Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
UnknownPleasure
Yeshhhhhhh

Heb m eergister op LP gekregen

avatar van Hiawatta
Had deze cd al een poosje thuis liggen, maar nooit echt aandacht aan besteed...tot ik afgelopen week de behoefte had om Radiohead weer eens te luisteren. En waarom dan niet In Rainbows proberen? Nou ik moet zeggen, wat een prachtig album. Weird Fishes, echt wat een nummer, mooi! Eén keer gehoord en ik wil em telkens weer opzetten, die blijft hangen zeg!

Joy
hoe geniaal ik radiohead ook vind bij vlagen, ik ben nu bij nummer 9 en ik denk, ja leuk allemaal, ook erg herkenbaar als radiohead maar ik ervaar het als zweverige flauwe ongezouten muziek die maar een beetje neerfladdert en die langs me heen gaat

waar zit de power?

de sound zal wel de bedoeling zijn maar kheb de helft van het album inmiddels naar de prullenbak verwezen

avatar van Smiechtel
Dan ben je vast niet in de goede bui voor In Rainbows, als je power zoekt.

Joy
het hoef van mij niet eeuwig herrie te zijn maar er zit geen kracht achter deze muziek

het kan ieder moment een totaal andere kant op waaien en dat zou geen enkel verschil maken
nee niet ana mij besteed

wat een Nude dan op deze plaat doet is me een raadsel

dat is van een hoger niveau

Deze muziek gaat ook niet om kracht, dat is nu juist het goede eraan. Dat het dat niet heeft, maar toch heel sterk is.

voltazy
herman schreef:

een gebrek aan kracht is ook kracht

ik heb dit album nu een 10 maal gedraaid schat ik, maar tot op heden is er geen enkel nummer blijven hangen

en dat terwijl ik elk radiohead album, voor in rainbows, bezit + nog een handel aan ep'tjes en ook nog het genoegen heb mogen genieten om dit gezelschap live te aanschouwen

Dat vind ik toch wel vreemd. Heb je wel goed geluisterd?

Zo anders dan hun oudere werk is dit niet en aan je top 10 te zien kun je ook wel wat hebben.

Na een jaartje toch maar verhoogd naar 5*. Reckoner vind ik echt een van Radiohead's beste nummers tot nu toe. Kan zich makkelijk meten met oa HTDC, Let Down of Street Spirit als je het mij vraagt. Nummers als Videotape, Bodysnachters en Weird Fishes vond ik eerst niet zo bijzonder, maar zijn echte groeiertjes gebleken.

en dan staat er nog zoiets als Go Slowly op de bonus disc... Sexier dan dit kan niet!

avatar van mattman
Ik vind deze plaat een fantastisch ding. Alleen een band als Radiohead kan iets maken als dit. Op het begin waren de 2 eerste singles, Jigsaw Falling Into Place en Nude mijn favoriete nummers. Na lang herbeluisteren kan ik deze twee vervangen door het catchy 15 step en prach- ti- ge Reckoner. Wist iemand trouwens dat die laatste eens gecovered werd door Gnarls Barkley?

Een top 3 van Radiohead albums maken zou ik echt niet kunnen. Dit is de enige band waarvan ik alle albums graag beluister. Telkens heeft die muziek een andere vibe.

avatar van SilverGun
Heb er onlangs ook een halfje bij opgegooid. Ik merk dat de houdbaarheid veel hoger is dan ik dacht. Was even bang dat ze het na Hail to the Thief een beetje verloren waren, maar In Rainbows bewijst het tegendeel. Ik heb me er ook al lang bij neergelegd dat ze nooit meer de hoogtes van OK Computer gaan halen en dat luistert veel lekkerder.

nude vind ik prachtig

de rest van de plaat doet me niks

hoe kan dat?

DonDijk
Wansmaak?

avatar van Nicholas123
Nude vind ik eigenlijk helemaal niet zo speciaal. Verder zet ik dit album bijna nooit meer op. De nummers blijven op een of andere manier toch niet echt hangen. Ik weet niet precies hoe het komt. Als ik het een keer weer op zet hoor ik toch wel dat het goed in elkaar zit, lekkere relaxte sfeer ook, genoeg originele leuke ideeen. Maar op een of andere manier ontroert het me nergens. Dan heb ik toch liever Kid A, die is echt geniaal.

Nude komt nog uit de Ok Computer tijd. Misschien dat dat het is. Voor mij is het wel een nummer geweest dat ik steeds meer ben gaan waarderen. Eerst snapte ik niet echt wat er zo bijzonder aan was, nu is het een van mijn favorieten. Gewoon een mooi emotioneel nummer met een aantal fijne zanglijnen die inmiddels vastgeklonken zijn in een of andere hersenkwab alhier.

Maar heel anders dan bv. All I Need is het ook niet...

Berichten over de DVD Meeting People is Easy verplaatst naar Radiohead

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik had het al eerder gepost: maar Nude werd vroeger inderdaad ook al gespeeld (bijvoorbeeld op de bootleg The Kid Parade) onder de naam Big Ideas. Het nummer heeft zich echter wel ontwikkeld in de loop van de tijd.

Maar (herman) weet je wel zeker dat Nude uit de OKC tijd komt en niet later? The Kid Parade is een concertregistratie na de release van HTTT en op eerdere bootlegs die ik heb wordt Nude niet gespeeld (ook niet onder een andere naam ).

De beschrijving die je trouwens van het nummer geeft (eerste gewoon een paar mooie zanglijnen met wat tekst, later favoriet) is ook volledig op mij van toepassing! Misschien wel het beste nummer van de plaat!

Super trouwens dat alle bonus nummers te beluisteren zijn in een stream, was er altijd al benieuwd naar!

ah, is dat het

ik heb ook enorm weinig met de muziek na ok computer

niet dat het slecht is, het doet me gewoon niks, te vaag, te zweverig, teveel moeite om het te beluisteren

in rainbows bevestigd dat en ik hou niet van vaag en zweverig

avatar van sierrra
in rainbows bevestigd dat en ik hou niet van vaag en zweverig

Ik zou Radiohead niet als vaag en zweverig omschrijven.
Alle platen tot en met Ok Computer zijn redelijk toegankelijk. Kid A en Amnesiac en Hail To The Thief en stuk ontoegankelijker. In Rainbows is nu net weer wel toegankelijk, dus die zou je dan wel weer mooi moeten vinden, Vreemd

Joy
pesies wat ik zeg, daarom ben ik na ok comp afgehaakt

in rainbows is nog steeds vaag en zweverig

avatar van TTotal
Beste Joy,

Ik zie dat je een soloplaat van John Frusciante met een 5,0 beoordeeld. John is een fantastische gitarist en componist, maar toch ook een jongen die tijdens zijn leven ' vage en zweverige' perioden heeft meegemaakt - en dito liedjes schrijft.
Ik denk daarom dat 'In Rainbows' nog niet verloren is voor je! Begin 'ns met weird fishes/arpeggi 3x achter elkaar te draaien...
Enfin, zelf vind ik dit de beste cd van de laatste jaren. De heren Radiohead kunnen er ook niet genoeg van krijgen - elk nr. werd gespeeld bij het fantastische concert in het Westerpark (spaarzaam zomer hoogtepuntje).

avatar van Arrie
sierrra schreef:

Ik zou Radiohead niet als vaag en zweverig omschrijven.

Radiohead kan soms toch best zweverig zijn hoor.

TTotal schreef:
Beste Joy,

altijd grappig als iemand je toch probeert te overtuigen (doe ik net zo goed bij een ander)

ik heb gisteren de hele plaat in de prullenbak gemikt dus wordt lastig
maar wellicht, ooit eens

ik vind frusciante in zijn meest vage periode niet vaag, de man had gewoon veel te veel ideeen en miste het vermogen die in goede banen te leiden en er iets wezenlijks van te maken

avatar van ricardo
Ik heb net wat nummers hiervan beluisterd, maar het grijpt me niet, ik vind het te doornee klinken allemaal. op zich zitten er wel wat aardige momenten in, maar er ontbreekt duidelijk een climax op vind ik. er zit gewoon geen spanning in. op zich zit de muziek van Radiohead best goed in elkaar, dat hoor ik wel, maar het pakt me niet echt. niet genoeg om ooit een org album van aan te gaan schaffen iig. ik vind dat er teveel op safe gespeeld word door deze band, hetzelfde heb ik overigens ook met Coldplay, alleen is dat nog gezapiger en kabbelt dat nog meer voort, en ook de zangstem vind ik daar nog minder goed van. als dit het nu moet zijn. dit is wat de grote massa aanspreekt in Nederland dus. ik vind het wel aardig voor op de achtergrond, daar klinkt het wel aangenaam voor, maar ook niet meer dan dat.

Doorsnee? Noem dan nog 's wat nummers als Weird Fishes / Arpeggi? Net als Tool heeft dit wel wat meer serieuze luisterbeurten nodig, Ricardo. Als je dit op de achtergrond aanzet ontgaan je alle details die het juist zo de moeite waard maken (bv. het kinderkoor in het openingsnummer).

De speels ogende manier waarop de jazz- en electronica-invloeden hier perfect zijn geïntegreerd in de 'oude' Radiohead-sound maakt dit voor mij een geweldig album in ieder geval. Dat is iets waar het de vorige, wat meer grillige, Radiohead-platen een beetje aan ontbrak voor mijn gevoel (zonder te zeggen dat ik die albums nu zoveel minder vind).

avatar van ricardo
ok, ik zal eens een album van Radiohead op een cd schijfje branden en het op mijn erg goede installatie afspelen.ik vind het ook niet helemaal slecht hoor, ik hoor wel dat de muziek goed in elkaar zit, en sommige stukken van nummers vind ik wel ok. goed ik zal het een serieuze kans geven een keer. later eens denk ik, nu is eerst Porcupine Tree aan de beurt, want daar spreekt mij vooral de mix tussen de harde sound en de rustige stukken enorm aan. ik wil Radiohead niet afkraken hoor, maar ik heb natuurlijk wel mijn voorkeuren in muziek, en ik houd nu eenmaal van een harde sound soms ertussen door. misschien ben ik ook wel wat te voorbarig omtrend Radiohead hoor, maar het schijnt zo te zijn dat als je de eerste 5 seconden van bepaalde muziek hebt gehoord, dat je dan al kunt voelen/bepalen of het iets voor je is of niet. al mijn topalbums grepen me gelijk al. bij Tool greep de sound mij direct al, maar moest ik wel enorm wennen aan die enorme wisselingen in tempo en ritme verschillen. ik ga Radiohead zeker nog een serieuze kans geven eens, maar niet direct, moet ik er echt zin in hebben, het raakt me nu eenmaal niet genoeg. luistergroet ricardo.

avatar van Nicholas123
Kijk, dat is nog eens de goede instelling.

stuart
Radiohead vanaf 2000 is niet echt 'mijn ding' (qua smaak), hoewel ik wel waardering heb voor hun 'durf '. In Rainbows komt hier toch regelmatig voorbij, dus ik zal het weer eens beluisteren.(ik vind de hoes in ieder geval lekker kleurrijk)

avatar van Vincent90
Laatst mijn platencollectie begonnen met het kopen van dit album... Heerlijk om hem uit die hoes te halen

avatar van Chronos85
Bijna 1000 stemmen. Een mooi moment om mijn stem van 4 naar 4.5 te verhogen. In het begin vond ik het allemaal iets te simpel ondanks een aantal aardige nummers maar inmiddels zie ik naar mijn idee een logica achter het album. Het is echt een soort organisch geheel en juist door de eenvoud en de subtiele opbouw van de nummers zo sterk. Er valt echt geen slecht nummer aan te wijzen.