Kanye West - Graduation (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Good Morning (3:15)
  2. Champion (2:47)
  3. Stronger (5:11)
  4. I Wonder (4:03)
  5. Good Life (3:27)

met T-Pain

6. Can't Tell Me Nothing (4:31)
  7. Barry Bonds (3:24)

met Lil' Wayne

8. Drunk and Hot Girls (5:13)

met Mos Def

9. Flashing Lights (3:57)

met Dwele

10. Everything I Am (3:47)
  11. The Glory (3:32)
  12. Homecoming (3:23)

met Chris Martin

13. Big Brother (4:47)
  14. Good Night * (3:06)

met ALBe. Back en Mos Def

15. Bittersweet Poetry * (4:01)

met John Mayer

avatar van Niek
Erg zwak album. Weinig tracks met meerwaarde. Lil' Wayne's vers is misschien wel het slechtste dat ik ooit gehoord heb. 1 van de weinige rappers die nog wat van 50 Cent kan leren. Het nummer daarna (met een - op papier - veel betere feater Mos Def, is al net zo slecht. Voorlopig geef ik hem nog het voordeel van de twijfel, en dus een 3*.

Niek schreef:
1 van de weinige rappers die nog wat van 50 Cent kan leren.
Briljant

Leuke plaat. Can't Tell Me Nothing, Barry Bonds, Drunk & Hot Girls en Big Brother kunnen mij niet boeien. Beste tracks zijn I wonder, Stronger, Good life (beetje rnb-achtige track), Flashing lights en Homecoming. Middenmoters zijn: Everything i am, The Glory, Good morning en Champion (heeft nog niet zoveel indruk op mij kunnen maken).

Ik denk dat ik uiteindelijk toch nog wel op een 4 uitkom, maar voor nu hou ik het op 3.5.

avatar van jeroenman
Zo na 3 dagen luisteren, een stuk minder dan de sterke 1e en de geniale 2e. Erg jammer, ik had me verheugd op een stukje uitpluizen ala Late Registration.

avatar van gondwa
Opschuiven schreef:
Ik weet eigenlijk niet hoe Kanye het toch altijd weer flikt. In één nummer en diens videoclip verkracht hij én mijn favoriete Daft Punk song (Harder Better Faster Stronger) én mijn favoriete film Akira. Pfff Kanye als Tetsuo...walchelijk! Trouwens vind ik de rest van het album saai overbodig of kut. 1*

Ik vond het net een erg geslaagde interpretatie van zowel stronger als akira.

Een jonge amerikaanse rapper van de 21ste eeuw die een franse electronica-hit uit de jaren '90 sampelt -die op zich al jaren '70 invloeden kent- en in de clip stukken uit een japanse anime uit de jaren '80 verfilmt...

Ik vind het prachtig, zie je er de postmoderne poëzie er niet van in?

avatar van MurryMusic
niek je opent een haakje maar sluit em nooit...ik wacht nog op dat sluitende haakje...

avatar van thomzi50
Hier is mijn uitgebreide mening. Als deze link niet werk staat de recensie nog wel hier ergens.

avatar van carero
Ik weet niet precies wat ik hier van moet vinden, aan de ene kant staan er een paar goede nummers op (bv. homecoming) maar aan de andere kant walg ik van zijn ego, die je duidelijk in zijn muziek hoort. Voorlopig geef ik een 3*.

eazyfan
thomzi50 schreef:
Die eerste revieuw ken ik al, trouwens een erg goed stuk. Dit album moet ik nog eens luisteren, weeral grandioos overschat hier lijkt me, zie stemmen-aantal en gem. erbij.

avatar van Murkinho
Wat is Homecoming toch een goed nummer he!
Oke, het komt ook omdat Chris Martin zich van zijn beste kant laat horen maar ook Kanye zelf rapt goed in dit nummer.
Good Life vind ik ook een lekker nummer, mooie clip ook trouwens.

SSS
Goed album van Kanye West, I Wonder vind ik wel een van de betere, maar al met al zitten er weinig slechte tracks tussen. 4,5!

Redelijk album, minder dan zijn voorgangers. Ik zie Kanye toch liever met wat meer gastartiesten op zijn album (en dan bedoel ik niet een mensen zoals T-Pain en little wayne..) omdat deze zijn album naar een hoger niveau kunnen tillen.

MurryMusic schreef:

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd. Iemand z'n stemgedrag erbij pakken om een punt te maken is echt een non-argument van jewelste.

avatar van MJ_DA_MAN
Yak schreef:
Zoiets heet actie-reactie, ik wou verder geen punt of iets dergelijks maken.

Kevin-Raphaëll
idd yak

dit gebeurt hier iets wat te veel.
actie-reactie => daar komen onnozelheden van.

2 sterren voor onze kenji, heuh kanye

Chriss
Op zich een vet album vangwege The Glory, Can't Tell Me Nothing en Stronger en anderen. Alleen had ik meer verwacht van de samenwerkingen met Mos Def & Lil' Wayne. Maar toch, Kanye mag meer albums van dit kaliber plaatsen

Berichten verplaatst naar Kanye West

kArIzMa_TuRk
Album bevat een paar lekkere nummers, daardoor verdiend het een drieênhalf.

avatar van j.b.b.l
Dit album word toch wel snel saai.Om die rede heb ik het al bijna 1 maand niet geluisterd.3,0

j.b.b.l schreef:
originele avatar

avatar van hiphopdontstop
als g-unit fan wou ik dit album eigenlijk niet goed vinden, maar ik beluisterde het en eigenlijk was het nog niet zo slecht, na nog eens beluisteren nog beter, en uiteindelijk moet ik toegeven dat ik dit een goed album vind met lekkere deuntjes, proficiat kanye

avatar van j.b.b.l
P-DawG schreef:
originele avatar
Ik ben een groot fan van cartoons
Edit:al veranderd

Ik mis een beetje al die leuke skits en korte tracks die de eerste twee albums zo sierden, op zich staan hier best wel weer wat leuke nummers op, kanye laat zien dat hij het nog steeds kan, maar hij houdt het helaas geen heel album vol, ik vind vooral barry bonds nergens op slaan, maar er zijn nog wel wat mindere nummers.

Zoals ik al zei vind ik dat Kanye het nog steeds in zich heeft goede en frisse muziek te maken, vooral dankzij de vele samples, daar houd ik nog steeds erg van. De eerste 6 tracks vind ik best leuk, en op het einde staan ook weer goede nummers.

Toch ga ik het cijfer niet al de hoog maken, want het album weet gewoon niet echt mijn aandacht vast te houden. Ik luister zelfs nu nog vaker naar The College Dropout dan ik in totaal naar Graduation heb geluisterd.

avatar van Jeroen65
Toen ik dit album voor het eerst hoorde, was ik niet zo enthousiast. Stronger vond ik wel super, maar de rest klonk niet zo lekker. Nu ik dit album vaker beluisterd heb, vind ik hem echt super. Het beste album van Kanye tot nu toe Gek dat een album zo snel op je kan groeien....

Album toppers zijn: Can't tell me nothing (het beste nummer van het album), Good Life, Stronger & The Glory.

Mijn stem: *5 (absoluut verdiend)

CaliLove
Wat een shitty nummer is Stronger, noemen ze dat dan Hip-Hop???
Echt zo'n nummer waar de commercie van afdruipt met zero content en dan nog die clip met al die fuckin' robots, typische Hip-POP.
Heb nooit iets van Kanye West moeten hebben, en met deze tracks al helemaal niet...
De strijd tussen Curtis en Graduation was voor mij niet de strijd van "wat is het beste Hip-Hop album op dit moment?" maar de strijd van "welk album verneukt Hip-Hop het meest op dit moment?"

Relax
dan nog die clip met al die fuckin' robots, typische Hip-POP.

Dat is om de Japanse Anime sfeer neer te zetten...

CaliLove
WTF heeft dàt met Hip-Hop te maken?
" Ja Wu-Tang Clan gebruikt toch ook kung-fu samples etc." maar dàt was iets totaal anders, dàt was raw, hardcore en ze vergeleken hun MC-skills met de skills van de Kung-fu beoefenaars...

Relax
Wat heeft die clip effect met Hip-POP te maken dan ?

CaliLove
Gwn die robotten, die kledij, die hele sfeer er is nix Hip-Hop meer aan terwijl je dat toch verwacht van iemand die de mensen en zichzelf een " rapper " noemt.
Het sluit allemaal aan bij de popcultuur....