Foo Fighters - But Here We Are (2023)

Label: Roswell

1. Rescued (4:18)
  2. Under You (3:39)
  3. Hearing Voices (3:48)
  4. But Here We Are (4:43)
  5. The Glass (3:49)
  6. Nothing at All (3:27)
  7. Show Me How (4:53)
  8. Beyond Me (3:54)
  9. The Teacher (10:04)
  10. Rest (5:33)
geplaatst:
Wat mij betreft het beste album van de Foo Fighters sinds het tweede album uit 1997. Prachtige liedjes die overlopen van verdriet, verwerking en hoop. Dave Grohl bedankt!

avatar van Bert Wasbeer
geplaatst:
Valt me niks tegen. Herkenbaar en niks nieuws, maar behoorlijk sterk songmateriaal.

avatar van matthijs
Juul1998B schreef:
Allereerst niets tegen Foo Fighters, ik vind dat ze genoeg leuke nummertjes hebben gemaakt maar dit album schreeuwt formule...
Foo Fighters raakt nooit de bodem maar raakt ook bijna nooit de top. Het is ironisch genoeg redelijk vergelijkbaar met Nickelback qua hoe zij muziek maken, die wel de haat krijgen omdat mensen hun minder sympathiek vinden of wat dan ook, ik luister persoonlijk meer naar nickelback dan foo fighters.
A fijn, dit album is vleesch noch visch en toch nog redelijk genietbaar. Nergens slecht.
Haha, Nickelback vind ik ook prima muziek. Ze raken beiden voor mij soms wèl de bodem vind ik en soms ook de top. Maar dat geldt voor de meeste albums. Nieuwe Metallica bv. Hoeft ook niet allemaal goed te zijn: als je de skipnummers weghaalt hou je nog een ouderwetse 40 a 45 minuten over.

avatar van matthijs
geplaatst:
The Teacher is wel een hoogtepuntje.. niet alleen van deze plaat maar van tientallen jaren Foo Fighters

avatar van JVT
JVT
geplaatst:
Beste Foo fighters sinds Wasting Light!
Hoewel EP saint cecilia ook heel erg goed was.
Plaat al enkele dagen op repeat staan

Tidalwave
geplaatst:
Mijn indruk is dat dit album in ieder geval behoort tot de beste drie van The Foo Fighters (de andere 2 zijn Wasting Light uit 2011 en The Colour And Shape uit 1997).
3.5☆ voorlopig, met kans op 4☆.

avatar van Johnny Marr
geplaatst:
Ook ik ga mee met het voorzichtige enthousiasme. Eén van hun betere platen, en The Teacher boeit de volledige 10 minuten.

avatar van ABDrums
geplaatst:
Ik deel ook het optimistische karakter van de berichten hierboven. Volgens mij leveren de Foo Fighters een heel degelijke plaat af, die klinkt als een klok en over de hele linie sterk songmateriaal bevat. Ik plak er 3,5 sterren op.

avatar van Juul1998B
geplaatst:
Ik vind het maar slappe ouwelullen rock meuk met enigzens wat luisterbare nummers maar ik ben zo te horen een van de enige, jullie veel luisterplezier gewenst

avatar van beachlicious
geplaatst:
Foo fighters is voor mij altijd de band geweest met twee achtereenvolgende prachtige albums en vervolgens een paar goede nummers verdeeld over verscheidene cd's. Een album bleef mij niet meer bekoren tot dit nieuwe album....er zit m.i. meer diversiteit in en nummers als The Teacher maken het tot een album dat op repeat staat......

avatar van xrockerx
1,0
geplaatst:
Pff, geprobeert en weer die saaie dad-rock zoals de 1000 platen hiervoor.

Na die eerste plaat was het voor mij eigenlijk al klaar....alle randjes waren er tijdens het tweede album er al af...dit is weer een inwisselbare plaat geworden...ach mensen vreten het dus er zal wel markt voor zijn net als ellende als Muse e.d.

geplaatst:
The Teacher lijkt een topper te zijn. En dat nummer met zijn dochter is ook lekker zeg..

Dit had ik niet zien aankomen.

avatar van Johnny Marr
gerre schreef:
En dat nummer met zijn dochter is ook lekker zeg..

Die zin had ik ff mis geïnterpreteerd.

geplaatst:
Wellicht ook niet zo toevallig geformuleerd,denk ik.

avatar van Aladdin
xrockerx schreef:
Pff, geprobeert en weer die saaie dad-rock zoals de 1000 platen hiervoor.
Gewoon een goeie plaat. Niks bijzonders, niks nieuws, maar ik heb naast Fires in the Distance, The Ocean, Ne Obliviscaris etc. behoefte aan lekker makkelijke 'dad rock'. Behoor dan ook tot de doelgroep.

geplaatst:
'Beste Foo Fighters in jaren'. Ik vrees dat het waar is. 3* voor top-40 rock... wie weet kom ik er over 20 jaar achter dat ik het helemaal mis heb en is het toch onderdeel van de canon geworden, is met Fleetwood Mac ook gebeurd .

avatar van Aladdin
geplaatst:
Tja, ooit het snoepje van de week, tegenwoordig is Foo Fighters afpissen beter voor het imago.
Het is natuurlijk ook makkelijke muziek, maar op deze plaat wel goed gedaan…althans, vind ik.

avatar van LaterLaaf
geplaatst:
Niet verrassend, maar waarom zou je ook? Lekkere plaat die nog niet verveeld.

avatar van james_cameron
geplaatst:
Geen verrassingen, afgezien van het avontuurlijke, tien minuten durende The Teacher, tevens het beste nummer van het album. De rest van het songmateriaal is aangenaam en vlot genoeg, met veel persoonlijke teksten waarin het het heengaan van drummer Taylor Hawkins en de moeder van zanger Dave Grohl verwerkt wordt. Productioneel klinkt het album iets toegankelijker dan de vorige paar wapenfeiten.

geplaatst:
Lekkere bug, ik krijg dit album niet in mijn rotatielijst. Hij vind het album niet via het filter.

avatar van Julian McArthur
Prachtige plaat. Hun beste tot nog toe. Eentje met geen enkel zwak nummer.

avatar van musician
Grappig. De mogelijke kritiek bij het bespreken van dit album gaat veel over ouwe mannen rock maar A) leden van een band kunnen ook niets doen aan het stijgen van hun leeftijd en B) ik raad de critici op dit punt vooral aan hun eigen leeftijd ook goed in de gaten te blijven houden. Er komt een tijd dat je zelf ouwe mannen kritiek of BS gaat aanleveren. Misschien wel eerder dan je denkt.

Leeftijd mag geen rol spelen bij het beoordelen van een nieuw album. Maar als je dat dan toch doet, is het in dit voorbeeld mooi om te concluderen dat, ondanks het stijgen van jaren, er nog steeds progressie blijkt te kunnen zitten in de band rond Dave Grohl.

Bandleden van boven de vijftig en bijna 4400 doorgaans kritische stemmers geven bij Rate Your Music But Here We Are het hoogste aantal sterren voor een Foo Fighters album ooit. Sinds 1995 zijn er 12 uitgebracht.

Dus ja, ik vind dit oordeel ook wel wat zeggen eerlijk gezegd en ik sluit mij aan bij het kamp dat positief gestemd is over dit album.
Met The Teacher als een prachtig hoogtepunt.