad jean maurice! Ook de zang is prima! Dit album is mogelijk een van de betere platen, welke dit jaar zijn verschenen! Deze komt vandaag even de cd-speler niet meer uit. Tot zover mijn eerste indruk van dit album.

Het is ook een erg goed album, en dat is nu nog even ons geheimpje. Dan leest men over 5 jaar hoe lovend wij nu al over deze band spraken.

avatar van Alicia
Ha, deric raven, het is inderdaad spannend om hier een "geheimpje" te hebben. Even maar, hoor.
"Here Are The Roses" zou nu eigenlijk zeer hoog in de rotatielijst moeten staan. Ook hier geldt weer: "onbekend is onbemind". Dit album doet zeker niet onder voor Interpol of Editors! De zang overtreft zelfs beide bovengenoemde groepjes en instrumentaal valt er ook zeer zeker meer te beleven. Het spijt mij, deric raven, ik ga ons geheimpje verklappen aan iedereen,die het maar horen wil...maar ik denk dat je het niet erg vind.

Aanrader, zegt het voort, zegt het voort. Ik heb mijn bosje rode rozen gevonden!

12 stemmen is nog veels te weinig.

Deze band verdient wat meer naamsbekendheid.

jean maurice
en dan te bedenken dat we hier te maken hebben met een duo, David Francolini en Anthony Tombling, die werkelijk ook alles weer zelf hebben gedaan (productie en lay out) ik heb via mijn myspace nu contact met David, de guitarist en hij schreef me dat ze op het moment bezig zijn met hun tweede album omdat hun eerste album tegen verwachting in zo'n succes is vooral in Duitsland en Nederland!!!! Daarnaast willen ze zo snel mogelijk naar Nederland komen voor een optreden!! oh ja en de vroege wave is een van zijn inspiratiebronnen, maar dat hoor je natuurlijk ook!!!!

avatar van Alicia
Ik krijg deze cd de speler niet meer uit!

op nummer 1 here are the roses kun je alvast lekker dansend dubbeltjes zoeken

avatar van Alicia
Nu valt even dat spreekwoordelijke kwartje niet, jean maurice... ontopic, DIJK van een plaat en zelden ben ik zo te spreken over een voor mij nieuw bandje.

De Goths van vroeger dansten veelal gebogen, en staarden naar de grond. Ook wel bespottelijk "de navelstaarders" genoemd.

En voor de liefhebbers nu ook het clipje van die erg lekkere single Here Are the Roses zonder er voor in de wachtrij te hebben moeten staan

aERo bedankt.

avatar van Alicia
Alicia is nooit een Goth geweest en zal dit ook nooit worden, vrees ik.

jean maurice
ikke wel en ik ben daar lekker trots op!!!!

avatar van Alicia
Bedankt voor de videoclip, aEro....top!

Die clip is nog een apart verhaal ook: ik had nog nooit van de band gehoord (en hier was er ook nog niks over bekend). Zo kwam ik op een dag op mijn favo-site een link tegen naar youtube waar deze clip dus op stond. En dan niet weten wie of wat het zijn he............. dat was heel frustrerend, want ik wilde meer horen van dit bandje.
Ik weet niet meer hoe ik er toch achter ben gekomen: volgens mij stukken tekst invoeren op bestelsites, hopend terecht te komen op de titel van het nummer, en op de één of andere manier lukte me dat en wist ik dus dat het om Dragons ging. Maar hoe frustrerend kan het zijn als je deze clip keer op keer ziet en hoort en gewoon niks meer weet dan dat.

Alicia schreef:
Alicia is nooit een Goth geweest en zal dit ook nooit worden, vrees ik.

dat ben je wel! alleen wil je het niet toegeven! bang voor de goegemeente!!! lekker puh

jean maurice
oké even een omschrijving van een goth: is een type met een romantische inborst een zekere hang naar het verleden, nostalgisch dus! heeft een hekel aan lawaai! die deze wereld behelst, loopt te hoop voor oude idealen, en heeft tegelijkertijd lak aan elke vorm van modernisme, daarnaast koestert de goth kunst, in het algemeen maar in het bijzonder vooral visueel(fotografie en film) een hang naar kastelen en donkere oorden waar hij of zij in gedachten alleen kan zijn, koestert een interesse voor paranormale verschijnselen, al met al een romantisch en nostalgisch individu dat vooral zijn/haar eigen weg bepaalt en onafhankelijkehid als een groot goed ziet, en meestal bereid is tot verzet tegen onrecht!!!(indien dit oftopic is verplaats het dan svp naar het topic gothic? beste crew!)

avatar van Alicia
Het was eigenlijk een woordspeling, Jean Maurice. Jouw omschrijving slaat inderdaad ook wel op mij, hoor. Je kent me onderhand wel een beetje, Goth's steken ook wel eens de "draak" met zichzelf en de medemens....een beetje zelfspot...past overigens goed bij de muziek!
Ik ben niet bang, hoor. Wat kan me hier trouwens gebeuren! Behalve dan dat ik nog wat Dragons op bezoek krijg. Laat maar komen! Kastelen zijn práchtig, maar een knus knibbel knabbel huisje, mag dat ook? Met een prachtige zonnestraal door een herfstbos! Wat licht in een duisternis? Zo omschrijf ik ook deze muziek van Dragons!
Paranormaal...gisteren weer bezoek gehad....geheimzinnig brrrrrrrrrrrr

jean maurice
hmmm..... heb je een geest gezien? trouwens knibbel knabbel huisje en dan de grote boze wolf!!(die je medogenloos opvreet!) heb ik liever een vampier die gewoon even in mijn nek bijt! en het is nog lekker ook.....!!!

Een draak van een plaat die je laat branden van verlangen , jij bent een gothje...echt wel! en ikke ook so don't worry be happy en hey wat die zon betreft soms wel mooi maar meestal heb ik gewoon last van de zon! maar ik geef toe haar schoonheid is op momenten moeilijk te verloochenen!

avatar van Alicia
Ik zie geen spoken, geesten of demonen, voel ze wel overigens! Opgegeten wil ik ook niet...bah. Ik hou niet van bloed, wel van donkerrode rozen! Ik huil ook niet mee met de wolven in het grote enge bos. Ik heb licht nodig om te fotograferen en hey, beauty is in the eye of the beholder!

jean maurice
vooral een mooi bosje rode rozen!! en een prachtige plaat als Dragons hebben gemaakt geeft je een fijn gevoel,

Jean Maurice

jean maurice
de buren zijn niet thuis, dus heb ik dit plaatje eens lekker HARD gezet, wat is dit toch een heerlijk album!! dit bosje rode rozen zal niet gauw verwelken!!!!

En het zijn dan niet eens nep rozen. Toch wel een van de ontdekkingen van dit jaar.

Ben toch blij dat ik niet alleen mn eigen updates bijhoud. Met een bandnaam als Dragons verwachtte ik een Powermetal band en half in lachen uitbarstend klikt ik dit topic dan ook aan. Zie ik daar opeen Joy Division en Depeche Mode als referenties staan. Ja, dan vergaat het lachen me al gauw en ga ik myspacen. Klinkt niet slecht, moet ik maar es onderzoeken.

@ Jean Maurice: Je omschrijving van een goth is wat ouderwets en/of te kort door de bocht. Nu ben ik er zelf niet per definitie 1, maar ik heb wel op fora gezeten en mensen gesproken die het wel zijn.. Ja romantiek en kunst speekt nog wel vaak een rol, maar voor de rest kun je het niet echt typeren. Het is niet alleen meer rust en terugtrekken namenlijk. Ook modernisme is lang niet meer zo gehaat. Hordes Goths staan vaak te dansen op Industrial/EBM, nou als dat niet modern is weet ik het ook niet meer. Nee, ik denk zelfs dat velen heel erg modern denken en vaak vernieuwing en expiriment opzoeken tegenwoordig.

Ik denk dat ThirdEyedCitizen bedoelt dat er in de tussentijd ontwikkelingen zijn geweest in de Gothic scene, waarbij er meer Dance-invloeden bij zijn gekomen.
Ik zelf grijp ook meer terug naar bandjes die het oude geluid laten herklinken, zoals bijvoorbeeld Dragons. Ik denk trouwens wel meer dertigers en veertigers. Wij zijn de hippies in de Gothic scene.

Oh, nu is opeens het bericht van jean maurice weg

jean maurice
ik hou ook erg van electro, EBM en sommige Industrial acts maar mijn voorkeur gaat inderdaad uit naar de vroege goth/wave.