Lost Highway schreef:
Ik denk dat je de drempel van de originaliteit hier even moet vergeten. Goed, de invloeden zijn duidelijk, maar dat neemt niet weg dat dit album zeer intens is en allesbehalve krampachtig. Ik ben nu toevallig ook wel een Interpol liefhebber, maar ook dit album spreekt me enorm aan en vind ik iets helemaal anders dan de muziek van Banks en zijn gecostumeerde vrienden. Eén van mijn favoriete albums uit het voorbije decenium. Als je een nummer als Forever beluistert, dan moet het gevoel van schoonheid toch het rationeel denken -i.v.m. al dan niet origineel zijn- overtreffen?
Je hebt gelijk dat de schoonheid belangrijker is dan het origineel zijn. Ik ben ook zeker iemand die kan genieten van muziek die het niet van zijn originaliteit moet hebben. Maar ik vind de onoriginaliteit hier zo sterk dat het mij stoort. En zoals ik al zei luister ik dan liever naar het origineel (bijvoorbeeld The Sound, vroege New Order of The Cure) dan naar deze plaat. Dus kortom ik vind de schoonheid hier niet zo groot dat ik me over de originaliteit heen kan zetten. Maar misschien dat dit bij een 4e, 5e of zelfs pas 20e luisterbeurt opeens verandert.