Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
Kid A(cid)
Ben je een Talk Talk liefhebber soms?

avatar van Chameleon Day
Deze opmerking toont aan dat je in potentie de aanleg voor enige intelligentie hebt!

Zowel Radiohead als Talk Talk liggen mij na aan het hart.

Spirit of Eden
Kid A

Kid A(cid)
Ach kerel, ik negeer die opmerking maar even.
Van Talk Talk ken ik echter alleen It's My Life en The Colour of Spring, maar die heb ik wel op lp.

On topic, mijn vreemde visualisatie bij House of Cards:
Die gitaar doet me denken aan geamputeerde vingertopjes.

Kid A(cid) schreef:
Ach kerel, ik negeer die opmerking maar even.

Het was ook maar een.....grapje....

Kid A(cid) schreef:

Als je van The Colour of Spring de nummers 'Chameleon Day' en 'April 5th' goed vindt, dan kan ik je 'Spirit of Eden', 'Laughing Stock' en het solo-album van Mark Hollis zeer zeker aanraden. Deze albums liggen in dezelfde lijn als de genoemde nummers (maar dan nog veel beter)..

On topic, mijn vreemde visualisatie bij House of Cards:
Die gitaar doet me denken aan geamputeerde vingertopjes.

....nou dan moet ik nog eens goed luisteren....

Dat waren juist mijn twee minst favoriete nummers van The Colour of Spring xD

avatar van Chameleon Day
....laat dan maar varen....

op zijn minst proberen.

avatar van Chameleon Day
Tsja,.... nu je het zegt....nooit geschoten is altijd mis...

avatar van reptile71
Precies! Eigenlijk moet iedereen Spirit of Eden op zijn minst even proberen toch? Maar goed... on topic... In Rainbows...

avatar van Chameleon Day
Vertel reptiel....ben je het met mijn eerdere bericht "on topic" eens of niet? Zal wel niet gezien je rating voor het album.

avatar van reptile71
Ik heb het album een aantal keren geluisterd en er zit wel een en ander aan moois tussen (kan niks benoemen omdat ik het album daarvoor nog niet goed genoeg ken), waardoor ik het in elk geval wel 4**** waard vond, maar ik heb dan ook een zwak voor Radiohead. Het gekke is dat het album me niet vraagt om gedraaid te worden. Ik kan soms hebben dat een album verslavend werkt, maar deze plaat lijk ik steeds te vergeten. Misschien heb ik het gewoon even gezien met Radiohead ofzo. Ik hoorde van de week The Bends nog een keer en toen zei mijn vriendin iets als: "Dit zijn nog gewoon allemaal liedjes." Toen zei ik iets als: "Ja, dit is toch wel het beste van Radiohead." Soms heb ik niet de behoefte aan moeilijkdoenerij, maar wil ik gewoon een lekker nummer horen. Misschien dat ik te veel moeite moet doen voor dit album en even niet het geduld heb om de tijd te nemen het goed te leren kennen. Misschien komt dat nog wel... ik hoop het, maar misschien heb ik hier ook te snel en te hoog gestemd door mijn voorliefde voor Radiohead.

Reptile, je spreekt een aantal woorden die mij uit het hart gegrepen lijken. Moeilijkdoenerij, geduld hebben, gewoon een lekker nummer horen. PRECIES. Draai wat je goed vind. Die zogenaamde groeiplaten.... mijn nekharen gaan ervan overeind staan.

reptile71 schreef:

Je slaat hier de spijker op zijn kop, denk ik! Dit gevoel heb ik tot nu toe ook bij In Rainbows.

Kid A was, en is, daarentegen behoorlijk verslavend voor mij.....en Bends.....en OK Computer.

rayman schreef:
Moeilijkdoenerij,...

Vind je dat ook van Kid A? Als ik naar je top 10 kijk kun je volgens mij wat moeilijkdoenerij best waarderen.

Dat was ik dus

Ik herken het ook wel, mijn vader is helemaal lyrisch over deze cd en noemt het gitaarmuziek zoals het bedoeld is (en zet ons voor de tv om opgenomen stukjes van Radiohead bij Jools Holland te laten zien )... ik mis zelf echter een soort lijn...het is mij iets te veel gepeuter en geexperimenteer, het wordt nergens echt spannend, en ik heb nog zoveel mooie muziek in de kast en op mijn pc staan die erom staan te springen om grijsgedraaid te worden, dat ik deze cd inderdaad ook gewoon vergeet.
Soms moeilijkdoenerij is wel leuk, en muziek hoeft voor mij echt niet altijd maar toegankelijk te zijn om goed te zijn, maar bij deze cd heb ik nog geen enkele keer zo'n onderbuikgevoel gehad van : " wow, dit is een goed stukje " of " oeh, wat hij hier met zijn stem doet is wel heel cool" of gewoon even flink meeblèren met een paar nummers... en dat gevoel is juist zo fijn bij muziek die je raakt... had van de week kippenvel bij de laatste 20 seconden van een nummer van Cradle (escape to the end)...er is vast technisch veel betere muziek gemaakt, Radiohead zal Cradle er op elk moment uit spelen, maar de emotie die de zanger in zn stem had, dát maakt voor mij een goed nummer... gevoel oproepen, en dat doet radiohead niet... voor mij

Daarom kan ik Radiohead tm OK Computer ook veel meer waarderen, daarna is mijn aandacht te snel afgeleid en haak ik af...vind ik het zelfs een beetje saai...
maar te zien aan de score, stemmen en positie in de rotatielijst zijn er gelukkig voor Radiohead nog wel mensen die daar anders over denken

net gestemd, toch een 3,5 door mijn herinneringen aan Radiohead vroeger, en omdat het voor mij ook echt wel duidelijk is dat het een goede band is... (Ik zal binnenkort de cd eens met een koptelefoon luisteren, wie weet krijg ik de klik nog)

/edit: zit mn bericht steeds maar aan te passen en stukjes erbij te schrijven, wordt nog een epos zo...ben nu klaar

Dat was ik dus

Ik had al een beetje zo'n vermoeden......(de website-verwijzing).

Lin schreef:

Het komt op mij tot nu toe ook over als te geforceerd. Alsof er een te grote druk op de band stond om weer een meesterwerk af te leveren.

Maar, ik moet het nog wat meer op mij laten inwerken.

Lin schreef:

Grappig, bij mij is het precies het tegenovergestelde. Waar ik bv. vooral Amnesiac een bij vlagen moeilijkdoenerij vond, vind ik dat het hier altijd wel in dienst is van het liedje. En ik heb ook genoeg onderbuikgevoelens bij deze plaat, bij elk nummer wel zowat. Maar goed, gelukkig heb je nog andere dingen om te luisteren.

Lin
haha, ja veel te veel, weet amper waar ik moet beginnen

Chameleon Day schreef:
Maar, ik moet het nog wat meer op mij laten inwerken.

Ik ook, en ik denk dat het tijd wordt om dat maar eens te gaan doen... want ik weet hoe goed Radiohead is, ze hebben tenslotte Pyramid Song gemaakt (ook niet echt recht toe recht aan zullen we maar zeggen), een van mijn favoriete nummers allertijden. Ik heb gewoon nog niet dat uurtje rust genomen om eens echt naar dit album te luisteren... dus Lin... vannacht (ik werk nu een late dienst vandaar) met kaarsjes aan op de bank: In Rainbows

Lin
Haha, goed plan! En dan echt, MuMe uit, kaarsjes aan (oppassen dat we de katten niet in de fik steken) en dan onbevooroordeeld luisteren

Pyramid Song

avatar van reptile71
Het grote bewijs van hun genialiteit, het voor mij allesomvattende nummer: Het alles, het niets, het begin en het eind. Overigens wil ik dat nummer horen op mijn eigen begrafenis tezamen met The Same Deep Water as You. Wordt dolle pret.

Lin
ik zal de feesttoeters en gekke hoedjes alvast bestellen lief

Feeder

Ik zal er zijn

Overigens wel goeie cd hoor, deze In Rainbows. Al vind ik het wel de minste Radiohead cd (op Pablo Honey na). Er staan een paar nummers op die ik 100 keer na elkaar zou kunnen beluisteren (bijvoorbeeld Bodysnatchers). Radiohead heeft me aangenaam verrast, laat dat duidelijk zijn. Al zit het er nietmeer in dat ze me zo diep zullen raken als op hun cd's van enkele jaren geleden.

avatar van Suicidopolis
reptile71 schreef:
[...]Pyramid Song[...] Overigens wil ik dat nummer horen op mijn eigen begrafenis tezamen met The Same Deep Water as You. Wordt dolle pret.

Pyramid Song is geweldig, zeker weten, en die gitaarlijn op Knives Out is tranentrekkend prachtig, en verdorie, heel Amnesiac is best geslaagd te noemen; maar The Same Deep Water As You... man... da's toch nog een klasse apart als je het mij vraagt. Dat nummer is zo monsterlijk goed dat de naam alleen al me bijna al op m'n duim zuigend in foetus houding doet krimpen van ontzag.

avatar van reptile71
U komt hierbij in aanmerking voor de grote literatuurprijs van Nederland.

Het zijn 2 heel verschillende nummers, maar voor mij zijn ze beide een klasse apart.

reptile71 schreef:

.....love is in the air......of dat wat wordt met In Rainbows?

We gaan het zo zien...

avatar van Carolaah
Niet verwacht dat ze met zo'n vernieuwend album zouden komen.
Erg goed gedaan.. ik had eerlijk gezegd verwacht dat het weer een té zweverig, langdradig, lichtelijk saai en doorsnee 'radiohead' zou worden. Maar het tegendeel bleek. Had het album af en toe eens afgespeeld, maar eigenlijk nooit écht beluisterd. Tot vandaag.

Dit album is eigenlijk best wel goed.. Niets overtreft 'The bends' al zullen velen 'Ok computer' op die plek hebben ingevuld.
Maar dit album heeft zeker wel een plekje in mijn Radiohead top 3 veroverd. Dat hebben de heren mooi gedaan. Een mooi album, wat tenminste geen overvloed aan uithalen en soms bijna irritant gezwemel van Thom Yorke bevat. Tja ik vind het zweverige soms heel mooi, maar af en toe heb ik echt iets van 'ok, zo is het wel weer genoeg.' Bij dit album heb ik daar geen last van.. daarom een dikverdiende 4,0 die wellicht nog stijgt

de eerste keer toen ik hem draaide vond ik het niet zo bijzonder klinken. paar maanden later toch maar een paar keer helemaal geluistert. echt geweldig :]

Deze plaat raakt me echt totaal niet. Teleurstelling..