Kanye West - Graduation (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Good Morning (3:15)
  2. Champion (2:47)
  3. Stronger (5:11)
  4. I Wonder (4:03)
  5. Good Life (3:27)

met T-Pain

6. Can't Tell Me Nothing (4:31)
  7. Barry Bonds (3:24)

met Lil' Wayne

8. Drunk and Hot Girls (5:13)

met Mos Def

9. Flashing Lights (3:57)

met Dwele

10. Everything I Am (3:47)
  11. The Glory (3:32)
  12. Homecoming (3:23)

met Chris Martin

13. Big Brother (4:47)
  14. Good Night * (3:06)

met ALBe. Back en Mos Def

15. Bittersweet Poetry * (4:01)

met John Mayer

avatar van Jordy
Ik waardeer dit toch omhoog naar een voldoende (3*). Vind het nog steeds jammer dat er qua lyrics niet veel interessants te vinden is op dit album, maar de productie en het ontbreken van vervelende skits e.d. maken dit toch een prima luisterbaar albumpje.

[quote]IIB schreef:

walchelijk?? volgens mij is het walgelijk bruggertje

ik geef voor dit album trouwens 4*
goed album

Harco
Slechte lyrics, totaal niet mijn soort beats. Eigenlijk moet Kanye zich schamen dat het beste nummer van het album een nummer met Chris Martin is (ik haat Coldplay). Good Morning is ook een hele dikke track, Big Brother kan er mee door, maar de rest is gewoon kut.

Daarbij moet ik wel zeggen dat Homecoming echt prachtig is.

avatar van Shinobi
Opschuiven schreef:
Ik weet eigenlijk niet hoe Kanye het toch altijd weer flikt. In één nummer en diens videoclip verkracht hij én mijn favoriete Daft Punk song (Harder Better Faster Stronger) én mijn favoriete film Akira. Pfff Kanye als Tetsuo...walchelijk! Trouwens vind ik de rest van het album saai overbodig of kut. 1*

Inderdaad erg jammer dat hij Daft Punk zo moet verkrachten.

Maar goed ik heb 'm zelf ook net gehoord via de Luisterpaal en hij klonk op zich wel aardig. Het begint lekker Good Morning en Champion, daarna komt helaas die verkrachtte Daft Punk track. Daarna kabbelt het voort met wat leuke tracks als: I Wonder, Flashing Lights, Everything I Am, The Glory, Homecoming en Big Brother.

Ik heb me toch wel aardig met deze album vermaakt, ik geef 'm 3, 5 sterren en ik ben nog steeds boos op dat hij Daft Punk verkracht heeft.

Waarom heeft hij ''Stronger'' van Daft Punk dan wel verkracht? Omdat hij anders altijd jazz-/soulnummer sampelt? En dit keer iets sampelt wat niet direct bij zijn stijl past?

avatar van Josje
home coming is leuk nummer! moet derest nog even luisteren (op stronger & cant tell me nothing na) maar ben wel benieuwd..

Tja , college dropout was een erg fris en fijn album. Z'n tweede album was zeker geen achteruitgang , maar hier hier voel ik toch al wat gewenning optreden in een minder uitgewerkte formule als z'n vorige twee. Kanye wisselt popmelodieën nog steeds af met frisse hiphopriddels maar geen enkele track wist me echt te overtuigen ( zoals bv jesus walks op z'n eerste album ). Op gebied van inhoud is er duidelijk ook armoede opgetreden. Niettegenstaande is dit nog steeds erg fijne en frisse hiphop. *** 1/2. Dat zogezegde weddenschap van 50 cent om er mee te stoppen als hij minder verkoopt als Kanye is natuurlijk koren op de molen van beide heren , zowel de stereotiepe 50 cent haters als de stereotiepe 50 cent - fans zullen in plaats van de albums te downloaden moeite doen om ze effectief te kopen . Slimme marketingsstunt van beide heren.

jorisje123456
Opschuiven schreef:

Altijd belachelijk hoe mensen haatstemmen uitbrengen op een CD die niet bij hun genre past

avatar van Conway Twitty
Nouja Harder, Better, Stronger, Faster en vooral Akira zijn redelijk heilig dus dan stuit je natuurlijk al gauw op verzet.

avatar van realmadrid23
toen ik het nummer glory luisterde ging ik helemaal stuk whahaha

avatar van T37king
50 cent beweerde tegen de media dat als kanye's nieuwe cd meer zou verkopen dan zijn nieuwe, gaat 50 cent stoppen met rappen, hopelijk verkoopt kanye meer cd's

avatar van Korhymes
Hehe, hij heeft daarna ook weer gezegd dat hij het toch niet zou doen, dat er een kans was dat kanye toch meer CD's zou verkopen ofzo

avatar van Conway Twitty
Korhymes schreef:
Hehe, hij heeft daarna ook weer gezegd dat hij het toch niet zou doen

Inderdaad, maar is blijkbaar snel vergeten door mensen.

realmadrid23 schreef:
toen ik het nummer glory luisterde ging ik helemaal stuk whahaha

Verklaar nader a.u.b.

Improvision
The Glory vind ik echt typisch Kanye, had niet misstaan op College Dropout. De beste tracks van dit album vind ik zelfs beter dan de beste van Late Registration. Jammer van de eerste albumhelft.

Jamaican
Na nog enkele luisterbeurten kom ik uit op 3,5* wat ik eigenlijk niet verwacht had. Er is maar één nummer die ik echt heel slecht vind en ook skip namelijk Barry Bonds, één van de slechtste nummers van 2007 en dan vooral door die Lil' Wayne. Normaal vind ik T-Pain al even kut als Lil' Wayne maar op Good Morning vind ik zijn bijdrage niet zo irritant. Can't Tell Me Nothing is hier het beste nummer.

Mayne
1 ding is zeker, de video van 'Good Life' is geniaal. De regisseur van de clip heeft ook Justice's 'D.A..N.C.E.' gedaan en die verschilt niet zoveel van deze clip.

Kanye West - Good Life (Video)

avatar van Korhymes
Goddamn da's een dope video!

Relax
Ja mooie clip, maar het valt me op dat als je al die tekst ineens op de vloer ziet dat je ook 50C (amerikaanse Cent) ziet staan...
Zucht.

Electro_
Die video is wel erg cool zeg! Is dat niet So_Me's werk? Die heeft in ieder geval wel al die shirts en teksten van Justice's video gedaan.

avatar van luc011190
Electro_ schreef:

Heeft die Electro_ wéér gelijk.

Kanye West hired art director So_Me to do "Good Life" - this is the man who also art-directed the video for Justice's "D.A.N.C.E." Which is also the same video that sparked Ye's minor stage-crashing rampage at the European MTV VMAs last year. Often, Kanye seems so motivated by his own insecurity (and, at times, "a little sippy-sippy"). But as VIBE cubemate / brainiac Sean retorts, "At least we got a good video out of it."

jorisje123456
Mayne schreef:

Kanye West - Good Life (Video)

spijtig dat Ye 1 vd slechtere nummers kiest

Electro_
luc011190 schreef:

Heeft die Electro_ wéér gelijk.

Wel jammer dat Kanye telkens probeert te infiltreren in de Parijse dance-scene.

avatar van nr9StefanoTorres
Geckee clip hoorr van Goodf Life alleen zooo zonde da die t-pijn erop staat. egt als hij weg was, was t wel een veel chill nummer geweest.

mooi gemaakt Timo

Gekkenhuis
Die clip van Good Life doet me qua stijl denken aan Eigen Wereld van Opgezwolle.

Mayne
Haha he's a crazy person.

avatar van luc011190
Ook wel prettig dat hij in Good Life gewoon zijn All Falls Down verse hergebruikt.