Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)

Label: Aftermath (II)

1. United in Grief (4:15)
  2. N95 (3:15)
  3. Worldwide Steppers (3:23)
  4. Die Hard (3:59)

met Blxst en Amanda Reifer

5. Father Time (3:42)

met Sampha

6. Rich [Interlude] (1:43)
  7. Rich Spirit (3:22)
  8. We Cry Together (5:41)

met Taylour Paige

9. Purple Hearts (5:29)

met Summer Walker en Ghostface Killah

10. Count Me Out (4:43)
  11. Crown (4:24)
  12. Silent Hill (3:40)

met Kodak Black

13. Savior [Interlude] (2:32)
  14. Savior (3:44)

met Baby Keem en Sam Dew

15. Auntie Diaries (4:41)
  16. Mr. Morale (3:30)

met Tanna Leone

17. Mother I Sober (6:46)

met Beth Gibbons

18. Mirror (4:16)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Wat een muziekjaar is dit aan het worden

avatar van lowieke
Prachtig. Ingetogen tegen mijn verwachting in.

Alleen de stem van Taylour Paige al maakt het voor nu al een 5 (niet echt)

avatar van Harderwiek
Heel benieuwd naar het nummer met Beth Gibson. Super benieuwd naar deze plaat, vooral wat Kendrick te vertellen heeft maar ook de richting van instrumentatie waar voor gekozen is. Straks snel aanslingeren.

avatar van jordidj1
ho ho dit kwam even onverwacht

avatar van JVT
JVT

avatar van Mausie
Geen the heart pt5?

Dat is wel vrij bizar ja. Meest hipster move die je kan doen als artiest

avatar van overmars89
Geen the heart pt5?

Geen van "The Heart's" hebben ooit op een album van Kendrick gestaan.

avatar van Silky & Smooth
Zin in! Ook blij dat Kendrick nog steeds weet te verrassen met gastartiesten. Ondanks dat er grote namen tussen zitten, kiest hij gelukkig nog steeds niet voor meest voor de hand liggende artiesten. Toffe hoes ook!

avatar van Lighthouse
Mother I Sober en daarna Mirror. Jezus, die man weet hoe je een album moet concluderen hé.

avatar van vinylbeleving
Geen the heart pt5?

The Heart Part tracks dienen enkel als voorbode voor een album geloof ik, als een soort proloog. Staan dus niet op studio albums. In dit geval wel jammer, want ik vind The Heart Part 5 echt een bazentrack. Toen DAMN uitkwam was dat album in eerste instantie ook echt een desillusie voor me. Ik vond The Heart Part 4 sterker dan het meeste materiaal dat op DAMN staat. MMABS ga ik vanmiddag luisteren, maar ik ben zeer benieuwd. De verwachtingen zijn hoog gespannen!

avatar van Ralph.
Valt tot nu toe redelijk tegen. Lijkt beetje hit or miss en middle of the road muzikaal.
Ook veel onnodig bitch in de lyrics en te weinig verses.

OKE tering; ben nu bij Auntie Diaries.
Kijk dat niveau moet hele album zijn.

avatar van Yestsida
Ik ben in de minderheid maar ik werd niet echt weggeblazen door The Heart 5 maar een nieuw album van King Kendrick is natuurlijk steeds reden voor een feestje! Zal hem eens opzetten, ik verwacht niet dat ik het direct (heel) goed gaat vinden, dat heb ik nooit tijdens de eerste luisterbeurten van een album van deze rapper.

EDIT: Pffff... wat had ik Conway en Benny graag op die The Alchemist-productie van We Cry Together gehoord! Harde beat.

avatar van Obscure Thing
Eindelijk een nieuwe Kendrick. United in Grief is alvast ge-wel-dig.

avatar van MAS
MAS
Silky & Smooth schreef:

Inderdaad verrassend. Ik ken alleen Ghostface en Kodak, dus ben nu wel erg benieuwd.

avatar van Collapse
Het album begint in ieder geval niet zo sterk. En daarmee bedoel ik vooral N95.

avatar van Silky & Smooth
MAS schreef:

Beth Gibbons is van Portishead en als je Sampha niet kent is dat nog wel het ontdekken waard!

avatar van AstroStart
Wat een release! Na een eerste luisterbeurt durf ik al voorzichtig te concluderen dat dit voor mij het beste album is van Lamar. De gehele eerste helft is puur genieten met als hoogtepunt het fantastische We Cry Together. De tweede helft is wat meer ingetogen (met nummers als Auntie Diaries en Mother I Sober) en dat grijpt me wat minder, maar de kwaliteit druipt er absoluut van af. Voorlopig 4*, maar genoeg potentie om te stijgen.

avatar van thgryda
Na een eerste luisterbeurt durf ik al voorzichtig te concluderen dat dit voor mij niet zijn beste album is. Dat kan ook eigenlijk nauwelijks aangezien hij voor mij 2 absolute classics onder zijn riem heeft. Een oordeel vorm ik niet meer na 1 luisterbeurt bij werk van Kendrick want er is maar 1 album dat ik meteen enorm goed vond (TPAB), bij de rest heb ik mezelf belachelijk gemaakt door het met een 3.5 en een "wel aardig zonder meer" af te don terwijl ik geland ben op twee perfect 5s en twee keer een 4.5

avatar van -marco-
Silky & Smooth schreef:

Sampha is geweldig idd en echt dope dat ie op een Lamar album verschijnt!!

avatar van Obscure Thing
Ja, dit is een album dat ik een paar keer moet luisteren voordat ik een oordeel kan vellen. Alvast wel een punt van kritiek: waarom weer zo lang?... Het is elke keer een flinke zit, en wanneer is een album van 60+ minuten nou echt de hele rit de moeite waard.

avatar van niels94
Taaie zit hoor... En knap uitgevoerd muzikaal toneelstukje, We Cry Together, maar ik geloof niet dat ik het veel vaker hoef te horen.

avatar van -marco-
Inderdaad een hele zit. Vind nog moeilijk beoordelen, maar dat heb ik vaker bij Kendrick zijn albums.
Topper voor mij is Mr. Morale.

avatar van Frank West
Eerste indruk is positief, dit weekend diep erin duiken

avatar van Kos

It's Crucial, They Can't Stop Us
If We See The Mistakes
'Til Then, Let's Give The Women A Break
Grown Men With Daddy Issues

yup, its that kinda album.

avatar van Frenz
Kendrick goes woke bedoel je?

avatar van Collapse
Ik word een beetje moe van dit album.

avatar van vinylbeleving
Collapse schreef:
Ik word een beetje moe van dit album.

Dat snap ik wel. Ik heb het nu 2 keer helemaal geluisterd, en er gebeurd erg veel. Het is prettig dat het tweede gedeelte van het album wat rustiger is, want bij de eerste paar nummers vliegt de productie alle kanten op, en zijn de lyrics soms pijnlijk introspectief. Ik weet ook niet of ik We Cry Togheter veel vaker ga luisteren, ik weet überhaupt nog niet of ik dat nummer geniaal of verschrikkelijk vind. Auntie Diaries, geeft dan juist weer kippenvel, en Mother I Sober is ook waanzinnig. Het zal wel, net als bij DAMN destijds wennen zijn. Er valt nog genoeg te ontdekken.

avatar van Benjaminjow
Deze ga ik echt nooit meer opzetten, wat een vermoeiend geheel

avatar van D-Clutch
Prachtig album juist als je het mij vraagt. Vond DAMN tegenvallend, maar deze is weer top notch. Introspectief, varierend, scherp, volwassen. Producties zijn ook uitstekend wat mij betreft. N95 vond ik een beetje out of place, de rest landt hier prima. Zit voor nu rond de 4,5*, 2x geluisterd dus ga er zeker nog wat dieper induiken.

avatar van Johnny Marr
jordidj1 schreef:
ho ho dit kwam even onverwacht

Helemaal niet toch? Was aangekondigd voor vandaag.

Dope albumpie wel, schattig. The Heart pt 5 tho o wacht die staat er niet op *headscratch*