Simple Minds - Direction of the Heart (2022)

Label: BMG

1. Vision Thing (4:39)
  2. First You Jump (4:23)
  3. Human Traffic (4:17)
  4. Who Killed Truth? (3:58)
  5. Solstice Kiss (5:23)
  6. Act of Love (4:00)
  7. Natural (3:26)
  8. Planet Zero (4:10)
  9. The Walls Came Down (3:54)
  10. Direction of the Heart [Taormina 2022] * (4:55)
  11. Wondertimes * (4:54)
avatar van Rudi S
Premonition schreef:

Wie is die recensist,, Bert van der Kamp?)

Bert is helaas in 2020 overleden.

1,0
Premonition Het Simple Minds artikel is geschreven door Alfred Bos en de review is geschreven door Raymond Rotteveel. Het artikel heeft wel wat een hoog ouwe jongens krentenbrood gehalte.

Er staan wel wat tenenkrommende dingen in het artikel. Ik kop 'm in met: "Het jaar 2022 is niet alleen het jaar van Kate Bush, maar ook dat waarin eighties helden Simple Minds zichzelf heruitvinden." en wat dacht je van: "Ik ken geen precedent van een groep die zich zo ingrijpend heeft aangepast zonder zijn geluid en identiteit te verliezen."

avatar van Premonition
Alfred Bos is een persoonlijke vriend van Kerr en Burchill, dus zijn artikel is op zich niet verwonderlijk maar wel opmerkelijk. Hoe objectief kun je dan zijn? Je moet dan geen artikel schrijven in een muziekblad. Ga dan (opnieuw) een boek over ze schrijven.

avatar van EttaJamesBrown
Heb het artikel in Oor ook gelezen. Onze Jim Kerr was onderweg naar Groningen om daar de hoofdact te zijn. Nou, ik was daar in Groningen en ben na een liedje of vijf naar huis gegaan. Heruitvinden? Missie niet geslaagd.

1,0
Zo zie je maar weer, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst...

avatar van luigifort
EttaJamesBrown schreef:
ben na een liedje of vijf naar huis gegaan

Don't you...

avatar van Mjuman
Ach ik denk dat voor releases zoals dit album zou een soort van omgekeerd Parental Advisory Label moeten bestaan (wordt geadviseerd niet te beluisteren als je tot OWL-generatie behoort). De videoclips van de tour die her en der te vinden zijn op YouTube beloofden al weinig goeds - Kerr als een buikige bakker Bart, over het podium jumpelend.

Enne Rainmachine - misschien toch eens even kijken naar live performances van Eveline Carels - zelden zo'n strak en funky hittende drumster gezien (heeft veel gespeeld met/bij Candy Dulfer, maar dat zal jouw ding niet echt zijn). En ik herinner me - van de gluurbuis - ook een buitengewoon strak drummende Japanse jazz-drumster.

1,0
Hmmm Candy Dulfer heb ik 1 keer live gezien en ben na 3 nummers aan de bar gaan zitten. De bar in een ander gebouw dat dan weer wel. Ik vind haar overigens wel een leuke dame en luister wel eens naar haar op SublimeFM (ja ja, echt waar), lekker eigengereid. Ik ga je drumdames checken Mjuman, ook al ben ik bang dat het kwartje niet gaat vallen hoe goed ze technisch ook zijn. Ik kwam nog een leuk artikel tegen over waarom vrouwen niet kunnen drummen, het is ook een fysiek iets.

Korte quote "Hoewel deze discussie maar moeilijk inhoudelijk gevoerd kan worden, blijven mijn vriendinnen hameren op de vermeende onjuistheid van mijn stelling. Maar ja: vrouwen kunnen nu eenmaal beter drammen dan drummen. " Meer hier: Column - Vrouwen kunnen niet drummen - gelderland - 3voor12 - 3voor12.vpro.nl

En voor wat het waard is, ik vind overigens wel dat vrouwen goed kunnen bassen. Gail Ann Dorsey is echt een persoonlijke favoriet. Zeker haar live werk bij Bowie is erg goed.

avatar van Chameleon Day
Bassende vrouwen? Ik zeg....Tina Weymouth!

1,0
Ik weet het! Misschien moeten Kerr & Burchill er naast de drummende dame en toetsen dame ook nog een bassende dame toevoegen en dan de bandnaam veranderen in SimpleGirls.

Rainmachine schreef:
En dan begin ik met Sons & Fascination en werk door naar Sister Feelings Call en eindig met New Gold Dream.

Euh?......Maar dat gaat helemaal niet goed! Je begint met Real to Real, om op te warmen. Dan door met Empires. En die draai je loeihard, ongeacht of de buren thuis zijn of niet. En ongeacht het (wellicht nachtelijke) uur. Eventuele gezinsleden zet je maar even buiten op straat. En dan door met de rest. O ja, 'Theme For Great Cities' draai je minimaal twee keer achter elkaar. Wederom op hoog volume. Als de politie voor de deur staat, doe je niet open. Ik herhaal: dicht houden die deur! Ze komen wel weer terug.

Zoiets?

Edit: een rituele verbranding van OUaT op straat is ook passend...en wellicht leuk voor de eventuele jongste gezinsleden (en de buurt). Al lalalala zingend. Zou daarvan graag een livestream zien. (Sparkle zou ik in de pocket houden)

avatar van Premonition
Wanneer plannen we dit in ‘t Gooi, Chameleon Day? Ik ben bij dit feestje natuurlijk…

Premonition schreef:

Euh.....het is hier wel een nette buurt hè. Ik wil geen gezeik met politie voor de deur en zo.

1,0
Ik vraag mij ook wel eens af wat de originele oude leden nu van dit alles vinden. Misschien moeten zij een nieuwe band oprichten zonder Kerr en Burchill. Of hadden ze ook al niet zoiets?

avatar van Chameleon Day
Ja toch? Derek Forbes deed toch iets met Brian McGee? Ze speelden oud werk dacht ik.

1,0
Forbes vormde met twee andere ex leden van de Simple Minds Brian McGee en Michael McNeill in de band XSM. Nu speelt hij samen met de toetsenist van China Crisis en de drummer van The Silencers in de formatie “The Dark” waar je hem in kunt huren voor 3000 euries. [Klikkerdeklik] Vast goedkoper dan de Minds.

Rainmachine schreef:
Vrouwen kunnen niet drummen, het ziet er leuk uit maar klinkt voor geen meter.

1,0

Dat is percussie en geen drummen, meer vorm dan inhoud. Maar ze zag er destijds goed uit, dat dan weer wel. Maar bedankt voor de inzending.

Rainmachine schreef:

Dat is percussie en geen drummen
??

1,0
Sheila E was meer een percussioniste, maar als je niet begrijpt wat ik bedoel dan vind je de huidige drumster van de Simple Minds waarschijnlijk ook goed. Geeft niet, smaken verschillen nou eenmaal. Lees het artikeltje wat ik gepost heb ook nog even door. Je moet het allemaal niet te serieus nemen maar ook niet te laconiek opvatten. After all, it's all a matter of perception...

Rainmachine schreef:

Don't bang the drum - it's all a matter of percussion. La'k voorop stellen dat ik als local lad het onbezwaarlijk vond om me - tegen m'n gewoonte in - vroeg op pad te begeven naar de Galgenwaard (voor een goej plekske) toen His Royal Badness daar audiëntie hield en zijn hofdame, ene Sheila E voor op het podium posteerde. Toegegeven in een ander decennium vond ik als drummer ketelklopper Budgie (met ventilator achter de bass drum) zeer de moeite waard, maar het pannetjeskloppen en -tikken van Sheila mocht er wezen. En waar zou Talk Talk (live at Montreux) en Massada live zijn zonder percussie. Ooit twee verschillende tours achtereen Peter Gabriel gezien, eenmaal met Manu Katché (meer percussionist) en eenmaal met Ged Lynch, meer rock-drummer - en guess what. Maar goed ook dat is percupsie

1,0
Zeker, zeker mijn waarde Mjuman en ook ik heb liever een goede percussionist(e) dan een slechte drummer. En Prince zei zelf over Sheila-E "pretty good drummer for a girl!". Laat ik haar dan ook maar het voordeel van de twijfel geven. Sheila-E is een goede vrouwelijke drummer (of is het drumster). Als ik naar mijn favoriete lijst van drummers kijk dan gebruiken die sowieso een hoop percussie dingetjes (splash bekkens etc). Gavin Harrison is er een kei mee. Nu blijft de vraag wat vinden jullie van de nieuwe vrouwelijke drumster van de Minds?

Rainmachine schreef:

Geen idee, ben al jaren geleden afgehaakt bij Simple Minds, Big Music vond ik destijds een matig album.

avatar van Suicidopolis
Rainmachine schreef:
Vrouwen kunnen niet drummen, het ziet er leuk uit maar klinkt voor geen meter.

Tegenargument: check Helms Alee! Alsook Warpaint, overigens.

Lura schreef:

Kan ik me naadloos bij aansluiten. Had vorig jaar via de gluurbuis al kennis kunnen nemen van Bakker Bart en zijn bandje de Simple Tarts en dat viel toen al niet mee. Ik bedoel virtuele moord plegen op je 'jeugd'helden doet niemand graag.

En het drumwerk is van het soort rechtdoor-naar-school-en-kantoor: weinig gevarieerd. Zoals Master Bob al zong Who the Cap Fit.

1,0
Bakker Bart en de Simple Tarts, hmmm dat doet mij ook wat denken aan "Inde Soete Suikerbol"

Rainmachine schreef:

Even nog een aanvulling op mijn eigen opmerking. Bij het nalezen van het uitgebreide interview/artikel in de Oor lees ik dat Kerr een vrouw met een gitaar enorm sexy vind. Dus naast de bassende dame kan er ook nog een gitarende dame bij, Kerr en Burchill beide een geslachtsoperatie in de beste woke traditie en dan hebben we zeker Simple Girls. Of gaat dat te ver mes amis? En wat is de reden dat oudgediende Mel Gaynor de band verlaten heeft? Anybody?

Rainmachine schreef:

Er is ook knap werk gebracht via Empires That Dance (Simple Minded, XSM)
Dit met veel lof én geregeld cameos in hun (prima) gebrachte clips met Mick Mcneill en Brian McGee; ook lof van Derek Forbes en Bruce Findlay. Ze hebben remakes gemaakt van NGD, Love Song, Changeling, Boys from Brazil (fantastisch goed én hilarisch tegelijk), (Another) room. Gordy Goudie heeft sommige ook mee geproduced. Echt fris en vol knappe ideeën zelfs verbazend genoeg bij NGD . Zanger George Porter met prima stem.
Echt meer dan de moeite waard.
Hierdoor sinds kort weer volop hun 1e 5 albums aan het doorhaspelen.
En ook checken wat ze er van bakken met Direction of the Heart