menu

Can - Future Days (1973)

mijn stem
4,04 (260)
260 stemmen

West-Duitsland
Rock / Avant-Garde
Label: Spoon

  1. Future Days (9:32)
  2. Spray (8:29)
  3. Moonshake (3:04)
  4. Bel Air (19:53)
totale tijdsduur: 40:58
zoeken in:
avatar van bikkel2
4,5
Erg sterke plaat van Can. Wat een aparte en originele band toch.
Heel gecharmeerd van dit gezeldschap die kennelijk moeiteloos en wars van alles heerlijke ongedwongen muziek produceerden.
Krautrock, avant-garde, dat zou wat fragmentarisch uit kunnen pakken, maar Can swingt ook gewoon. Alles heel ritmisch en vaak voortbordurend op wat motiefjes, maar daar tussen door gebeurt er wel van alles. Soort van soundscapes en maffe geluidjes.
Wat opvalt, ( wellicht ook door de voortreffelijke remaster) is dat het ook zo tijdloos klinkt. De opener en tevens titelsong en mijn favoriete track, zou niet eens echt misstaan hebben in het muzikale landschap van nu.
Ongetwijfeld is veel uit jams en spontaniteit ontstaan, maar uiteindelijk klinkt alles heel organisch en muzikaal voorbeeldig. Ik heb hier op de late Zondagmiddag enorm van genoten.
Ga mij dan ook zeker richten op meer werk van deze legendarische band. Ege Bamyasi is trouwens ook erg goed. Die ken ik dus al.

avatar van tzsiemens
5,0
Solo werk van Czukay zoals on the way to the peak of normal,movies of met de Phantomband is ook zeer sterk.
Dit is voor mij wel een van de grote bands in de muziekhistorie.

avatar van Koen St
5,0
Ik geef niet vaak 5 sterren na een eerste luisterbeurt, maar dit album pakte mij gelijk en vergeleken met de voorgangers (Tago Mago en Ege Bamyasi (5* en 4,5* respectievelijk (naar mijn mening uiteraard))) is het duidelijk dat Future Days toch echt de beste is. Het album klinkt erg gepolijst en zelfverzekerd, en de nummers klinken goed doordacht en grijpend. Vooral het nummer Spray klikte bij mij heel erg, erg gaaf album. 5*

avatar van LucM
4,5
Wat bikkel2 zegt, erg sterk album: origineel, ritmisch en tijdloos. Dit album laat je niet los en blijft boeien.
Het knappe van Can is dat deze band technisch zeer onderlegd is maar dit toch spontaan en speels klinkt.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:02 uur

geplaatst: vandaag om 10:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.