Eddie Vedder - Into the Wild (2007)

Label: J

6. Tuolumne (1:00)
  7. Hard Sun (5:22)
  8. Society (3:56)
  9. The Wolf (1:34)
  10. End of the Road (3:19)
  11. Guaranteed / Guaranteed [Humming Vocal] (7:22)
  12. No More * (3:40)
  13. Photographs * (1:02)
  14. Here's to the State [Live] * (5:54)
  15. No More [Live] * (4:32)
avatar van koos1982
Eardrum schreef:
ik droom altijd helemaal weg bij dit album en met de film erbij heb ik zin om te backpacken, maar wel met mn ipod en eddie vedder

Exactly the same here.

Ik keek de film zonder me verdiept te hebben. Ik hoorde de muziek en dacht is dit is dit........... ja dit is eddie. Te goed muziek film

avatar van Darkzone
Waar kun je de cd vinden met de 4 extra tracks?

(verwijderd)
Het zijn bonusnummers bij de iTunes editie van deze plaat.. ik ben nog nergens deze cd tegengekomen.. De vier extra nummers komen uit de documentaire Body's of War.
Met een beetje zoeken op internet kan je wel een download vinden..

Thomzic schreef:
recensie

Goede recensie, en ik ben het er 100% mee eens! 5*.

avatar van Thomzic
Dank. Lees het even terug en zie dat ik geschreven heb dat Hard Sun en Society covers zjin. Niet waar natuurlijk, slechts door anderen geschreven.

avatar van Klumpie
Hard Sun is weldegelijk een cover.

avatar van Thomzic
Je zult ongetwijfeld gelijk hebben, maar dan heb ik me het verkeerd laten aanpraten. Soms snap ik er niets meer van. Society is toch geen cover he?

avatar van Klumpie
Nee, Society is geschreven door Jerry Hannan en uitgevoerd door Eddie en Jerry.

Joy
Klumpie schreef:
Hard Sun is weldegelijk een cover.

mm, en het beste nummer van de plaat wat mij betreft

maakt nie uit, paste prima bij de film

los van de film vind ik dit helaas minder boeiend om te draaien

avatar van Insignificance
Het opzetten van deze plaat brengt mij juist meteen weer in de sferen van de film en zijn hoofdpersoon. Ik kan het niet los van elkaar zien. Wat mij betreft bescheiden meesterwerkjes van Penn en Vedder. Society is even ontroerend als herkenbaar.

Geweldige muziek.. Een van de beste soundtracks ooit.

avatar van Madjack71
Een ingetogen, krachtige, verhalende plaat. Sterk gezongen door Eddie Vedder, op een welhaast Springsteeniaanse wijze weet Vedder met zijn uithalen, fluisteringen zijn tekst kracht bij te zetten.
De muziek weet de sfeer van de film duidelijk te raken. Het prachtige landschap, de 1ste stappen in zijn 'eenzame' leven, de fluisteringen van de wind, het huilen van de wolven, afscheid van de mensen om zich heen, Vedder roept het allemaal weer op.
Tuurlijk is e.e.a beinvloed door de impact die het verhaal van de film op mij had. Laat verders niet onverlet dat ook zonder beeld, op Into the Wild een aantal zeer schone liedjes staan. De 1ste drie zetten de eerste stappen, energiek en vol vaart. Vanaf Rise tot aan Tuolomne is het puur genieten. Met Hard Sun brengt Vedder een nummer, dat de volumeknop in beweging brengt. Society is een sterk statement. Op The Wolf haalt Vedder uit en laat horen wat voor charisma zijn stem kan hebben. De uithalen doen mij ook af en toe aan The Boss denken.
Dit is Guaranteed de moeite waard en is een van de mooiste half uurtjes die ik in tijden gehoord heb. Daar waar Isbells, de intensiteit wat ontbeerd, die bijv. een Pink Moon van Nick Drake wel heeft, maar niettemin ook heel aangenaam klinkt, weet deze soundtrack dit wel bij mij op te roepen.....op naar het boek, om de 3luik flim,cd,boek beleving compleet te maken.
Mijn waardering voor de stem van Vedder heeft een flinke sprong met dit album gemaakt...binnenkort de nieuwe Pearl Jam ook maar eens checken.

avatar van RensZ
Wat een prachtige plaat is dit eigenlijk! Eddie Vedder zingt hier geweldig op, speelt lekker op zijn akoustische gitaar, even iets anders dat het werk van Pearl Jam maar ó zó goed! Ik ga steeds meer de stem van Eddie Vedder waarderen, in het begin moest ik er niet zoveel van hebben, maar dat is heel erg veranderd in positieve zin .

Nu moet ik eigenlijk wel de film gaan kijken ... !

avatar van Boris1
Zou ik zeker doen, prachtige film en je zult de muziek nog meer waarderen.

avatar van Madjack71
Klopt, ben ik ook van mening en als je toch bezig bent, doe je het boek er ook bij, is het plaatje compleet.

avatar van RensZ

Dan zal ik binnenkort eens op zoek gaan naar de film en wellicht later het boek!

avatar van TheFunkyM
Ik ga deze cd een halfje hoger geven. Blijft toch een geweldige cd.
Na het zien van de film ben ik de cd weer eens gaan beluisteren, en ja het was nog beter.

Perfecte muziek bij de film, goede muziek zonder film.

avatar van RensZ
Gisteren de film gekeken en inderdaad, perfecte muziek bij de film. Geweldig!

Father McKenzie
De film ken ik nog niet, maar van de plaat kan ik gelukkig ondertussen volop genieten, erg mooi is die.
Eigenlijk hoor ik deze soloplaat liever dan zijn werk met Pearl Jam, waar ik toch niet echt alles van lust, en waar ik toch maar een matige fan van ben.
maar deze cd is inderdaad schitterend. Voorlopig **** maar wie weet....
Het is vooral die krachtige en zuivere stem die me bij de ballen grijpt, en de heldere productie!

avatar van beevee
Topalbum. Geen 5 sterren omdat het album te kort is naar mijn mening.

avatar van Thomzic
Juist de kracht van het album.

Gitaarman
De muziek creëert de kracht van de film, zonder de muziek geef ik de film minder waardering, terwijl de film best goed is.

avatar van Daan0
Ik denk dat het tijd word om dan ook maar eens te film te bekijken, mocht die me bevallen, dan het boek. Heel mooi album.

avatar van BZN
BZN
super film, super kerel, super muziek

Super recensie!

avatar van prodi9y9
klinkt heerlijk. wel jammer dat de nummers wat kort zijn..

avatar van Madjack71
Dat vond ik in 1ste instantie ook, toen ik dit album beluisterde, maar nu na het veelvuldig gedraaid te hebben, vind ik dat het geheel ten goede komt en het zo -voor mij- zijn kracht behoud.

JH.
Prachtig album. Altijd als ik even toe ben aan iets rustigs, zet ik deze weer even op. Het prachtige gitaarspel en die stem van Vedder - wat een hemelse combinatie.

avatar van Don Cappuccino
Wat een mooi album, dat ik dit nog nooit heb geluisterd! Ik ken Eddie Vedder al vrij lang van Pearl Jam en ik heb de film gezien die erg mooi was en toen kwam ik erachter dat er ook een soundtrack was. Korte nummers, maar dat is niet erg. De muziek past perfect bij de sfeer van de film, maar apart is het ook heel erg mooi! Ieder nummer is raak en de afsluiter is echt geweldig, heel mooi! Ik heb het woord mooi iets te vaak gebruikt, maar het is ook heel mooi! Dat het album kort is is helemaal niet erg, je zet het gewoon nog een keer op! 5 sterren en een plek in mijn top 10! Niet vaak zo´n mooie 30 minuten muziek gehoord als dit!