Kanye West - Graduation (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Good Morning (3:15)
  2. Champion (2:47)
  3. Stronger (5:11)
  4. I Wonder (4:03)
  5. Good Life (3:27)

met T-Pain

6. Can't Tell Me Nothing (4:31)
  7. Barry Bonds (3:24)

met Lil' Wayne

8. Drunk and Hot Girls (5:13)

met Mos Def

9. Flashing Lights (3:57)

met Dwele

10. Everything I Am (3:47)
  11. The Glory (3:32)
  12. Homecoming (3:23)

met Chris Martin

13. Big Brother (4:47)
  14. Good Night * (3:06)

met ALBe. Back en Mos Def

15. Bittersweet Poetry * (4:01)

met John Mayer

avatar van J.M.
Erg Dope video inderdaad. Deze clips zijn tenminste leuk om naar te kijken, ik ben beniewd of dit nummer ook weer wat vaker op TMF, MTV te zien is, Stronger sloeg blijkbaar aardig aan in tegenstelling tot Can't Tell Me Nothing

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd.

Ik weet echt serieus niet wat er zo goed is aan deze album.
De enige liedjes die ik goed zal vinden is toch stronger en Goodlife.
Als het aan mij ligt valt deze cd toch niet onder hip hop,want deze man kan echt niet rappen en hij is nog eens een zeikerd ook.
Ik vindt de gemiddelde van deze album veelste hoog.
Ik ga deze album 1,5 geven dat is al voor mij veelste hoog.
Had toch gehoopt dat 50 cent meer had verkocht,want deze album slaat nergens op.
Ik ben geen G-unit fan maar dit is gewoon slecht.
Had toch wel meer verwacht.

Artifact
J.M. schreef:

Die klote censuur bij dat soort zenders, erg vervelend.

E.Norton
Real_Music heeft wel een klein beetje gelijk Kanye zeikt veelste teveel maja zo zijn alle mainstream rappers he,
Wat kan mij het nou schelen dat er geroddelt word over hem, (hoor Stronger)
Elke keer maar weer over hun leventje rappen, het lijkt wel een middelbaar schoolplein, neem de voorbeeld aan van bijv. Cunninlynguists ofzo sjonge jonge zeg
Dat mainstream onzin houdt op een dag op, ik las vandaag De Pers en ik las dat HipHop verkoopcijfers in de VS enorm gedaalt zijn..

Amen

Mayne
Edward Norton, ik zie niet wat voor bijdrage Kanye's persoonlijke leven aan de kwaliteit van het album brengt. Verder weet ik niet veel raad met jou bericht, want ik kan er geen touw aan vastknopen.

En Real_Music, Nelly's album was meer Timbo's album dan die van haarzelf, vandaar die 2. Jou comment heeft trouwens veel weg van een gedicht (qua opbouw).

Ik vind Drunk& hot girls een meesterlijk melig nummer... en de glory en champion zijn ook goed vind het een perfect album een 4.5 geef ik

avatar van psychonaatje
E.Norton schreef:

Is dat zo? Dat zou m.i. voor het genre helemaaaaaal geen verkeerde ontwikkeling zijn.

Gast aub zeg !!

Diamonds bijvoorbeeld, of die gedoe op zijn eerste album
Last Call ofzo
Volgens mij heb jij bananen in je oren !!Naar wat luister je eigenlijk??? als je hiphop luistert de beats? de clips? met de crystal ofzo? erin enzo?

Ik heb het trouwens over HipHop in algemeen tegenwoordig he ! Niet alleen dit album, zien julie het niet shit is wack man tegenwoordig nog erger dan precies een jaar geleden..

psychonaatje schreef:

Klopt niet meer.

- Graduation zit aan 780.000 Copies verkocht U.S only

- Curtis 610.000 Copies U.S only

En dit op 4 dagen... Wil ik zeggen dat het genre wel nog goed verkoopt

avatar van Discoverme
Kanye West – Graduation

Liefhebbers van de ‘arrogantste’ rapper op aarde kunnen weer opgelucht ademhalen. Kanye West’s derde officiële album ‘Graduation’ kende zijn release op 11 september. De sample koning rapt er weer gretig en kunstig op los.

Toch is het wel een beetje inkomen. In ‘Good morning’ heeft Kanye een lekkere ‘wakker wordt’ opener neergezet. Subtiel horen we nog even Jay-z. Afsluiter ‘Big Brother’ is een ode aan ‘Jigga’. ‘The Glory’ heeft een heerlijke euforische feelgood opening. Op ‘I wonder’ lijkt Simply Red zijn medewerking verleent te hebben, maar toch is het niet de roodharige zanger die we horen. Verderop horen we wél een andere grote naam. Niemand minder dan Coldplay’s Chris Martin leent zijn stem voor ‘Homecoming’. Nu Chris zijn pop/ rock setting heeft verlaten, wordt opeens duidelijk dat zijn stem behoorlijk lijkt op die van John Legend.

Het album staat natuurlijk weer bol van ‘onbekendere’ en bekendere samples. Natuurlijk kennen we verder ‘Stronger’, compleet met Daft Punk sample. Een klein feestje der herkenning kan verder gevierd worden bij ‘Good Life’, aangezien daar Michael Jackson’s P.Y.T. wordt gesampled. Het jammere daarvan is alleen dat het nou net één van de mindere stukjes van P.Y.T. is die is gesampled.

Op de één of andere manier klinkt het album toch weer anders dan voorgaande twee. Moeilijk is het om de vinger op de juiste plek te leggen, maar na het wennen zal dit album toch weer gewoon in het rijtje klassiekers komen.

Op repeat::

Zet daar de Beatles (om maar wat te noemen) tegenover en doei Curtis

Gast aub zeg !!

Diamonds bijvoorbeeld, of die gedoe op zijn eerste album
Last Call ofzo

Sorry, ik kan er nog steeds geen touw aan vastknopen.

eazyfan
Dit album doet me op een paar vlakken denken aan Nas - Hip Hop Is Dead van vorig jaar: Rotalbum met een onverdiende positieve hype, 99 stemmen (alhoewel dit nog te snappen valt), maar dat gemiddelde

Mayne schreef:

Sorry, ik kan er nog steeds geen touw aan vastknopen.

Daar staat ie al jaren bekend om .

Weet iemand waar de sample ''I wonder'' vandaan komt? Welke artiest. Lijkt me een relaxed nummer.

Ik vind het zelf wel een prima album. Het valt me niet tegen en verveelt me nog niet. Ik wacht nog even met me beoordeling.

Relax
Luister,

Big L, Cunnynlinguists, Canibus, Immortal Technique,

Heb ik allemaal allang gedaan
Hoger cijfer gegeven dan dit album, dit album heb ik een 3,5 gegeven.. maar dat is puur voor de beats en de verzorging van de nummers.
Inhoudelijk kan Kanye me niet altijd boeien.

Artifact schreef:

Zet daar de Beatles (om maar wat te noemen) tegenover en doei Curtis

Wat bedoel je Artifact ??? Ik wou gwn aantonen dat het genre in dit tijperk toch heel wat verkoopt

Grtz

IIB
E.Norton als je Graduation 0.5 geeft, welke score geef je curtis ?

Gwn een vraagje...

IIB schreef:
E.Norton als je Graduation 0.5 geeft, welke score geef je curtis ?

Gwn een vraagje...

Ik heb Curtis niet beluisterd. Maar ik verwacht er niet veel van,
Waarom dan??

E.Norton schreef:
Ik heb het over hedendaagse HipHop , het verbaast me ook niks dat uitgerekend JIJ erbij komt babbelen..met je ntwee nieuwe groupies

Ik zeg gewoon waar het op slaat, want ik kan me eigenlijk niet iemand herrineren die het ooit ééns met je is geweest. Maar jammer dat je weer meteen kinderachtig gaat zeveren, en niet met een volwassen reactie komt.

Maar terug naar het album, hij is dus echt absoluut geen halve ster waard wat ook geldt voor zijn voorganger. Lijkt me toch een beetje een haatstem naar Kanye toe maar goed, je hebt zelf ook een hater (wat je zelf hebt gezegd ooit eens) dus ik kan er verder niks aan doen helaas.

avatar van wolf
Waarom mag E. Norton geen 0,5 geven? Dat is toch zijn goed recht?

Waar heb ik dat gezegd?

En ik ken hem een beetje, en dat weet ie ook. Hij haat nogal snel, wat ie zelf ook toegeeft. Daar kan ik verder niks tegen doen, haten is nou eenmaal ook een vorm van je mening geven.

avatar van psychonaatje
Maar nog meer een vorm van je mening al klaar hebben liggen.

avatar van BJ_THUG
Dit album verdient volgens mijn mening 4.5 !
Drunk & Hot Girls vind ik een kut nummer , vandaar mijn stem 4.5 anders had ik deze plaat 5 gegeven !
Dit album blijft me boeien , de producties vind ik perfect , en gaan ook nooit vervelen , maar dat ben ik wel gewent van Kanye.. Het begint mooi met " Good Morning " mooie start voor " Graduation " ! Dan " Champion " is gewoon PRACHTIG , goede lyrics met de nodige humor ( I don't see why i need a stylist when i shop so much i can speak italian ) & ( And I ain't sayin' we was from the projects
But everytime I want it, layaway or a deposit
My dad'll say "when you see clothes close ya eyelids" ), Lekkere feel good beat , om een verhaal kort te houden , KANYE IS A CHAMPION ! Dan nummer 3 : " Stronger " met samples van Daft Punk , Dit nummer is gewoon THE BOMB ! Geniale productie vind ik dit ! Dit album blijft me maar boeien van begin tot het einde , behalve dan het nummer Drunk and Hot Girls , Ik vind dit mischien stiekem even goed als kanye's debut album " College Dropout " ! Big Brother , Homecoming , The Glory , Can't Tell me nothing , Barry Bonds , Champion , Flashing Lights , I Wonder , Stronger , Good Morning , Everything I Am en Good Life zijn men lievelings nummers , Ahjah dat is heel het album behalve dan Drunk and hot girls hehe ..

avatar van J.M.
BJ_THUG schreef:

Zo lang is het album nog niet uit hoor, maar je weet wel al dat dit album nooit gaat vervelen

J.M. schreef:

ik heb dit album al van 9 september en het is nu 17 september en tot nu is dit album mij nog niet gaan vervelen , dat bedoelde ik met die zin waar jij het zo moeilijk mee had ..

BJ_THUG schreef:

Ik denk dat je pas na een stuk of 2 maanden kunt zeggen of een album echt gaat vervelen ofniet. Je hebt het album pas 8 dagen.

Ik wil gewoon even zeggen dat ik dit een geniaal album vind. Het beste van onze kanye tot nu toe zelfs.

Stronger en homecoming vind ik echt zalig. Gewoon mp3 op repeat zette en genieten

Mayne schreef:

Ik heb het album al zoveel keer gedraait als dat ik een ander album zou draaien op 2 maanden en het verveelt me nog altijd niet ..
mense make om iets kleins wat er eigenlijk niets mee te make heeft , iets heel groot wat alleen maar tijdverlies is , damn !