Dragons - Here Are the Roses (2007)

Rock / Pop
Label: OHM

1. Here Are the Roses (4:30)
  2. Condition (3:37)
  3. Treasure (4:09)
  4. Obedience (4:26)
  5. Trust (4:26)
  6. Epiphany (3:54)
  7. Lonely Tonight (3:48)
  8. Remembrance (4:23)
  9. Where Is the Love (4:15)
  10. Forever (5:34)
djeffibrelich
aardige band idd jean maurice,
ouderwetse goth-rock-post-punk.
ik ken dit album alleen niet, had wat willeurige tracks gehoord op myspace.

er zit wel een beetje goth in mij vrees ik.
behalve dan dat ik geen interrese heb in kastelen en donkere oorden.

Hoeft ook niet, ik draag ook al lang geen puntschoenen meer, en mijn haren touperen zal helaas ook niet meer lukken. Maar nog steeds hou ik van dit soort bandjes.

@ djeffibrelich:

hoeft ook niet het gaat om de muziek

ik kan je dit album van harte aanbevelen,

djeffibrelich
ieders definitie van gothic is ook anders he.
je hoeft inderdaad niet je haar zwart te verven , op kerkhoffen rond te lopen,en edgar allen poe of rimbaud te lezen om een goth te zijn.

voor mij is het ook alleen meer een muziek-ding dan een fashion of lifestyle-ding (ja je ligt weer krom na deze zin)

dragons grijpt zoals leon al zei terug naar een oude sound (die mij zeker wel ligt).

in die zin zijn dragons voor het goth/post-punk genre een beetje wat wolfmother ook is voor het baard-rock genre.

dus ik heb ook niet zo veel drang om achter dit soort revival-albums aan te gaan,(simpelweg omdat ik dit soort muziek toch al ken via the cure en alle andere goede oude jaren 80 helden)
maar het zal ongetwijfeld wel een goede plaat zijn.

avatar van Lin
Lin
djeffibrelich schreef:
maar het zal ongetwijfeld wel een goede plaat zijn.

Ik vind het ook een goede plaat, en juist leuk dat dit soort revival bands bestaan, veel van de oudere bands bestaan niet meer, treden niet meer op of komen amper buiten, en door bands als Dragons kun je als relatieve leek in dit genre toch ook eens live genieten van lekkere muziek

dat klopt helemaal linda,
de gedachte dat iemand via deze band ook aangezet kan worden om zich in new wave te verdiepen is voor mij al goed genoeg.
lang leve de revival-bandjes dus.

avatar van reptile71
Uiteindelijk is een revival de enige manier om nieuwe muziek in het oude genre te krijgen. Hoewel er nog alltijd 'nieuwe' oude new wave te ontdekken valt, is het altijd leuk om te horen wat nieuwe bands ervan maken. En Dragons is zeker zo'n band die je dan niet mag missen!

jean maurice
TRUST blijft een PRACHTIG nummer met die typische AFOS uitwaaiende gitaar!!! GEWELDIG

avatar van Alicia
En waar zijn de mensen, die de laatste maanden Interpol en Editors zo hoog in hun vaandel hebben staan....hebben zij deze plaat nog niet ontdekt? Hoe's 't mogelijk!!!!!!!!!!!!!!

Ik denk het nog niet. Moeten ze denk ik eerst op een groot festival spelen.

Alicia schreef:
Anders zouden ze vast niet meer voor een paar euro in Bibelot staan. De meesten vinden muziek niet zelf, maar omdat het veel media-aandacht krijgt of airplay.

avatar van Alicia
Klopt...en wat deze prachtplaat betreft is dat erg jammer.

avatar van the viking
Vond dit album de eerste keer behoorlijk tegenvallen,zie mijn eerdere kritiek. Misschien nog maar eens een poging wagen.

avatar van TerryA
toch met hele getal gezakt naar een 1 ... de hele new wave scene en bands zoals Depeche Mode, NO/Joy Division vindt ik goed maar deze album van Dragons is een waardeloos musical ervaring.

hier een engels talig recensie van mezelf:

Dragons are a New Wave band (duo) from Bristol who are trying to sound epic, are heavily influenced by Depeche Mode and the 80`s Goth scene, and where at times they are trying to copy a string of other pretenders like Tears For Fears, only it is 2007 now and their debut album provides rather dull and repetitive electro, and one has to ask who cares? - Yes, it is as bad as it sounds! - 2/10 - TerryA – Summer 2007

Wie is TerryA?

jean maurice
@ TerryA sinds wanneer mag er in 2007 geen New Wave of Gothic muziek meer gemaakt worden

dit blijft een van de beste albums van dit jaar, voor mij tot nu toe HET BESTE album van 2007 en die TerryA heeft gewoon geen benul van wat hij zegt omdat hij volgens mij geen snars verstand heeft van de New Wave Scene zoals hij beweert, iemand die Dragons vergelijkt met Depeche Mode is wel erg de weg kwijt en verder maak ik aan zijn Engels geleuter geen woord meer vuil,

Lost Highway
Toen ik de clip bekeek en bijgevolg de zanger zag moest ik toch ook wel aan Dave Gahan denken.

Ik ook wel.

avatar van grovonion
Het openingsnummer doet veel goeds vermoeden maar spijtig blijft er van de volgende nummers na 1 luisterbeurt weinig plakken. Eens kijken hoe het verder evolueert. Het zal wel moeilijk zijn te blijven beklijven na zoveel platen in een gelijkaardig genre (Editors, Interpol, The Orders, ook wel iLiketrains, etc.) dit jaar.

avatar van TerryA
Inderdaad ... voor 2007 hebben we al een series bands met een "new, fris" take op deze music scene, en voor die reden hadden Dragons gewoon thuis moeten blijven

Interpol vind ik zeer goed, Editors vind ik wat minder (hun 2de album vind ik overschat zelfs) en iLiKETRAiNS zijn (bijna) geniaal !!

Dragons zijn een band voor mensen die in de jaren 80 zijn blijven steken ... dat betekent ook dat ze zullen het best goed doen in NL, en andere landen zoals Switzerland, Oostenrijk en delen van Duitsland

avatar van reptile71
Bedankt voor de iLiKETRAiNS tip (klinkt inderdaad erg goed!), maar ik wil wel even kwijt dat dat toch wel hele andere muziek is dan Dragons en dus hier niet genoemd zou moeten worden als vergelijkingsmateriaal.

perfume
Dit is een van de beste platen die ik dit jaar heb gekocht! prachtige new wave retro! Vooral het openingsnummer is geweldig evenals het nummer Trust!

Perfume heeft het goed begrepen. Een van de beste platen van dit jaar.

avatar van orbit
djeffibrelich schreef:

avatar van orbit
Het titelnummer klinkt een beetje als New Order mét Ian Curtis.. wel interessant, ik weet niet of de rest even sterk is, maar dit is best okee. Raar dat het gemiddelde zo laag is.

avatar van spruitje
TerryA schreef:
copy a string of other pretenders like Tears For Fears

Sorry hoor, maar Tears for Fears een zootje 'pretenders' noemen gaat me toch écht te ver! Ooit 'the Hurting' gehoord? Dit was ten tijde van de new wave periode toch een van de vele hoogtepunten...

Dit is weer een typisch geval van recensenten die het verschil niet weten tussen persoonlijke smaak en kwaliteit. Iets wat ik helaas wel vaker op deze (overigens geweldige) site tegenkom! Iets wat kwalitatief goed is hoef je niet mooi te vinden, en andersom...

Wat 'Here Come the Roses' betreft: prima plaat met natuurlijk een heleboel jaren-80 galm, maar het is oprecht gedaan, meer in het verlengde van een genre in plaats van domme kopie. (zie ook: Interpol, Editors, The National, etc etc). Waarom zou er anno nu geen muziek gemaakt mogen worden met een sound die voortspeelt op een muziekstroming die pakweg 25 jaar geleden populair was? Doen alle muziekstromingen dat niet?

avatar van Alicia
"Here Are The Roses" vind ik gewoon een van de betere plaatjes anno 2007. Er zijn nog meer cd-tjes met dat overheerlijke jaren 80 sausje (graag zelfs) zoals het debuut "Wound in Wall" van Feeding Fingers. Dáár hoor ik weer iets van The Cure in....ook niks mis mee.
Of bijvoorbeeld The Search, ook heel goed!
De wave-bandjes anno nu hebben toch ook hun eigen sound en je weet maar nooit wat voor moois daaruit voortvloeit. Kwaliteit heeft het zeker in ieder geval wel, zegt een vreselijke jaren 80 liefhebber!

avatar van rzasa
Net het London Calling concert gezien op 3voor12. Erg goed dit. Meteen de cd besteld.

Leuk om te horen; ik was namelijk benieuwd hoe het live zou klinken.

@ spruitje:

Tears For Fears en The Hurting was ten tijde van de new wave periode toch een van de vele hoogtepunten..."!?!? -

Tears For Fears hebben veel platen verkocht aan pubers en al die mensen die in de jaren 80 wil blijven hangen maar ze zijn echt geen New Wave band en ook nooit een echte geweest! - Tears For Fears zijn een mid 80`s synth-POP band. Het kan zijn dat ze hun eigen geschiedenis nu willen herschrijven en vanwege hun keyboards willen mensen laten denken dat ze "cutting edge" en alternative waren maar ze waren dezelfde als al die andere flauwe, saai pop bands in dat periode (A Flock of Seagulls, Thompson Twins, A-Ha, Kajagoogoo, etc, etc!!) dat juist de jaren 80 zo slecht had gemaakt! - Ze horen en verdienen NIET tussen de lijst te staan van al die New Wave/synth/keyboard bands van de jaren 80 dat wel veel invloed hadden op de toekomst/ontwikkeling van muziek zoals bijv. Depeche Mode, Eurythmics, Echo & The Bunnymen, Teardrop Explodes, The Lotus Eaters.

zelfs Visage of Soft Cell verdienen veel meer respect!

Sorry to burst your bubble about Tears For bl&%dy Tears, but ... In begin jaren 80 waren ze oorspronkelijk in een mod band (beinvloed door o.a. The Jam) - Graduate - maar toen new wave en al die synth/keyboard bands begonnen platen te verkopen besloten ze hun stijl te veranderen en naam te veranderen, en kreeg toen een platen contract door de man die ook was verantwordelijk voor o.a. Status Quo, Big Country and Wet Wet Wet (Dave Bates) ... daarom zie je ook Tears For Fears nu op al die walgelijk jaren 80 pop compilaties (helaas nog steeds zeer populair bij veel horeca gelegenheden in nederland) ... oh, en het is nu 2007 waar er veel nieuwe en forward thinking muziek wordt gemaakt - Dragons brengen niks nieuws, en Tears For Fears of Kajagoogoo type re-issues zijn echt niet meer nodig.

-----------

as voor je andere opmerkingen, zie mijn eerder posts over "niks nieuw", etc