Kanye West - Graduation (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Good Morning (3:15)
  2. Champion (2:47)
  3. Stronger (5:11)
  4. I Wonder (4:03)
  5. Good Life (3:27)

met T-Pain

6. Can't Tell Me Nothing (4:31)
  7. Barry Bonds (3:24)

met Lil' Wayne

8. Drunk and Hot Girls (5:13)

met Mos Def

9. Flashing Lights (3:57)

met Dwele

10. Everything I Am (3:47)
  11. The Glory (3:32)
  12. Homecoming (3:23)

met Chris Martin

13. Big Brother (4:47)
  14. Good Night * (3:06)

met ALBe. Back en Mos Def

15. Bittersweet Poetry * (4:01)

met John Mayer

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd, onder andere weer een zooi vermoeiende Kayne West/50 Cent vergelijkingen.

avatar van deceptik
vet album;)

avatar van ferdi2307
na het kopen en vaak beluisteren van deze CD, stem verhoogd van 3 naar 4,5 (enig minpuntje blijft Barry Bonds, de rest is uber chill)

cortez
Bestaat dit alleen in een kartonnen doosje, of is er een gewone
jewelcase versie beschikbaar?

avatar van ferdi2307
deze zou zo maar eens futuresex/lovesounds van de nr 2 positie in m'n top 10 kunnen stoten..
ps. ik heb em hier met kartonnen doosje, wel dope op zich.. heb em ook nog niet gezien in normale shizzle..

avatar van Freggel
Mooie berichten hier, ..nottt..!! Matig album. Vorige twee kon ik ergens nog wel waarderen, maar dit helaas niet meer..2*

Artifact
Alsof jij het recht hebt om daar over te klagen, niet echt he.

Berichten verwijderd, user Millie geband.

IIB
Freggel schreef:

Je luisterd dan ook precies niet veel naar hip hop...

Alle Jezus wat een bagger....wat een klere cd zeg!!! Deze cd is nog slechter dan de nieuwe 50 cent...en daar moet je al echt je best voor doen!

Vindt dit album minder dan zijn andere albums, maar toch vindt ik hem nog aardig goed.
Homecoming en Flashing Lights pijlen wel een beetje boven de andere tracks uit, met name door de lekkere beats.
Maar ik had er eigenlijk wel meer van verwacht.
3 sterren.

avatar van VforVictor
Ik vind het een lekker album, je kan wel merken dat hij het zich wel heel makkelijk maakt met alle samples maar t klinkt gewoon goed. Nummers die ik zeker vaker ga draaiien zijn: Stronger, Champion, Good Life, Good Morning, Flashing Lights en Everything I Am. Hij luisterd ook beter weg als Late Registration vind ik, kortom een dope album een 4

A*V
Ik vind het wel een goed album. Het is veel van hetzelfde maar dat klinkt allemaal wel goed in het gehoor en zet hem met plezier aan. Ik vind de teksten wel heel slecht en soms af toe diep bedroevend maar daar stoor ik me verder niet zo aan(heel af en toe). Ook al kan ik soms ook wel lachen om zinnen als "I'm on award tour, with common my man", wat ik nog wel een grappige referentie vond naar ATCQ

toch een 4****
zal alleen absoluut niet meer worden

Lil Bizzy Bone
Ziek album, fok alle haters, dit album is erg goed.

Relax
fok alle haters

Heb jij het album gemaakt dan ? want als je je aangesproken voeld als iemand die album negatief beoordeeld.....

A*V
Relax schreef:

Ja hij vormt nou niet bepaald een volmondige mening over het album he. Met zijn "ziek album" en "fok de haters". Ach ja misschien als hij dit leest wil hij zijn oordeel wat duidelijker beschrijven

KSPR
Ik zie geen haters?

avatar van Pinsnider
Wat vind ik het persoonlijk ontzettend jammer dat er zo veel van die stoere spierballentaal tussen zit! Als alle nummers nou eens "intelligente" teksten hadden, wat de heer West zeker in zich heeft, dan was dit een wereldplaat geweest! Wat een originele aanpak van de nummers!! Om genoemde reden toch maar een 3,5*

wolf schreef:
Waarom mag E. Norton geen 0,5 geven? Dat is toch zijn goed recht?

omdat het kansloos en kinderachtig is

Lil Bizzy Bone
Als ik het over de haters heb heb ik het over mensen, die Curtis helemaal geweldig vinden en Graduation niks, is stemmen om album lage stemming te krijgen. Zonder dat je luisterd.

BJ_THUG schreef:
Dit album verdient volgens mijn mening 4.5 !
Drunk & Hot Girls vind ik een kut nummer , vandaar mijn stem 4.5 anders had ik deze plaat 5 gegeven !
Dit album blijft me boeien , de producties vind ik perfect , en gaan ook nooit vervelen , maar dat ben ik wel gewent van Kanye.. Het begint mooi met " Good Morning " mooie start voor " Graduation " ! Dan " Champion " is gewoon PRACHTIG , goede lyrics met de nodige humor ( I don't see why i need a stylist when i shop so much i can speak italian ) & ( And I ain't sayin' we was from the projects
But everytime I want it, layaway or a deposit
My dad'll say "when you see clothes close ya eyelids" ), Lekkere feel good beat , om een verhaal kort te houden , KANYE IS A CHAMPION ! Dan nummer 3 : " Stronger " met samples van Daft Punk , Dit nummer is gewoon THE BOMB ! Geniale productie vind ik dit ! Dit album blijft me maar boeien van begin tot het einde , behalve dan het nummer Drunk and Hot Girls , Ik vind dit mischien stiekem even goed als kanye's debut album " College Dropout " ! Big Brother , Homecoming , The Glory , Can't Tell me nothing , Barry Bonds , Champion , Flashing Lights , I Wonder , Stronger , Good Morning , Everything I Am en Good Life zijn men lievelings nummers , Ahjah dat is heel het album behalve dan Drunk and hot girls hehe ..

ik vnd Drunk and Hot Girls niet zo heel slecht, maar Barry Bonds was eg een kut nummer dat gwn niet op dit album thuis hoort.

ice_cube
Lil Bizzy Bone schreef:

Moet jij nodig zeggen Get Rich Or Die Tryin een 1 geven.
Ik heb dit album beluistert en ik vindt het niet zo goed als iedereen zegt de enige tracks die mij boeien zijn: Stronger, Homecoming, Can't Tell Me Nothing en Good Life. Verder vondt ik het vrij matig.

Improvision
Beiden beter dan de echte.

avatar van Niek
Jep. Snap sowieos niet waarom hij niet gewoon doorging op zijn vorige twee platen. Traditie is nooit weg.

avatar van douwens
Lil Bizzy Bone schreef:

Die 50cent gast had toch gezegd dat als Kanye West met Graduation beter zou verkopen dan zijn eigen nieuwe album hij zou stoppen toch?
Naar het schijnt heeft Kanye West meer van Graduation verkocht, we mogen nu dan wel spreken over wijlen 50 Cent, Curtis Jackson.
Misschien dat de 50cent fan dit Kanye West niet in dank af neemt ofzo haha.

Mayne
Improvision schreef:
Beiden beter dan de echte.

En beide ontzettend on-creatief.

Improvision
Mayne schreef:

En beide ontzettend on-creatief.

Wat aantoont dat alleen creatief zijn niet genoeg is.

|Joël|
Ik vind de echte mooier, maar ik ben hier blijkbaar één van de weinigen met die mening. Daarom vond ik het ook interessant om die onofficiële albumhoezen te posten.

Ik heb curtis en graduation allebei al een goede maand. In het begin graduation het best. Maar nu vindt ik curtis simply the best:D

toch een 4! een goed album