Dragons - Here Are the Roses (2007)

Rock / Pop
Label: OHM

1. Here Are the Roses (4:30)
  2. Condition (3:37)
  3. Treasure (4:09)
  4. Obedience (4:26)
  5. Trust (4:26)
  6. Epiphany (3:54)
  7. Lonely Tonight (3:48)
  8. Remembrance (4:23)
  9. Where Is the Love (4:15)
  10. Forever (5:34)
avatar van spruitje
@TerryA:

mezelf citeren volstaat dunkt mij...
spruitje schreef:
Dit is weer een typisch geval van recensenten die het verschil niet weten tussen persoonlijke smaak en kwaliteit. Iets wat ik helaas wel vaker op deze (overigens geweldige) site tegenkom! Iets wat kwalitatief goed is hoef je niet mooi te vinden, en andersom...

Verder houdt ik er helemaal niet van alles wat jaren 80 en 'donker' of 'niet mainstream' is onder 'New Wave' te scharen; Elvis `costello en Joe Jackson deelt men daar ook vaak bij in...of dat ten onrechte is of niet; I can't be bothered...

Kid A(cid)
Donkerdere en experimentelere muziek (Gang of Four en The Cure bijvoorbeeld) deel ik liever in bij post-punk, meer mainstream dingen als Blondie en Pet Shop Boys bij de new wave.

perfume
Ik heb net ook even gekeken naar het London Calling concert van 3 november. Op de eerste plaats geweldig dat je dit zo maar kunt zien en dat dankzij 3 voor 12! Bedankt.

Het concert is echt super! Wat een goede band, ook live! Vooral het gitaarwerk, dat ik op album al geweldig vind, komt hier goed tot uiting. Heerlijke typische eighties gitaarriffs. Even waren de hoogtijdagen van de New Wave van weleer weer helemaal terug.Ik moest natuurlijk sterk denken aan Joy Division(vanwege de zang) maar ik hoorde ook The Sound en The Chameleons voorbij komen. De intensiteit van de songs kwam al naar voren via mijn 25 watt speakertjes op mijn computer. Kan je nagaan hoe deze band echt live klinkt. Het volgende concert dat ik ga bezoeken is zeker een van Dragons. En wederom overspoelt die grote Nieuwe Golf ons met mooie melodieën. Klasse!

Bericht over het concert op London Calling verplaatst naar Dragons

avatar van starsailor
Mosterd na de maaltijd gezien de meeste berichten hier, maar wat een heerlijke trip down memory lane is dit. Alsof we weer begin jaren 80 binnenstappen.
Bij vlagen een machtig geluid en er komen er veel voorbij....The Sound, Depeche Mode, Joy Division en om een beetje modern te blijven ook Editors. Alhoewel ik deze wat beter kan waarderen als de laatste telg van Editors.

Voor mij toch het mooiste album van afgelopen jaar.

Helemaal mee eens

perfume
Zo op de laatste dag van 2007 nog even lekkerrrrrrr....hard gezet deze parel. En ik zeg het nog maar eens:voor mij toch het beste album van (nog net) dit jaar! Op naar hun tweede in 2008.

avatar van Alicia
Hierbij verklaar ik "Here Are The Roses" van Dragons tot het beste album van het jaar 2007!!!!!

Gewoon een parel, dit album.

perfume
Een beetje teveel dronken groet ik jou Deric! Alle goeds voor 2008 en je gezin en al mijn geestverwanten hier

Ook hier flink gedronken, maar een dronken man liegt nooit.
TOPALBUM.

avatar van Joy4ever
Here are the roses is echt een waanzinnig goed nummer! Helaas kan ik de rest van de nummers niet zo snel vinden en moet ik afgaan op de 30 seconds of fame. En daar hoor ik teveel Depeche Mode in doorklinken. Iets wat ik weer niet terughoor op Here are the roses. Ik vind DM wel ok maar ik had liever gezien dat Dragons wat meer afstand van die band had genomen. Daarvoor hebben ze wat mij betreft net even teveel potentie.

avatar van freddze
Berichten verplaatst naar Dragons (voor de tweede keer)

avatar van Pinsnider
Prima muziek, maar de zanger voegt helaas niets, maar dan ook helemaal niets toe. Hij brengt juist de liedjes om zeep met zijn praterige melodie-loze zang... Jammer...

Lost Highway
Allereerst : Dat stemgemiddelde is een lachertje en absoluut niet representatief voor de kwaliteit van deze plaat.
Je moet geen genie zijn om de vergelijkingen met Joy Division en Depeche Mode te horen, maar laten we het daar vooral niet over hebben, want dan kom ik opnieuw aandraven met wat er wel nog origineel is vandaag.
De reden dat dit voorlopig behoorlijk genegeerd wordt is de wat donkere kant van het album, te donker voor onze conservatieve radiostations, onder de leuze hoe platter hoe beter.
Dat er twijfel is bij het eerste deel van het album kan ik nog vatten ( het vierde nummer is zelfs lichtjes irritant ), maar vanaf nummer 6 volgt de ene topsong de andere op. Dat de zanger niets toevoegt vind ik ook larie, de man brengt zijn voordrachten op een serene doch expressieve manier. Muzikaal is het ook allemaal meer dan verzorgd. Het is ook niet allemaal spitten in het graf, luister maar eens naar de prachtige refreinen van Lonely tonight en het geweldige laatste nummer; dat is best hoopvol te noemen.
Dan nog iets over de teksten; die zijn bovengemiddeld goed, ja beter dan gelijk welk ander modern bandje in dit genre. Ik ga hier nog geen geniaal dichter van maken, het is ook nog geen Curtis of Borland, maar het is wel érg goed te noemen.
Over de hele lijn beter en interessanter dan de tweede Editors; kwalitatief op dezelfde voet als de eerste Editors, een verbluffend debuut!

Prima gesproken Lost Highway; nu nog het stemgemiddelde wat omhoog brengen.

Mordor
Ontdekking van de laatste twee maanden! Was eerst nog even inkomen, maar zoals velen voor mij al aangaven een krachtige herkenbare sound a la Wave bands van weleer. Ik snap de hype rondom een band als Editors niet zo, wanneer er ook zoiets uitkomt als Here are the roses. Vind dit stukken beter namelijk dan de tweede leg van de Editors. Tweede helft van dit album trouwens kan mij ook het meest bekoren.

Mordor schreef:

Zoiets valt nu eenmaal niet te snappen.

Sheplays
Prachtig album, met een halfje verhoogd naar 4,5*
Favo's: Trust en Where Is The Love

Mochten er meer: Treasure vind ik ook heerlijk.

Sheplays
...en Remembrance.....

Lost Highway
Ik vind vooral de laatste vier songs weergaloos. Are you lonely tonight is een prachtsingle, Remembrance een ingetogen albumtrack, terwijl forever dan weer zoveel hoop uitstraalt.

perfume
Here are the roses! Alsof de zanger de rode rozen in je gezicht gooit! Wat is en blijft dit album toch een "knaller" Eigenlijk is elke song gewoon zalig! Mooi en nog eens mooi!

Mordor
Enorme sterke eindsprint heeft dit album naar het einde toe. Epiphancy springt (na lang niet gedraaid te hebben) nu voor mij eruit als track. Strak drumwerk.

Mordor schreef:
Strak drumwerk.

David Francolini is echt geweldig. Luister eens naar Levitation of Dark Star. Drumwerk om te smullen.

En dit Is>........eighties retro voor sentimentele dertig plussers!!
Sorry jongens, In 1980-1983 was dit mischien heel muzikaal verniewuwend, maar hier kun je anno @007-2008 toch niet meer mee aan komen kakken! 1,5 ster in plaats van 0,5 voor de moeite

avatar van reptile71
Dat noemen ze nou inspelen op de vraag. Die is er namelijk duidelijk wel naar dit soort 80's klinkende muziek. En gewoon muziek maken die je leuk vindt zonder persé vernieuwend te willen zijn. Daar kun je anno 2008 nog prima mee wegkomen.

da housefreak schreef:
En dit Is>........eighties retro voor sentimentele dertig plussers!!

En dan vooral zelf in de eighties blijven hangen door je rotatielijst vol te hebben staan met Spandau Ballet (sentimentele dertig plussers...). Of alsof ILikeTrains niet terugvalt op wave uit de jaren 80. Wat een bullshit.

Lost Highway
Alsof de gemiddelde hiphop/dance/britse rock/metal release origineler is. Iedereen die dit soort opmerkingen plaatst mag me altijd eens een PM sturen met wat anno 2008 geniaal en vernieuwend is. Bij een band als Cut Copy werd al dezelfde onzin gepost, werkelijk niet te geloven. Verder zie ik het probleem niet; als mensen van een bepaalde sound houden, en van een plaat die gewoon goede songs bevat, dan kan dat toch al voldoende zijn? Als je alles wat niet origineel is een halve ster moet geven, dan ga je zeer lang bezig zijn hoor.
Een dertig plusser ben ik niet, wel vind ik dit één van de betere albums van de voorbije jaren. Dat hier goed geluisterd is naar D Mode, Joy Division, OMD en Interpol zal ik niet ontkennen, but then again, als ik mijn radio openzet hoor ik veel ergere éénheidsworst die ik met de beste wil ter wereld niet van elkaar kan onderscheiden.

avatar van reptile71
Ik durf de radio niet eens meer aan te zetten....Ik word helemaal eng van de muziek die tegenwoordig populair is bij de massa.