Alicia Keys - As I Am (2007)

Soul / R&B
Label: J

1. As I Am (Intro) (1:52)
  2. Go Ahead (4:35)
  3. Superwoman (4:34)
  4. No One (4:13)
  5. Like You'll Never See Me Again (5:15)
  6. Lesson Learned (4:13)

met John Mayer

7. Wreckless Love (3:52)
  8. The Thing About Love (3:49)
  9. Teenage Love Affair (3:10)
  10. I Need You (5:09)
  11. Where Do We Go from Here (4:10)
  12. Prelude to a Kiss (2:07)
  13. Tell You Something [Nana's Reprise] (4:28)
  14. Sure Looks Good to Me (4:31)
  15. Waiting for Your Love * (3:45)
  16. Hurt So Bad * (2:56)
  17. Another Way to Die * (4:24)

met Jack White

18. Doncha Know (Sky Is Blue) * (4:24)
  19. Saviour * (3:22)
  20. No One [Curtis Lynch Reggae Remix] * (3:57)
avatar van Nickstbo
Eerste album van Keys voor mij ,
ben hem erjuist gaan halen en ben hem nu aan het beluisteren .
Er zijn al tracks voorbij gekomen die ik zeker eens wil herbeluisteren. "The Thing About Love " heeft echt een geweldige bridge trouwens.

Klinkt allemaal zeer goed! Binnekort is m'n ster placeren.

avatar van Rammetje*
E.Norton schreef:
Geen idee over welk deuntje je het hebt hoor..niets hoor ik wat in de richting van where's the love leidt ..welk stuk dan?? haha ben wel benieuwd nu

De piano op de achtergrond.

avatar van Jesusfreen
En de lyrics doen me denken aan Bob Marley-No Woman, No Cry (met name het Everyting will be allright gedeelte),dus dat zijn al The B.E.Peas en Bob Marley in één lied en een intro van Chopin. 4 sterren voor mij.

Bericht verwijderd.

Deze is zelfs beter dan de vorige, Diary of Alicia Keys. Elke nummer is het beluisteren waard, ze vervelen niet. En ik ga haar zien in Ahoy in maart! Zal daarna aan elke nummer wel een leuke herrinnering hebben

echt een heel mooi album:D zij is geweldig! een 5

(verwijderd)
Ik moet me aansluiten bij het overwegend positieve geluid.. Lekker nummer om de beslommeringen van elke dag vergeten.. gewoon goed luisterbaar

avatar van Nickstbo
Ik ben benieuwd of het album lang zal boeien.
Het klinkt enorm goed en geweldig album enzo , maar ben dus benieuwd.
Maakt kans om (voor mij) dé beste cd van 2007 te worden.

Het zal wrs gaan tussen
-Alicia Keys (As I Am)
-Roisin Muphy (Overpowerd)
-New Young Pony Club (Fantastic Playroom)

Als er misschien binnekort een geweldig goede cd komt ...
in ieder geval " The Thing About Love" is een geweldig mooi nummer en dan ook mijn favo van As I Am

avatar van Hans Brouwer
Nickstbo schreef:
Ik ben benieuwd of het album lang zal boeien.
Het klinkt enorm goed en geweldig album enzo , maar ben dus benieuwd.
Maakt kans om (voor mij) dé beste cd van 2007 te worden.
In De Telegraaf van vandaag staat een lovende recensie over het album "As I Am (2007)". De andere twee albums "The diary of Alicia Keys" en "Alicia Keys Unplugged" draai ik nog regelmatig tot groot genoegen. Ik ben oprecht benieuwd naar "As I Am (2007)". Dus ook maar op mijn verlanglijst voor De Goedheilig- of Kerstman .

avatar van the viking
Weet toch echt wel wat beters voor jouw verlanglijstje Hans

avatar van Hans Brouwer
the viking schreef:
Weet toch echt wel wat beters voor jouw verlanglijstje Hans
The Viking, ik heb een brede muzikale smaak . Zo lang De Sint maar geen spul van ehh.... Coldplay of Bløf door de schoorsteen gooit vind ik het allemaal prima .

En wat betreft Alicia Keys: dat is een zangeres waar ik inderdaad graag naar mag luisteren .

avatar van Rammetje*
Weer een prachtalbum van Alicia Keys! Go Ahead, No One, Wreckless Love, Teenage Love Affair en Where Do We Go From Here vind ik tot nu toe de beste nummers van dit album.

Kan nu nog geen stem uitbrengen, daarvoor heb ik 'm nog niet vaak genoeg geluisterd.. Laag zal 't in ieder geval niet worden..

E.Norton
Album van het jaar ..period !! deze album is net wat de muziek nodig had !!

als je begrijp wat ik bedoel

avatar van kaztor
Normaal hou ik helemaal niet van RnB enzo (vind het vaak zelfs vreselijk) maar die nieuwe Alicia Keys-single No One vind ik heerlijk.
Eindelijk iets om naar uit te luisteren op dat suffe 538 op het werk...
Ben het album aan het binnenhalen, want het maakt me behoorlijk nieuwsgierig naar de recente handelingen van deze bloedmooie dame.

avatar van Ericos
WOW! Ruim 750.000 exemplaren in de 1e week in Amerika! Echt een gigantisch aantal. 'No One' schiet daar nu op nummer 1 en de tweede single 'Like You'll Never See Me Again' stijgt ook gelijk flink door alle downloads.

Nu al een geslaagde come-back.

avatar van kaztor
Van mij mag ie hier ook op #1 komen. Schopt ze mooi Nick & Simon er vanaf!

avatar van Reijersen
Ericos schreef:
Nu al een geslaagde come-back.

Comeback? Is ze weggeweest dan?

Het is me niet meteen opgevallen, maar nu hoor ik heel erg op de achtergrond bij ALLE rustige nummers (o.a. 1, 5 en 12) zo'n bepaalde kraak, net alsof je een LP draait. Ik vroeg me af of iedereen dit heeft, want het is gewoon een originele cd. Ik kon het me voorstellen als het bij één nummer de bedoeling was, maar zo klinkt het eigenlijk niet..

avatar van VforVictor
Lekkere plaat, heb em nu een x of 2 beluisterd en vind dat er aardig wat chille nummers op staan; No One, Like You'll never.., Go Ahead, ik kan er nog geen oordeel over velle maar dat ie lekker int gehoor ligt is zeker, 1 minpuntje; wat een lelijke hoes!

avatar van kaztor
Ik, als notoire RnB-hater, ga dit album behoorlijk tof vinden! Ik heb het voor m'n Amerikaanse vriendin gekocht voor haar kerstpakketje en heb het zelf gedowned, maar hier word ik behoorlijk blij van!
Gaat het dan helemaal goed komen tussen Alicia en mij?

Vooralsnog een 4, maar de kans zit er in dat er een halfje bij komt!

Jamaican
Een week geleden puur op de gok aangeschaft. Ik ben aangenaam verrast ik dacht dat dit weer een standaard R&B album zou zijn. Alicia bewijst hier duidelijk het tegendeel. Wat heeft deze dame toch een ongelofelijk stem. Geen enkel nummer die ergens uit de toon valt. Een minpunt is wel als je luistert dat het allemaal klinkt alsof je het elders al eens hebt gehoord. Ik hoop dat Superwoman nog een single wordt, m'n favoriet nummer hier.

Een welverdiende 4*, en net als kaztor kan hier misschien nog een halfje bijkomen.

Lizzy89 schreef:

Ik schrok er ook even van. maar ben blij dat jij het ook hoort. Zal dan wel de bedoeling zijn. Wat mij ook opvalt is het enorme bas volume wat deze CD geeft. Ben genoodzaakt de versterkerinstellingen aan te passen ondanks ik van wat bas niet vies ben.
Werder overigens swingende en geraffineerde muziek. Chapeau!

avatar van Beyoncéfan
Dit album is zooooo anders dan haar vorige twee studioalbums! Ik moest er wel even aan wennen, hoor Maar ik ben ontzettend blij dat ik het album gekocht heb, want het is echt zo goed!! Alicia laat zich van een hele andere kant zien en showt dat ze echt is gegroeid als artiest!! Toppie album!

Favoriete nummer: Like You'll Never Se Mee Again, Lesson Learned, Tell You Something, Go Ahead en de Intro!

Mijn cijfer: 4,5

E.Norton
Nogmaals, de plaat van het jaar en ook de plaat van Alicia keys !!

Op de eerste twee albums had ze jermaine dupri of timbaland producties dat werd veelste teveel R&B en teveel TMF gedoe dit is pure soul , in de woorden van THC puur en versneden

avatar van Maximusic
Na alle positieve berichten over dit album en wat nummers geluisterd te hebben, kon ik het niet laten deze te kopen! En maar goed ook, echt een prachtig album!

avatar van hoolie55
Ga gelukkig naar een concert van dit geweldige talent!! Ook dit derde album is van een hoog niveau. De commerciele pop invloed is weer een stukje minder geworden (gelukkig) en het ene nummer is nog beter dan het andere. Geweldig stemgeluid (hoop dat dit live ook zo is). Al met een al een prachtig album van deze mooie dame.

avatar van Reijersen
hoolie55 schreef:
Geweldig stemgeluid (hoop dat dit live ook zo is).

Dat kan ik je alvast verzekeren, naar aanleiding van ervaring bij eerdere concerten.

avatar van Maximusic
Ik blijf het maar geweldig vinden! 4,5 * Het valt me op dat het album nauwelijks ergens afzwakt. De intro is gelijk erg strek gevolgd door Go Ahead, het meest R&B achtige nummer van het album volgens mij, best een goed nummer. Dan Superwoman is weer vooral een soul nummer ook een erg mooi nummer dat al opviel bij de eerste luisterbeurt. No One, de eerste single van het album, erg goed!
De twee nummers die daaropvolgde moesten bij mij eerst wat groeien voor ik ze echt ging waarderen. Ik heb op haar site gezien dat er een clip van Like You'll Never See Me Again is, wordt dat de nieuwe single? Wel een stuk subtieler nummer als No One. Ook Lesson learned is een heel goed nummer dat na een paar luisterbeurten pas tot z'n recht kwam bij mij.
Wreckless Love, zoals de titel al zecht een lekker opzwepend nummer gelijk een van mijn favorieten. Meteen daarna mijn persoonlijk favoriete nummer van het album; The Thing About Love, wat een prachtig nummer, vooral de opbouw is erg mooi en Alicia's stem komt er heel mooi in uit.
Teenage Love Affair ook weer erg goed, zeker het vrolijkst klinkende nummer. Dan komt I Need You, wat ik het minste nummer van het album vind, het onderscheid zich van de rest door de wat meer aanwezige drums, maar het weet me niet echt te boeien.
Maar gelukkig zwakt het album vanaf daar niet af, want met Where Do we Go From Here komt het weer helemaal goed, vooral de sound van dit nummer doet het 'm voor mij zowel vocaal als instrumentaal. Gevolgd door het nog sterkere Prelude to a Kiss, Dit nummer duurt slechts een kleine 2 minuten, maar wat een parel van een nummertje is dit! Zeker het meest pure nummer van het album. Het begint heel rustig en in de loop van het nummer wordt het steeds verder tot een hoogtepunt opgebouwd en dat met veel emotie in het stemgeluid, prachtig gewoon! Ook een van mijn favorieten.
Tell you Something ook weer erg goede ballad en Sure Looks Good to Me is een prima afsluiter.

gvs
ja vind het zelf niet het beste werk van haar, het is zeer aangenaam alleen wat ik een beetje heb is, het gaat zo ongemerkt lekker voorbij, het blijft niet heel erg hangen, behalve leasson learned en where do we go from here.

Reijersen schreef:
Comeback? Is ze weggeweest dan?

Ja, ze heeft een depressie gehad. In die tijd is ze naar Egypte geweest, ver weg van alles. Daar heeft ze de meeste nummers voor dit album geschreven.