Eagles - Long Road Out of Eden (2007)

Rock / Country
Label: Lost Highway

1. No More Walks in the Wood (2:00)
  2. How Long (3:16)
  3. Busy Being Fabulous (4:20)
  4. What Do I Do with My Heart (3:54)
  5. Guilty of the Crime (3:43)
  6. I Don't Want to Hear Any More (4:21)
  7. Waiting in the Weeds (7:46)
  8. No More Cloudy Days (4:03)
  9. Fast Company (4:00)
  10. Do Something (5:12)
  11. You Are Not Alone (2:24)
  12. Long Road Out of Eden (10:17)
  13. I Dreamed There Was No War (1:37)
  14. Somebody (4:09)
  15. Frail Grasp on the Big Picture (5:46)
  16. Last Good Time in Town (7:07)
  17. I Love to Watch a Woman Dance (3:16)
  18. Business as Usual (5:31)
  19. Center of the Universe (3:42)
  20. It's Your World Now (4:22)
  21. Hole in the World * (4:17)
  22. Please Come Home for Christmas * (3:00)
avatar van rudiger
EVANSHEWSON schreef:
Zo vannacht drie, vier keer deze plaat met de Sennheiser koptelefoon beluisterd, màn;

1) Opnamekwaliteit is super
2) loepzuivere klank
3) Veel prachtliedjes die enkel nog kunnen groeien naarmate ze zich nestelen in je hoofd.

De oudjes doen het weer; Paul Mc Cartney, Mark Knopfler, Neil Young en nu ook The Eagles komen met nieuw werk op niveau!

Generatiekloof met de jeugd verweet me iemand onlangs, toen ik Interpol en Keane maar niets vond;
Nou, dat zal dan wel, en het zal me vooral worst wezen; Laat de jeugd dan maar met even sterk materiaal komen, ik bedoel songs die songs zijn, geen geluidseffetjesnajagerij, geen zoveelste rip-off van Radiohead en de spoeling die steeds dunner wordt.

néé, dan liever de oude knarren die nog uitstekende muziek maken.

Ben ik een ouwe bal, een ouwe zak ? Het zal wel en dat zal me eerlijk gezegd zo'n beetje aan mijn kont roesten!

Lang Leve The Eagles!

**** met voor mijn kwotatie nog groeipotentieel!

Patrick , als je een vrouw was , vroeg ik jou ten huwelijk

avatar van The Scientist
Berichten verplaatst naar Muziek > Algemeen > Teruggrijpen op muziek van vroeger

.. hier een beetje on-topic blijven beste Rudiger

rudiger schreef:

Patrick , als je een vrouw was , vroeg ik jou ten huwelijk

Hey Ruud, vergeten dat we niet over alles zomaar overeenkomen ?

Hihi, grapje, helaas, ik ben geen vrouw, en jij houdt niet van MIKA hé ? Relax!

avatar van Bluebird
Mensen wees gerust, ook op vele andere fora wordt Long Road werkelijk de hemel in geprezen. Slechts een enkele kniesoor die een wanklank laat horen. De Eagles kunnen gewoon niet stuk en kunnen wederom verzekerd zijn van uitverkochte zalen en een topomzet.

(edit) Ik ben nieuw hier op het forum, aangenaam kennis te maken, en dit is mijn eerste bijdrage aan een cd bespreking. Mijn collectie beslaat zo'n 600 cd's en reacties kunnen jullie mogelijk verwachten op werk van o.a. de volgende bands en muzikanten waarvan ik de meeste compleet heb:

Deep Purple, Rainbow, Dio, Whitesnake, Led Zeppelin, Black Sabbath, Uriah Heep, Status Quo, Gary Moore, Van Halen, Metallica, Queen, Scorpions, Journey, Heart, Kansas,Toto, Foreigner, Rush, Genesis, Peter Gabriel, Banks, Hackett en Rutherford solo, Yes, Asia, Camel, Mike Oldfield, Alan Parsons, Marillion, Pendragon, Arena, Threshold, Porcupine Tree, Pink Floyd, Waters, Gilmour, Eagles, America, Al Stewart, Moody Blues, Gerry Rafferty, 10cc, Manfred Mann's Earth Band, Cure, Police, Dire Straits, Mark Knopfler, Clannad, Supertramp, Kayak, Jan Akkerman, Focus, Alquin, Solution, Earth & Fire, Golden Earring, Het Goede Doel.

Jullie hebben nu een indruk van wat mij nog steeds blijft plezieren. Schiet me maar lek, ik hoop op een prettig verblijf hier,

Greetz,

Hans

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ben het helemaal eens met Evanshewson, pak je Sennheiser koptelefoon en deze plaat klinkt inderdaad loepzuiver, kan niet wachten tot de heren in 2008 weer naar Nederland komen!!!!
Nieuwe bands zoals Interpol, Keane en zeker the Editors zijn erg goed maar halen zeer zeker niet het niveau van the Eagles.
28 jaar wachten wordt beloond !!!!
Henley en kornuiten hebben mij met deze plaat wederom overtuigd in mijn mening dat the Eagles het beste muzikale gezelschap is wat op deze aardkloot rondloop!!.

avatar van Thuurke
Verder..... De nieuw van de Eagles.... Ik draai eigenlijk alleen cd 2 en vindt dit toch wel de betere van de twee cd's. Op cd 1 staat te veel te gladde Eagles nummertjes en valt het meeste terug naar de jaren 70 Westcoast muziek. Op kant 2 hoor je meer de muziek van Henley, Frey en Walsh solo en dat bevalt uitstekend. Veel plezier ermee.

There's a Hole in Your Girl Tonight staat er niet op en dat is nou eigenlijk wel jammer.

Greetz,

Hans

Leuk, vele toffe bands, maar véél soul zit er niet tussen hé, veel symforock en seventies hardrock, progrock, helaas niet veel kleinkunst, chanson, reggae, soul, wereldmuziek...
Maar feel free om daar ook eens iets van op te steken hé!

TEQUILA SUNRISE schreef:
28 jaar wachten wordt beloond !!!!

Ja, 28 jaar na de half geflopte The Long Run, waar ze behoorlijk uitgeblust klonken, klinken ze nu fris van de lever, maar eigenlijk hebben ze al eens 4 nieuwe songs opgenomen op Hell Freezes Over, en dat is pas van 1994 geleden, je mag deze heren dus niet opjagen, er komt heus af en toe wel eens wat nieuws...
Nou, ik hoop dat ze hierna niet zo lang meer wachten...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Gelijk heb je, ze zijn eigenlijk best productief. Ik voorzie in 2020 een live-album met alwéér een paar nieuwe nummers.

Hoewel ik alle Eagles platen goed tot zeer goed vind, zit ik niet te wachten op een nieuw album van deze band. Ik kan mij niet voorstellen dat de Eagles nog iets van relevantie kunnen toevoegen aan hun oeuvre. Ik denk dat ik dan ook dit album aan mij voorbij laat gaan.

Wat ik wel nog even kwijt wil, is mijn mening over het hoesontwerp. Wat een waardeloze voorkant. Het lijkt wel een cover van een "13 in 1 dozijn c.d." in het new-age genre en te koop bij een bekende kruideniersketen.

EVANSHEWSON schreef:

Maar feel free om daar ook eens iets van op te steken hé!

Dankjewel Patrick Nee, soul en reggae is niet echt aan mij besteed, doorgaans vind ik de muziek te flauw en de teksten gewoon te goedkoop. Ik ga gewoon voor kwaliteit van echte muzikanten en hou meer van vindingrijkheid, virtuositeit en (bombastische) muzikale schilderijen en hoogstandjes. Mijn smaak is nou eenmaal geworteld in de 70's rockscene en van daaruit bewaar ik ook mijn beste ervaringen tot op heden toe. Dus is ook de nieuwe Eagles voor mij natuurlijk een must.
Chanson, kleinkunst en wereldmuziek behoort zeker tot mijn interesses en ook daarvan heb ik het nodige in de kast staan. Dus we zullen elkaar nog wel eens tegenkomen hier.

Thuurke schreef:

Als je niks van Radiohead hebt, dan mag je op deze site eigenlijk niks zeggen want de meeste pubers hier kennen al deze groepen niet want........OK Computer RULES.

Het zou voor al die pubers goed zijn zich eens wat meer te gaan verdiepen in de oorsprong van de hedendaagse muziekstromingen. Dan zouden ze nog tot verrassende ontdekkingen kunnen komen,

Als je een beetje rond zou kijken op deze site, zou je zien dat dat allang gebeurt. Middelbare scholieren ontdekken en masse de muziek uit de jaren '60 en jaren '70. The Eagles worden blijkbaar minder interessant gevonden. Ik zou me er maar bij neerleggen, als ik jou was, zelf lekker genieten van dit bandje.

Ik vind het trouwens wel een beetje denigrerend om ook twintigers, dertigers en veertigers uit te maken voor pubers, maar dat terzijde.

Thuurke schreef:

Helemaal mee eens, CD1 is leuke behangmuziek m.u.v. enkele echt fraaie ballads. CD2 heeft inhoudelijkere teksten, inderdaad vergelijkbaar met het solowerk van de heren waarvan Henley er als vanouds toch weer uitspringt. Hole In The World staat trouwens op de duurdere LROOE versie samen met die uitgekauwde kerstsingle.

herman schreef:

Klopt helemaal, het was ook zo maar ff een losse opmerking mijnerzijds en ik bedoel er verder ook niets denigrerends mee. Er zijn genoeg van mijn generatiegenoten die meegroeien met de muziekontwikkelingen. Ook genoeg die hun oude helden blijven koesteren en ze blijven volgen tot de laatste noot is gespeeld. Ik vind alles prima, We zitten hier om lekker over muziek te bomen en het gezellig te houden. Respect staat daarbij absoluut voorop.

avatar van Marco dB
Bluebird schreef:

Zo bezien ga je nog veel plezier aan Radiohead beleven!!

Deze nieuwe Eagles vind ik verder slaapverwekkend saai en plichtmatig in een inderdaad spuuglelijke hoes.

avatar van Running On Empty
Het is wel opvallend dat het vooral oudjes zijn die met echt muzikale platen komen en die als ze op tournee gaan vrijwel altijd volle zalen of stadions trekken. Knopfler, Eagles, Genesis noem maar op Kwaliteit komt nu eenmaal altijd weer boven drijven en echte muzikaliteit haal je niet uit een computer, veel geschreeuw of HELE FOUTE covers van jaren 70 nummers waar tegenwoordige muzikanten snel mee proberen te scoren. Ik vind het prima die oudjes die weer eens de studio in duiken.

Ik vind niet elk nummer van de nieuwe Eagles even sterk en het is ook geen Hotel California, maar het is wel voor het grootste deel een hele lekkere plaat. om van te genieten Gewoon de mooiste nummers op 1 CD voor in de auto branden.

Leestip: HEAVEN & HELL - My Life In The Eagles door Don Felder

fastpulseboy
Running On Empty schreef:

Leestip: HEAVEN & HELL - My Life In The Eagles door Don Felder

Het is niet echt verassend dat het vaak de oudjes zijn die hetzelfde muzikale truukje keer op keer op keer herhalen en daar zaaaalen vol publiek mee trekken met belegen types die geen nieuwe muziek willen leren kennen...

fastpulseboy schreef:

Tja, als je veel suc6 hebt gehad en je naam als band gevestigd is komt daar vaak hetzelfde belegen publiek op af. Het omgekeerde is dan eveneens waar: Niet echt verrassend dat het vaak de jonkies zijn die de nieuwste muzikale truukjes blijven najagen in de hoop echt iets nieuws te ontdekken. Maar welbeschouwd is er weinig nieuws onder de zon. Zoals de ouden zongen zo piepen vaak de jongen. Muziek is een persoonlijke danwel universele beleving en kun je invullen zoals je dat wilt.

avatar van Running On Empty
Bluebird schreef:

Niets aan toe te voegen. Ieder zijn smaak.

Nicci
Running On Empty schreef:

volkomen eens met Fastpulsboy: je slaat hier de plank wel behoorlijk mis.

misschien moet je toch eens een plaat van de laatste 10 jaar opzetten. voldoende 'echt muzikale' platen.
ik kan overigens niet zeggen dat ik The Eagles zo bijzonder vind. zeker niet als je het afzet tegen andere bands/muzikanten uit de jaren 70.

avatar van maseddi
Als oudje om maar meteen met de deur in huis te vallen, zal ik deze dubbel cd zelf niet kopen.

Mijn vrouw, die vele jaren jonger is dan ik vindt het wel een goede plaat, maar ja, die luistert het liefst naar zgn. levensliedjes met melodieen die meteen pakken.

Begin jaren zeventig vond ik de Eagles best goed, nadat ik voor het eerst hun take it easy op de radio hoorde..

In die periode was de country rock nogal populair, maar ik bekeerde me vlot naar de punk/new wave.
Groepjes als Genesis (Phil collins), Steely Dan, Dire Straits., Supertramp, Eagles, deden alle moeite om te laten horen dat ze muzikaal en instrumentaal goed onderlegd waren. Popmuziek behoorde serieus genomen te worden, het was een vak.

Ja en dan wordt het voor mij wat te voorspelbaar en bloedeloos.
Mijn idee is terug naar de basics.

Let wel, dit is geen negatieve kritiek op The Eagles, hun ouderdom hun muziek, maar ik sta zelf niet op hun muziek te wachten.
Het is allemaal zeer persoonlijk, dus..

Op country gebied was er in de jaren negentig ook zo iemand die populair was: Garth Brooks
Een reactie op Garth Brooks was de zgn altcountry, cowpunk of hoe je het allemaal wilt noemen.
Tegenwoordig noemt men het Americana oid.
Zoek de verklaringen van deze termen maar eens op op internet (wikipedia)

Het ware beter dat men eens iets meer naar dit genre muziek ging luisteren met frisse, jonge muzikanten die niet zulke risicoloze muziek maken..

avatar van rudiger
erg goed van de tweede schijf is Last Good Time In Town .
I Dreamed There Was No War kon zomaar op de cd Local Hero van Mark Knopfler staan .

Wat berichten over iemand's top 10 verwijderd en een aantal verplaatst naar Muziek > Algemeen > Teruggrijpen op muziek van vroeger. Mogen jullie daar verder praten over de 'nieuwe' vs. de 'oude' muziek en kan het hier weer gewoon gaan over de plaat van The Eagles.

Berichten over het vernieuwende karakter van The Eagles en Stuart Smith verplaatst naar The Eagles

tondeman
Wat een verschrikkelijk comateus plaatje. Zelden iets flauwers gehoord dan dit. Daar waar ik de muziek al niet bijster boeiend vind wordt alles vaak ook nog eens uitgerekt tot in den treure.
Het oppervlakkige, lethargische gekloot van cd1 is gelukkig grotendeels langs me heen gegaan, cd 2 is een duidelijke verbetering, al schittert ook dat plaatje vooral in langdradige nietszeggendheid gedoopt in een gigantische bak hillbilly pathos.

avatar van Cygnus
Inspiratieloze bagger. The Eagles doen op de eerste cd denken aan Boys II Men, the Backstreet Boys en the Bee Gees, maar dan nog een stuk slechter. Op de tweede cd gaat de kwaliteit van de liedjes iets omhoog, maar het blijft ongeinspireerde en oubollige countrypop/rock.

Het werk van The Eagles uit de jaren 70 kan ik best waarderen, maar dit staat daar qua kwaliteit mijlenver vanaf. Ik kom, vanwege een paar lichtpuntjes op de tweede cd (het titelnummer heeft bijvoorbeeld een mooie intro) niet verder dan 1,5*.

avatar van HiLL
1,0
Wat een zielloze slaapverwekkend slechte plaat is dit. Voorspelbare composities, slechte teksten en zo ontzettend inspiratieloos.

De ene keer kitscherige aor-rock, dan weer tenenkrommende ballads. En dan met name die ballads die doen dit album echt de das om. Zo ontzettend glad, zo Skyradio, zo reteslecht.

Positief puntje op dit album is het nummer: Long Road Out of Eden en laat dat nou net een het langste nummer zijn. Hier laat de band horen nog enigszins NIET op de automatische piloot te spelen, maar hier en daar lichte experimentjes waar ik echt even van opkeek. Leuk!

Maar helaas daar blijft het bij. Ik spring meteen even naar het laatste liedje....dat introotje zou zo van Fransje Bauer kunnen zijn, die samen met Corry Konings een duet zingt op een cruiseschip wat net de haven van Schiermonnikoog uitvaart. Echt, hoe kun je dit album een 5 geven. Oh wacht er is natuurlijk niets mis met Bauer/Konings.

Oja meneer Walsh: zou u alstublieft heel snel willen stoppen met zingen? Dank u!

Oja b0is bedankt voor de csl! Het was zwaar! Maar wel leuk!

avatar van Toon1
Ik heb niets meer toe te voegen aan julie recensies! Julie verwoorden het perfect! 1.5*

avatar van Paap_Floyd
Mijn review volgt, maar in principe heb ik er weinig aan toe te voegen. Per nummer heb ik een score geven... Zie hier:

1. 2
2. 3