Led Zeppelin - Mothership (2007)

Label: Atlantic

1. Good Times Bad Times (2:47)
  2. Communication Breakdown (2:28)
  3. Dazed and Confused (6:28)
  4. Babe I'm Gonna Leave You (6:41)
  5. Whole Lotta Love (5:32)
  6. Ramble On (4:22)
  7. Heartbreaker (4:15)
  8. Immigrant Song (2:26)
  9. Since I've Been Loving You (7:23)
  10. Rock and Roll (3:41)
  11. Black Dog (4:54)
  12. When the Levee Breaks (7:10)
  13. Stairway to Heaven (8:02)
  14. Song Remains the Same (5:32)
  15. Over the Hills and Far Away (4:49)
  16. D'Yer Maker (4:23)
  17. No Quarter (7:00)
  18. Trampled Under Foot (5:36)
  19. Houses of the Holy (4:04)
  20. Kashmir (8:29)
  21. Nobody's Fault But Mine (6:16)
  22. Achilles Last Stand (10:23)
  23. In the Evening (6:51)
  24. All My Love (5:53)
Sheplays
Gefeliciteerd dan, Hans! Dit nieuws, tesamen met het heugelijke feit dat er best wel veel jonge broekies bij het concert van Porcupine Tree rondliepen, maakt voor mij het afgelopen jaar extra goed!

avatar van ricardo
En nu maar hopen voor jou Hans, dat Rush ook nog met een ''nieuwe'' verzamelaar komt voor de kerst.

Hans Brouwer schreef:

Helaas moest ik mee naar de kerstmarkt in Köln, jawohl. Nu was ik daar gelukkig, vanwege het concert van Bruce Springsteen
Wij kochten daar geen Led Zeppelin, maar gelukkig wel Transformers voor mijn zoontje. Voor hem heb ik later (natuurlijk..... ) the Remasters aangezet. Hij vond Led Zeppelin al goed: coole gitaren vindt hij: en zo is het.

avatar van CWTAB
Als je al in het bezit bent van Remasters dan kan je beter de dubbele DVD "Led Zeppelin" (met die rode rotsen op de voorkant, kan nu effe niet op de naam van die rotsen komen)

De clips op de bijgevoegde dvd komen van deze dubbele dvd, voor 30 euro krijg je bijna 6 uur met live optredens in een fantastische kwaliteit...

Als je nog niets hebt van deze band (moeilijk te geloven, als je Led I, II & IV hebt dan heb je eigenlijk het beste al maar Remasters is ook aan te bevelen) dan kan je niet missen met deze dubbelaar en extra dvd, anders zeker de dvd kopen, aanrader

Eigenlijk een 5 voor het materiaal, maar min 1 voor de verkoopstrategie...

avatar van CWTAB
Volgende link biedt meer info:

Over de dvd, enkele clips op deze dubbele cd, volledige optredens hierop....

Echt heel erg tof. Vet artwork en de dvd is ook erg cool om te kijken. Ik hoop dat ze toch nog niet extra tour gaan doen en ff deze kant op komen.

Harald
Gisteren de grijze CD/DVD live set met de title "Hey, Ahmet! We did it!" van hun optreden in London 20 december kunnen ontvangen. Wat een geweldig conzert, Robert Plant is nog steeds in staat zijn karakteristieke huilende geluid te produceren en Jimmy Page is technisch gezien misschien nog een beetje beter geworden. Perfect John Paul Jones en Jason Bonham. Geweldig hun 2007 versies van Dazed and Confused, Stairway To Heaven of Whole Lotta Love. Ze kunnen het nog steeds en They did it!

Hans Brouwer schreef:
Vandaag ben ik met mijn vrouw en dochters naar een kerstmarkt in Düsseldorf geweest . Op zich is dat een redelijk grote straf voor mij; tussen al dat volk zogenaamd genieten van de kerstsfeer maar goed...... Mijn dag was echter in één keer weer goed toen mijn 15 jarige dochter, zonder de mening van vader Hans te hebben gevraagd, dit album "Mothership (2007)" bij één of ander Kaufhaus voor slechts € 12,99 kocht . Ik durf te wedden dat Marijke straks mijn kamer opkomt om al mijn andere Led Zeppelin cd's te lenen .
Wat ik maar wil zeggen: dank zij het uitbrengen van "Mothership (2007)" maakt mijn allerliefste schat nu kennis met de muziek van de één na beste rockband allertijden . Vanuit dat oogpunt bezien mogen er van mij dus nog wel honderdduizend verzamelaars van Led Zeppelin worden uitgebracht .

Jan Smit kan het raam uit?

avatar van Hans Brouwer
Er ligt nog ergens een album van Coldplay op haar kamer..... . Ik denk dat we die eerst maar moeten zien te lozen .

EVANSHEWSON
Hans Brouwer schreef:

Mooi gezegd Hans, maar dit is niet de op één na beste rockband, neen, zeg maar de beste rockband allertijden.
Ik weet dat je Coldplay stukken beter vindt, maar ja...
of bedoelde je toch DP
Leuk in elk geval dat je dochter nu eens ECHTE muziek ontdekt!

Na Stairway to Heaven niet veel memorabele nummers, eerlijk gezegd. Doe mij maar The Who

Toch maar de CD+DVD versie gekocht. Ik was al in het bezit van I => IV + Physical Graffiti. Ongelooflijk sterke collectie songs. Op CD2 stonden nog wat voor mij onbekende pareltjes als Nobody's fault but Mine en Achilles Last Stand. De remastering is ook duidelijk hoorbaar. Een aanrader voor jong en oud!

EVANSHEWSON
Als je het voor mij echt wel mindere In The Evening (van "In Through the Outdoor") zou vervangen door Fool In The Rain, dan kreeg je een quasi perfecte verzamelaar.

Maar dat heb je altijd met verzamelaars, als je het 10 andere mensen laat samenstellen dan krijg je voor 80 % dezelfde plaat maar voor iedereen zou die er toch een beetje anders uitzien, denk ik.

Hans Brouwer schreef:

Als het geen Parachutes is: Gaat uw gang!

avatar van Obscure Thing
Ik heb m gekocht voor die live dvd en dat is ie zeker waard.
ik heb de dvd nu al zeker 3 keer gezien in een week.

Briljant om Bonham bezig te zien tijdens Moby dick!!

CWTAB schreef:
als je Led I, II & IV hebt dan heb je eigenlijk het beste al

Houses of the holy,LZ III en hun dubbelaar moet je ook hebben

avatar van CWTAB
Yep die was ik eigenlijk vergeten, dom van me

avatar van kaztor
Dom van jullie dat je de beste vergeet: Presence.

met het beste nummer van Led Zep: Achilles Last Stand

kaztor schreef:
Dom van jullie dat je de beste vergeet: Presence.

Is dat zo . Ik wil niet tegen zere schenen aan schoppen maar in mijn beleving is "Presence" één van de minste studio albums van Led Zeppelin. Het album heeft mij in ieder geval nooit kunnen bekoren .

WernerGSF
Achilles Last Stand ook niet ??

avatar van Hans Brouwer
Eerlijk gezegd niet . Maar mischien vergis ik mij Ik onderwerp "Achilles Last Stand" op DIT moment (19 januari 2008 19.45 uur) aan een luisterbeurt .

WernerGSF
goh, dat maakte bij mij het meeste indruk van al die nummers van Mothership toen ik die aan het luisteren was.

avatar van Hans Brouwer
Nu zo'n 10 minuten later moet ik helaas mededelen dat "Achilles Last Stand" mij inderdaad maar heel matig kan bekoren . Nee, wat ik al eens eerder heb geschreven: de albums Led Zeppelin I t/m IV + Houses of the Holy vind ik allemachtig prachtig . Wat Led Zep. daarna aan studio albums heeft uitgebracht........... mwha .

Driekwart van "Mothership (2007)" bevat gelukkig materiaal van mijn geliefde Led Zeppelin albums . Alleen ik blijf het zeggen....... zonde dat het allerbeste Led Zeppelin nummer "Misty Mountain Hop" niet op deze verzamelaar is opgenomen .

avatar van ricardo
Physical Graffity ook niet Hans? Want dat album vind ik beter dan Houses of the Holy.

avatar van Hans Brouwer
Ricardo, sommige nummers maar lang niet alles .

WernerGSF
ach, over smaak valt niet te twisten, behalve dat Led Zeppelin een van de grootste/beste (hard)rock-bands was, en eigenlijk nog steeds is

avatar van Hans Brouwer
WernerGSF, dat ben ik helemaal met je eens . En dankzij "Mothership (2007)" heeft mijn 15 jarige dochter inmiddels ook kennis gemaakt met de fantastische rockmuziek van Led Zeppelin. "Misty Mountain Hop" heb ik, als vader die het beste met zijn dochter voor heeft , maar even apart naar haar iPod getransporteerd .

avatar van frankieman
Ik heb Led Zeppelin ook pas echt ontdekt door deze plaat. Ik kende de band en kende een aantal numers maar sinds deze plaat heb ik pas echt een idee van de muziek. En dat is een goed idee

Dit zal zeker niet de laatste Led Zeppelin plaat zijn...