Led Zeppelin - Mothership (2007)

Label: Atlantic

1. Good Times Bad Times (2:47)
  2. Communication Breakdown (2:28)
  3. Dazed and Confused (6:28)
  4. Babe I'm Gonna Leave You (6:41)
  5. Whole Lotta Love (5:32)
  6. Ramble On (4:22)
  7. Heartbreaker (4:15)
  8. Immigrant Song (2:26)
  9. Since I've Been Loving You (7:23)
  10. Rock and Roll (3:41)
  11. Black Dog (4:54)
  12. When the Levee Breaks (7:10)
  13. Stairway to Heaven (8:02)
  14. Song Remains the Same (5:32)
  15. Over the Hills and Far Away (4:49)
  16. D'Yer Maker (4:23)
  17. No Quarter (7:00)
  18. Trampled Under Foot (5:36)
  19. Houses of the Holy (4:04)
  20. Kashmir (8:29)
  21. Nobody's Fault But Mine (6:16)
  22. Achilles Last Stand (10:23)
  23. In the Evening (6:51)
  24. All My Love (5:53)
avatar van Gert P
Mis nog al wat nummers, tangerine, bron y aur, In my time of dying enz.

Deze voegt niks toe aan de vorige dubbele verzamelaar.

Harald
En met de formidabele bonus live DVD worden fans die deze perse willen hebben, net als ik, gedwongen deze aanzich overbodige box te kopen.

avatar van jellorum
Ik ben het eerlijk gezegd eens met Gert P, ik heb de Remasters liggen en niets in mijn muzikale hoofd zegt dat deze een toegevoegde waarde betekent....oke er staan hier nummers die niet op de Remasters staan maar daarvoor zou ik toch geen dure nieuwe cd halen.....
trouwens op youtube: publiek gaat uit de bol maar er ontbeert wat magie naar mijn zin...

EVANSHEWSON schreef:
IK ben nog maar eens aan het genieten van de bijgevoegde DVD, jeetje, die kerels konden de prachtigste luide decibels verwekken!

Ik ben achter gekomen dat die bijgevoegt DVD geen nieuw material bevat maar alleen highlights van hun nieuwe dubbel release van "The Song Remains The Same". Op de box staat geen vermerk over dit feit anders had ik "Mothership" nooit gekocht. Ik begrijp dit gewoon als oplichting.

EVANSHEWSON
Ik wist dat ook niet, toen ik hem kocht, maar zo erg is dat niet, de compilatie, de dubbelcd op zich is toch mooi om te herbeluisteren, mij hoor je niet klagen.

Harald, misschien heb je een jong nichtje of neefje die K3, Plop, Bob de Bouwer of Frans Bauer zat is en gewoon is naar ECHTE muziek wil luisteren, dan kun jij op een mooie manier af van deze Mothership, nu met de kerst voor de deur toch een leuke cadeau-tip?

WernerGSF
mijn eerste échte kennismaking met Led Zeppelin.
wat een heerlijke rock muziek

Als je dàt maar weet!

Fijn dat jonge mensen zoals jij (17 lentes, màn !) deze band ontdekken, erg leuk om lezen is zoiets!

Leuk dat er steeds meer mensen de fijne muziek van LZ ontdekken, toch ?

WernerGSF schreef:
mijn eerste échte kennismaking met Led Zeppelin.
wat een heerlijke rock muziek
Nu die andere Engelse rockband nog . Ik zou "Deep Purple in Rock" willen aanbevelen .

EVANSHEWSON
Ik wist niet dat Coldplay een nieuwe plaat had die "Deep Purple in Rock" heet ?? Recent werk ?

nou ik ken Deep Purple wel, ik heb 2 (slechte!) verzamerlaars
ik zag er laatst een echt goede liggen voor een spot prijsje, maar dat kon ik zelfs niet betalen
ik heb ook Deep Purple In Rock gehoord. maar niet in zulke goede kwalitiet zoals ik nu van deze Led Zeppelin aan het genieten ben

EVANSHEWSON schreef:

Ik heb zeker weten geen nichtje die dit soort muziek, K3, Plop, Bob de Bouwer of Frans Bauer luistert, mijn nichtje heeft al lang alles van Led Zep in de kast staan. Het gaat alleen daarom dat men voorspiegelt dat in deze overbodige box een DVD met unreleased video material zit om op deze manier fans te pakken die uitsluitend voor deze DVD de box gaan kopen. En dit is gewoon niet netjes!

En het gaat ook niet daarom dat het mooi de dubbel cd te herbeluisteren, met de liedjes is niets mis, het gaat toch daarom wat een aantal gebruikers al lang begrepen hebben en die reden zijn ook hier te lezen, dat deze bx overbodig is voor Led Zep fans die alle nummers sowieso hebben en dat het ook voor nieuwontdekker het ook meer zin geeft meteen alle regulaire cd's te kopen.

EVANSHEWSON
Natuurlijk heb je gelijk, wie alle reguliere platen heeft, moet geen verzamelaars kopen, en heel het oeuvre van deze band, zodanig veel platen zijn dat niet, dus da's geen fortuin om ze allemaal aan te schaffen...

Harald
een cd per maand, dit fortuin heeft toch iederen die ook het fortuin heeft de box te kopen.

ricardo schreef:
2* maar voor zo'n goede verzameling nummers? Als ik het er niet mee eens zou zijn zou ik gewoon niet stemmen,want het gaat om de muziek op de cd en die lijkt me nou meer dan 2* waard.Hoewel ik deze toch echt overbodig vind breng ik uit respect voor Led Zeppelin en hun fans hier nooit een stem op uit.Ik heb inmiddels gezien dat je voor remasters 4.5* hebt gegeven,zou je eigenlijk dan ook voor deze moeten geven,omdat hier maar een nummer minder op staat,en ong dezelfde tracklist heeft.

Hoi Ricardo. Normaal ben ik het 100% met je eens: het gaat om de muziek. Maar zoals hiervoor al beschreven gaat dit me echt te ver. deze heruitgave van Remasters onder een andere titel. Ik blijf voor deze keer bij mijn 2,0* en verwijs jonge gebruikers graag naar mijn 4,5* voor Remasters. Er is toch een voordeel: die is nu goedkoper geworden (bijv. 11,99 op cdwow).

Harald schreef:

Nog een goede reden om je stem op dit marketinggedrocht vet naar beneden bij te stellen.
En bij de Remasters natuurlijk een hele hoge score!

Harald
Mijn stem heb ik alleen voor de liedjes gegeven en die zijn alle zo tussen de 4 en 5***** Met de songs is ja ook niets mis mee.

Het marketingsgedrocht is natuurlijk min 10! Het een en ander heb ik hier al erder gepost. Het is gewoon money making.

die gitaar solo van Achilles Last Stand

Sheplays
west schreef:

Ik deel je mening over een nieuwe versie van Remasters en dat Remasters een top CD is, maar waarom Mothership 2* gegeven? Nu lijkt het of je de muziek afwaardeert

avatar van Gert P
Denk dat dit meer iets is voor de platenmaatschappij.
immers hij heeft remasters al beoordeeld.

en er hadden ook nog zat mooie nummers bij op gekund.
oa in my time of dying en nog wat juweeltjes.

avatar van ricardo
Er hadden nog zat mooie nummers bij op gekund? Of bedoel je dat ze beter een nieuwe boxset met voldoende nummers hadden kunnen uitgeven,ongeveer zoals de al eerder uitgebrachte boxset,want daar staan al voldoende goede nummers op.Hoe je het ook went of keert,alle studio verzamelaars van Led Zep die nu nog uitgebracht worden zijn m.i overbodig.(want je hebt remasters en de boxset al)Als echte Led Zep liefhebber zit ik eigenlijk meer te wachten op nog niet eerder uitgebrachte live registraties op cd of dvd,want dat zou pas echt een goede aanvulling zijn op het Led Zep repertoire.

Dat is dan ook precies wat ik doe. Voor de gemiddelde kwaliteit van de liedjes zou ik 4½ * willen geven, voor de marketingstrategie ½.
Tot 1980 was Led Zeppelin een heel principiële band: geen singles, aparte opnames voor de radio enzovoort. Page heeft dit principe verkocht, anders kan ik het niet zien.
Begrijp me goed, ik heb geen enkel bezwaar tegen remixen en remasters van originele opnames. Ik heb ook geen bezwaren tegen reünie-optredens, opnames die daar van worden gemaakt, DVD's die worden uitgebracht. Ook publiciteitscampagnes horen er bij.
Maar van dit recyclen gruw ik. Want de lijst met omissies is al even lang: You shook me, Your time is gonna come, How many more times, What is and what ...., Lemon Song, Thank you, Moby Dick (II), Bring it on home, Celebration Day, Gallows Pole, Tangerine, Bron-y-Aur Stomp, enzovoort enzovoort. Voor de niet die-hard kan er dan nog een Best of samengesteld worden. Dat moet het dan ook zijn.
Zoveel verzamelaars? Doet me vermoeden dat Page een rekening heeft openstaan bij zijn persoonlijke dealer.
Het enige positieve hieraan is dat mijn gewetensbezwaren tegen illegaal downloaden gesust worden.

Empyrium
maar waarschijnlijk niet zijn Opel-dealer.....

avatar van Thuurke
Als je alle cd's al hebt en/of je hebt de Remasters CD, dan moet je deze laten liggen. Als je niets hebt van Led Zeppelin dan moet je deze zeker kopen.

Zo simpel is het.

christian47
Inderdaad, als niet echte Led Zeppelin-fan, maar je wilt toch 'iets' van ze hebben is dit echt een geweldige cd. Momenteel echt wel een van mijn favorieten

volgens mij is het geld op, dus kom we doen nog maar alles nog een keer uitgeven.

Ook song remains the same opnieuw. Ik heb zoiets; moet dat nou?

van mij hoeft het dus niet, leuk voor in de vitrine te zetten, maar meer ook niet.

Thuurke schreef:

Zo simpel is het.

Wie bepaalt dat, vind hier lang niet de beste nummers op staan en op remasters ook niet, heb ze ook geen van 2.

avatar van Hans Brouwer
Vandaag ben ik met mijn vrouw en dochters naar een kerstmarkt in Düsseldorf geweest . Op zich is dat een redelijk grote straf voor mij; tussen al dat volk zogenaamd genieten van de kerstsfeer maar goed...... Mijn dag was echter in één keer weer goed toen mijn 15 jarige dochter, zonder de mening van vader Hans te hebben gevraagd, dit album "Mothership (2007)" bij één of ander Kaufhaus voor slechts € 12,99 kocht . Ik durf te wedden dat Marijke straks mijn kamer opkomt om al mijn andere Led Zeppelin cd's te lenen .
Wat ik maar wil zeggen: dank zij het uitbrengen van "Mothership (2007)" maakt mijn allerliefste schat nu kennis met de muziek van de één na beste rockband allertijden . Vanuit dat oogpunt bezien mogen er van mij dus nog wel honderdduizend verzamelaars van Led Zeppelin worden uitgebracht .

Sheplays
Hans, je weet zeker dat het geen kerstcadeautje voor papa betreft?

avatar van ricardo
Hans heb je ook vrijwillig of niet op de kerstmarkt in Duitsland nog ''genoten'' van de muziek van Heino?

Sheplays schreef:
Hans, je weet zeker dat het geen kerstcadeautje voor papa betreft?
Dan hadden wij 'm op de terugreis waarschijnlijk niet gedraaid in de auto . Maar...... eindelijk, eindelijk, het wonder lijkt te worden geschied : dochterlief begint belangstelling te tonen voor mijn cd verzameling .

ricardo schreef:
Hans heb je ook vrijwillig of niet op de kerstmarkt in Duitsland ook nog ''genoten'' van de muziek van Heino?
Jawohl, und von Freddy Breck, Cindy und Bert, und von al die andere Deutsche Schlagers . Und.... ich habe auch viel Gluhwein getrunken . Mein frau had zuruck gefahren nach Holland . Und mein Tochter und ich hatten unterweihl nach Led Zeppelin zu gehort .

hoe het met al die naamvallen en trema's zit weet ik niet meer hoor