west schreef:
Hoezo?
Als je het album al helemaal hebt gehoord, via de platenzaak, als recensent of als pindakaas, dan kan je toch gewoon een (eerste) oordeel vellen voor de releasedatum?
Klopt, maar denk toch dat er een grotere kans op 'vervuiling' is van het cijfer. Al eerder stemmen enkel op basis van uitgebrachte singles en zo. Enfin, het doet er ook niet zoveel toe verder.
Het album valt mij persoonlijk echt heel erg tegen, het is klinkt totaal onsamenhangend. De losse nummers vind ik over het algemeen oké, hoewel ik op de uitgebrachte singles na echte uitschieters mis, maar ik mis echt een 'album' gevoel. Alsof er 10 verschillende stijlen op 11 verschillende nummers losgelaten zijn. Ik ben echt gek op al het werk van IDLES maar deze gaat echt een langere gewenningsperiode vragen om hem (misschien) te gaan waarderen denk ik.
Wat die trend is met overdreven noise/distortion bij bepaalde nummers de laatste tijd vraag ik me ook af. Dat hoor je hier o.a. bij 'Dancer' en 'Jungle', het maakt het soms echt ronduit irritant om naar te luisteren. Albums als deze hoor je met een lekker hoog volume af te spelen maar de gekozen mix bij sommige nummers zorgt er echt voor dat ik regelmatig het volume met de helft verlaag.
De enige uitschieters voor mij tot nu toe zijn 'Gift Horse', wat gewoon een banger van een track is en afsluiter 'Monolith', welke echte een sfeer neerzet maar helaas wel gewoon een outro track is. Ik vind het allemaal nogal wat veel en vraag me nadat het album afgelopen is waar ik eigenlijk naar heb geluisterd, er is te weinig wat me echt is bijgebleven.
Ga er maar een weekje de tijd voor nemen denk ik, hopelijk wordt het beter.