Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats (2007)

Label: Unexpected

12. Balance (4:08)

met GMB

13. Empire (5:11)
  14. High Tide (2:59)
  15. Mystery Repeats (2:48)
  16. Time Flies (4:20)
  17. Womb to Tomb [Live] * (3:52)
  18. Eager [Live] * (4:29)
  19. Lazy [Live] * (1:50)
  20. Relieved [Live] * (2:37)
  21. Q & A [Live] * (4:19)
  22. Fish to Try [Live] * (1:52)
  23. Time Flies [Live] * (5:30)
  24. Empire [Live] * (6:22)
  25. Insomnia [Live] * (5:25)
  26. Freestyle [Live] * (7:23)
  27. Cocksure [Live] * (4:10)
  28. Mystery Repeats [Live] * (13:28)
avatar van Niek
Nee, je begrijpt me verkeerd. Ik zit ermee dat je je mening niet direct onderbouwt. Dat ik riep dat je het waarschijnlijk niet kon, klopt idd misschien niet. Maar dat vermoedde ik omdat je het dus niet deed. (begint cryptisch te worden hier). De insteek van een reactie stoort me gewoon snel. Vráag gewoon waarom iemand het vind ipv hem meteen te veroordelen tot wat dan ook. Als Relax echt een hypocriet is, dan kom je daar vragenderwijs echt wel achter, en dan heb je je punt veel sterker gemaakt.

avatar van waxs
Beetje vreemd om mij ervan te beschuldigen "té snel conclusies te trekken" over bepaalde gebruikers als jij vervolgens reageert met de woorden: "Wat is dit een lompe, nergens op gebaseerde reactie zeg. Als je het nou eens toelicht (de hypocrisie, het in de vingers snijden), maar ik heb het gevoel dat je dat niet kan." En dan doel ik vooral op het feit dat jij het gevoel hebt dat ik geen argumenten zou kunnen aanvoeren.

Hoe dan ook; die reactie was ook puur op Relax gericht, aangezien ik een soortgelijke discussie al eerder met hem heb gevoerd. Maar vervolgens ga jij je ermee bemoeien en krijgt het geheel een staartje, dat maakt verder ook niet uit maar nu loopt de discussie totaal offtopic en moeten de mod's eerdaags de rotzooi weer opruimen, kortom kansloos. Laten we er nu ook maar een punt achter zetten

Goed idee.

avatar van VforVictor
Relax schreef:
Het komt vooral omdat Perquisite die beats fris wilt laten klinken.. te vreemde hiphop drums onder een jazzy instrument.. dat gaat niet goed samen.

mee eens + de saaie raps van Pete, nee dit album kan mij niet bekren, vond ik Mindstate nog wel aardig met het concept dat elk nummer een gevoel beschrijfd mar deze plaat slaat gewoon de plank mis, op 1 nummer na; Empire

Mystery repeats, het nummer, vind ik vooral heel mooi, om die viool, die is prachtig.

avatar van psychonaatje
Ik denk niet dat Relax het album niet geluisterd heeft, hoor.

Ik vind deze moeilijk. Aan de andere kant zie ik de potentie om uit te groeien tot absolute 'moodplaat'. Zo'n album die je opzet om lekker loom bij te chillen, of op een goede zomerige herfstdag, ofzo.

Aan de andere kant irriteer ik me soms mateloos aan het hoge 'conservatorium'-gehalte. Die beatswitch op Awake is bijvoorbeeld heel erg dope, maar daar tegenover staan heel veel beats die de plank misslaan, of van die samenzang-dingetjes die veels te gemaakt cheery klinken, of een laag muziek teveel, wat alleen maar afleid.

Bij Mindstate was er het verrassende concept wat de nummers heel levendig maakte, dat mis ik nu. Het is wat meer fragmentarisch, een ideeënalbum, waarvan sommigen op papier heel dope zijn, maar uiteindelijk stuurloos naar het volgende nummer dobberen (High Tide bijvoorbeeld).

Gaat nog wat luisterbeurten kosten, maar tot dusver houd ik het bij een veilige, maar jammere 3 sterren.

avatar van waxs
Gisteravond nog eens nagedacht over dit album, enerzijds ben ik dik tevreden als ik het geheel Live terug zie, echter heb ik bij elke luisterbeurt van dit album toch een gevoel van telleurstelling. Dit album scoort bij mij wel een goede 4* live, maar laat teveel steekjes vallen om ook als CD een voldoende te scoren. Middel ik dit dan kom nog altijd op een ruime 3*.

avatar van Niek
Dit album roept gemengde gevoelens bij mij op. En als ik die gevoelens op een rijtje zet, kom ik tot de volgende conclusies:

1) Pete Philly heeft niet genoeg in huis om een album lang te boeien
2) Perquisite is in staat de wereld te gaan veroveren

Wat de eerste conclusie betreft kan ik geen waterdichte argumentatie geven. Als ik Pete's tekort zou willen benoemen zou ik voor 'te eentonig' kiezen, maar objectief gezien wisselt hij genoeg af qua flow, timing etc. Misschien dat ie dat niet op de goede momenten doet. Misschien is wel gewoon zijn stem. Het komt er iig op neer dat hij me snel verveelt.
Perquisite daarintegen... ik vraag me echt af waar zijn plafond zit. Ik hoop van harte dat hij op korte termijn met wat betere artiesten aan de slag gaat. Hiphop en niet-hiphop. Ik zie hem echt met een Common, Talib, maar ook Jill Scott, D'Angelo of misschien Chrisette Michele een fantastische plaat (classic misschien?) droppen.
Enfin, dat is toekomst muziek. Een definitieve beoordeling voor deze plaat heb ik nog niet. Ik vind hem denk ik wel beter dan Mindstate.

avatar van The Scientist
Even wat weggebezemd.

Relax
Verwijder dan tenminste ook het bericht van Schaap, het frustreerd me dat hij mijn favoriete Emcee's wel mag afzeiken.

jij vraagt met voetbal zeker ook altijd een gele kaart voor je tegenstander als je niet kan winnen?

avatar van klaezman
Wat een gaaf nummer is dat 'Traveller'... Die intro sleept me keer op keer weer mee naar warmere oorden en relaxtere sferen. Ik denk dat er niet al te veel gezeken moet worden op de raps van PP, dit is een prachtig export-product voor NL. Ze verdienen net als C-Mon & Kypski die stempel 'Onnederlands Goed'.

Inderdaad ja, onnederlands is hier zeker van toepassing.
Ik ben inmiddels het nummer Balance als een van de betere gaan waarderen, echt een lekkere beat en een goede rap van GMB

Ik ben trouwens wel benieuwd wat nu de tweede single gaat worden die ze uitbrengen. Time Flies was toch aardig snel van de buis verdwenen.

avatar van sq
sq
Ik ben geen echte kenner in de Hiphop, en pik zo maar af en toe maar eens iets op (31 Hiphopalbums, ik heb ze net even geteld). Ik volg het dus niet maar kan ineens gegrepen worden als het opvalt, anders is, echt emotioneel trekt , zoiets. Had al veel goede kritieken gelezen over de vorige van dit duo (?) en hoorde toen het titelnummer van deze waarna ik meteen al besloot dit maar eens te willen hebben.

Dit album is in diverse overzichten zeer ´rijk´; zoveel in te ontdekken en geen enkel moment waarop je denkt; ´schiet maar op, volgende´. En ook af en toe even een minuutje of wat zónder rap, waarbij de muziek wel even op de boventoon mag (als in ´Traveller´, dat kennelijk ook bij anderen op waardering mag rekenen).
Een plaat die je ineens weer trekt naar een genre waar je eigenlijk even alle belangstelling voor had opzij gezet is wel even een bijzonderheid. Voor mij op dit moment zelfs even de beste Nederlandse plaat van ná 2000.

avatar van Urbanoetang
Op de vorige plaat wist Pete me meer te boeien dan op deze. De producties zijn op dit album echter enorm vooruit gegaan. Zoals Niek al zei is Perquisite te groots geworden voor Pete Philly. Kijken wat Pete er de volgende keer mee doet, al ben ik meer benieuwd naar Perquisite.

3,5* (te danken aan Perquisite)

sebbers
Ik vind het nog steeds lastig te zeggen welk album beter is. Mindstate of Mystery Repeats. Het mooi van dit album is dat de single, Time Flies, het laatste nummer op het album is. Dit is toch een beetje gewaagd aangezien dit meestal een nummer is waarvoor je het album koopt.

Het beste is om gewoon de eerste keer het hele album in 1 x te luisteren. Het loopt namelijk als 1 geheel door. Het enige minpuntje, vind ik, is traveller. Dit past volgens mij niet echt op het album.

Voor de rest zijn er geen zwakke punten aan dit album. echt helemaal top.

klaezman schreef:
Ze verdienen net als C-Mon & Kypski die stempel 'Onnederlands Goed'.

Ik geloof dat Nederland allang bewezen heeft dat het hele stempel nergens op slaat. Typisch Hollandse zelf-onderschatting weer.

sebbers schreef:

Een van mijn favorieten .

Empire is de tweede single van dit album. De clip is als het goed is al te aanschouwen op verscheidene media. Wel een van de betere nummers imo.

avatar van J.M.
Empire vind ik idd ook één van de beste nummers van het album, iig bij de beste 4.

Wat een vet nummer is dat Empire zeg...
Als op het eind die piano begint te spelen krijg ik elke keer weeer kippenvel.
Om het album verder te kunnen beoordelen moet ik hem toch wat vaker luisteren, tot nu toe vind ik het meeste echt heel tof!

avatar van Timo710
Laatst nog ff live gezien op het bevrijdingsfestival, was dope, heb het album nog steeds niet in z'n geheel beluisterd, terwijl ik het wel goede muziek vind, waarom ik het geheel niet luister is zelfs bij mij een raadsel.

avatar van LoG
LoG
De eerste keer dat ik m hoorde vond ik m geweldig maar na een tijdje ging het me wel wat vervelen. Ik moet m niet te vaak luisteren om hem vermakelijk te blijven vinden. Ik vind Pete op dit album qua lyrics er ook wel echt op vooruitgegaan, op Mindstate had hij soms nog wel van die lijnen die eigenlijk nergens over gingen, is hier al veel minder. En Perquisite uiteraard! Die gast is ongelofelijk. Jullie moeten is op zn myspace kijken: www.myspace.com/perquisite
Hij heeft ook een aantal ep's die puur instrumentaal zijn, die zijn ook heel erg mooi

Een 3.5

avatar van Sjaakspeare
Sjaakspeare schreef:

Hoezo vind je van niet? Ik vind zijn stem namelijk heel erg sterk wanneer hij flowt, en gezien hij dat laatste ook naar behoren doet en behoorlijk interessante teksten aflevert, vind ik hem een juist een bovengemiddeld goede MC.

Met betrekking tot deze cd durf ik dit absoluut niet meer te stellen.

avatar van Osiris Apis
Nieuwe video van Mystery Repeats.

Mooie clip.

avatar van Rhythm & Poetry
Erg mooie clip idd, van mijn favoriete nummer op dit album.

avatar van VforVictor
Matig plaatje dit toch, er staan wel paar zeer lekkere tracks op als; Empire, Time Flies en Mystery Repeats. Maar bijvoorbeeld de eerste 5 nummers vind ik nix aan. Erg wisselvallig, dan vind ik Remindstate en Mindstate vele malen beter. Een 3.