Eddie Vedder - Into the Wild (2007)

Label: J

6. Tuolumne (1:00)
  7. Hard Sun (5:22)
  8. Society (3:56)
  9. The Wolf (1:34)
  10. End of the Road (3:19)
  11. Guaranteed / Guaranteed [Humming Vocal] (7:22)
  12. No More * (3:40)
  13. Photographs * (1:02)
  14. Here's to the State [Live] * (5:54)
  15. No More [Live] * (4:32)
avatar van Daan0
Pff wat een mooie film! De betekenis van de nummers zijn nu toch wel veel duidelijker als eerst.

avatar van Madjack71
Eddie Ve(r)dder zonder Pearl Jam wat mij betreft.

avatar van TheFunkyM
Nee Eddie alleen én verder met PJ, dubbel genieten

avatar van Hendrix4live
Film heeft bijna net zo'n hoge score als het album.

avatar van Hendrix4live
Hé, aan het begin bij de credits van de film zie je staan dat de muziek wordt gespeeld door Eddie Vedder én Kaki King. Waarom kom ik het dan nergens tegen?

avatar van OldRottenhat
Hendrix4live schreef:

Dit album moet ook niet gezien worden als een verzameling nummers die in Into The Wild te horen zijn, maar gewoon als album met de nummers die Eddie Vedder voor de film geschreven heeft. Vandaar dat Kaki King er dus niet tussen staat.

Dit is trouwens het nummer van Kaki King dat in de film te horen is.

OldRottenhat schreef:

Dit is trouwens het nummer van Kaki King dat in de film te horen is.

O ja! Ik was helemaal vergeten dat dat nummer in de film zat. Nu kan ik me het weer herinneren. Alleen er stond bij de credits toch gewoon Music By. Dat betekent toch gewoon wie de score heeft geschreven? Dit is toch gewoon een soundtrack?
Ik weet het, ik ben een beetje moeilijk bezig maar wil het toch graag weten.

avatar van vanwijk
Wat een geweldig album is dit. Ik vind hem beter in al die mooie rustige nummers dan in PJ laatste cd. Zijn stem komt veel beter tot zijn recht!

Joy
vinnum wel typisch filmtrack, na de film nooit meer gedraait, mooi geweest, de sfeer die de plaat ademde viel toen goed, nu niet meer

avatar van Thomzic
Kan ik me voorstellen. Ik vind Into The Wild geen achtergrondplaatje of een plaatje die je op elk moment van de dag op kan zetten. Ik draai hem vaak 's nachts, waarbij ik de beelden van de film voor me zie door het bladeren in het boekje. Het grijpt me nog elke keer weer op deze manier.

avatar van vanwijk
Ik heb de film niet gezien. Ik ben het met Thomzic eens, het is geen achtergrondplaatje, daarvoor is dit te goed!

avatar van rkdev
Heerlijke acoustische, folk-rock plaat van Vedder. Ook compleet ingespeeld door Vedder alleen (met een klein beetje help op 2 nummers: Hard Sun en Society). Het stoort absoluut niet dat veel nummers erg kort zijn. Net als bij het laatste album van Pearl Jam is het beter een half uur alleen maar goede nummers te hebben dan opgescheept te zitten met vullertjes.
Tuolumne is uiteindelijk het intro van Just Breathe geworden

avatar van Beeswax
Na het horen van de prachtige soundtrack ben ik van plan om de film eens te bekijken, krijgt erg goeie kritieken...

Dé favoriet voor mij is The Wolf, ik weet niet of je het echt een nummer kunt noemen, maar het past ongelooflijk goed bij het beeld dat ik in m'n hoofd heb als ik het luister: een wolf (uiteraard) op een hoge rots, ergens in de naaldwouden van Canada... The Wolf geeft me het gevoel dat ik de hele wereld aankan.

De andere songs zijn eveneens erg goed, met name Hard Sun (met prachtige harmonieën), Setting Forth, Tuolumne (intro vertoont gelijkenissen met Just Breathe van PJ)...Je ruikt het kampvuur bijna !
Jammer dat sommige van de songs nogal kort zijn, de plaat had mijns inziens wat langer mogen duren, maar goed, het is dan ook een soundtrack he. Normaal gezien besteed ik niet bijster veel aandacht aan het artwork, maar die foto van Vedder op de achterkant is echt pràchtig.

Een echte on-the-road plaat, die je opzet als je eens doelloos wilt rondzwerven/rijden. En als je de weg niet meer terugvindt, geen nood: je hebt nog altijd deze plaat om je 's nachts te verwarmen.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Beeswax schreef:

Die is gemaakt door Anton Corbijn!

Simon Smith schreef:

Die is gemaakt door Anton Corbijn!

Tja, van hem verwacht je niet slechter. Ik heb dat plaatje ook als avatar op MovieMeter. Is de voorkant ook van Corbijn?

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Volgens mij niet, dat is gewoon een still uit de film.

avatar van Beeswax
Ze hadden de foto's beter omgewisseld, de foto van Eddie is stukken mooier...

RollingStone_
prachtige muziek + prachtige film !

avatar van Daan0
Beeswax schreef:
Ze hadden de foto's beter omgewisseld, de foto van Eddie is stukken mooier...

Ik neem aan, dat ze extra de foto van de film hebben gepakt voor een commercieël groter succes, jammer. Ik ben het overigens wel met je eens.

k.grubs
Laatst voor weinig gekocht, na 3 keer wel een beetje uitgeluisterd. Film vind ik ook wat saai.

Nian
Ik heb zonet de film gezien en ik moet toegeven dat de muziek er echt goed bij past. Prachtige film + Prachtige muziek.

Dit verdient toch echt wel 5*.
(Ze hadden inderdaad de foto van Eddie Vedder als albumhoes mogen gebruiken i.p.v. deze op de achterkant te plaatsen)

avatar van Thomzic
Insane prijs voor LP Waar haal ik ooit het geld?

100 CD's de deur uit doen? Ik ga hem maar eens vragen voor m'n verjaardag..

avatar van pinker
Insane prijs voor LP Waar haal ik ooit het geld?

Vanaf 24 september is hij tegen een schappelijke prijs verkrijgbaar bij Bol.com en ook bij CD WOW! (daar daalt de prijs waarschijnlijk nog wel flink als de releasedatum dichterbij komt).

Bedankt voor de info

avatar van Harderwiek
Wat is dit een prachtige cd zeg! Helemaal leuk om Vedder eens van een andere kant te zien met z'n prachtige teksten, gitaarspel en stem! Als je toe bent aan wat rustigere muziek is dit de perfecte plaat om even te ontspannen. Net als de film een topper!

avatar van esteban
Eddie Vedder, 'n pracht van een stem. In combinatie met de fantastische beelden hielp de man met deze composities een zeer eigen sfeer aan 'Into the Wild'. Nu ik hem eindelijk in huis gehaald heb, valt het lichtjes tegen. Er staan mooie nummers op die inhoudelijk ook wel iets te vertellen hebben, geen twijfel. Maar ze kunnen me een pak minder boeien zonder de film.

avatar van Rogyros
Dat kan ik wel begrijpen Esteban. Het is ook een echte soundtrack. Wat mij opviel is dat de sfeer van het album zo sterk past bij de film. Ik had eerst dit album gehoord, waarin echt prachtige liedjes zitten die niet echt enkel soudtrackachtig zijn, en daarna pas de film. Dus ik keek naar de film om te kijken in hoeverre de film de sfeer heeft van de muziek (terwijl zoiets natuurlijk omgekeerd is bedoeld). En dankzij de al eerder bekende muziek had ik tijdens het kijken een beetje het gevoel dat ik er al iets van kende. De film voor mij ademde dezelfde sfeer uit als de muziek zonder de beelden. Erg goed gedaan van Eddie.

Overigens, ik vind het persoonlijk toch echt treurig dat Eddie Vedder met deze plaat wel de top 250 haalt en PJ met alleen Ten en de andere albums niet. De invloed van PJ op de muziek middels de verschillende albums is veel groter dan dit album. Maar goed.

avatar van stef212
De volle pot voor deze uitermate ontroerende plaat. Elk nummer is raak.

Na de film was ik gelijk benieuwd naar dit album. De muziek trok met ontzettend aan! Ik heb nu enkele nummertjes geluisted en ik ben echt ontzettend enthousiast! Ik ben benieuwd hoeveel moois deze plaat me nog gaat brengen.

Overigens, dachten jullie in eerste instantie ook dat het nummer Hard Sun van Rusted Roots was omdat het ontzettend veel lijkt op een nummer van het album When I Woke?