Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
Bluenote schreef:
Jeukmuziek van de bovenste plank bijna net zo erg als andere jeuk zangeres Bjork.

hehe, radiohead en bjork. 2 namen die juist geniaal zijn.

TheBlackKeys
Persoonlijk vind ik dit album goed.
het draait makelijk weg

avatar van KOOJI
Pff.. dit blijft een perfect album(korreltje zout aanbevolen ). Videotape, die me in het begin weinig deed, blijkt nu een van mijn favoriete Radiohead nummers geworden. De perfecte afsluiter van een album, ik geniet serieus nog iedere keer van de stilte na videotape en de tintelingen die ik dan in m'n armen heb. Geen enkel ander nummer doet dat bij mij. Net een soort meditatie. Prachtig trouwens, hoe veel mensen Videotape echt he-le-maal niets vinden.

avatar van Smiechtel
Ik vind hem wel mooi

avatar van Arrie
Ik niet...
Bij Nude is het kwartje ook nog niet gevallen...

haveman
Voor mij is dit één van de pareltjes in het genre van deze band.

Voor mij blijft 't toch negen nummers lang een heel fijn album, om vervolgens af te sluiten met een natte scheet

avatar van ZERO
Videotape is samen met Nude net mijn favoriet op dit album.

Misterfool
de opbouw naar de climax in nude(en ik wel meer nummers) is gewoonweg geniaal.

avatar van herbertwest
Videotape is met Nude en Reckoner mijn favo

pretfrit
ben ik de enige die dit het beste/mooiste album van Radiohead vind ?

Meer Volwassen dan The Bends, beter dan OK Computer (iets te veel pathos naar mijn smaak) en hoor hem liever dan Kid A die, hoe goed ook, nooit echt symphatiek wil klinken.

avatar van Ploppesteksel
Ik vind dit, voor de moment, ook de beste van Radiohead ja.

avatar van gherdt
Betrekkelijk lang niet meer gehoord. En wat vond ik er ook alweer van? Mijn oordeel hoeft in ieder geval niet bijgesteld te worden. Compact en overzichtelijk plaatje met een prima mix tussen uptempo-rock en meer slepende en sfeervolle songs. Nu ik 'm weer eens knetterhard draai valt me de warme en diepe productie op met als hoogtepunt toch wel die orgasmerende piano in All Need. Hail hail! Radiohead's revolutie is over maar dat levert wederom een meesterwerk op.

Jensi
gherdt schreef:

Goed gezegd,als ik even denk welk albums de afgelopen 2 jaren de meeste indruk op mij hebben gemaakt,dan behoort "In Rainbows" daar zeker tussen!

avatar van Sundance
Zie tot m'n grote schrik, dat ik dit album destijds maar 3,5* heb gegeven. Moest zeker even wennen, dat heb ik met de meeste albums van Radiohead.

avatar van Paranoid Android
Sundance schreef:

Bij mij was het eigenlijk gelijk raak.
Dit album luistert toch even wat makkelijker weg dan bijvoorbeeld Kid A, die ik eerst wel minstens 10 heb moeten opzetten voordat het kwartje viel.

Jensi
Blijft een geniaal album dit.
Voor school moest ik een film maken over een schilderij.
Heb me laten inspiriren door "Weird fishes" en "Jigsaw falling into place". Kijk zelf maar wat je ervan vind:
Kandinsky fever

avatar van herbertwest
Wanneer komt dit album in de top 250?

herbertwest schreef:
Wanneer komt dit album in de top 250?

Op 10 oktober 2009! En het is wel duidelijk dat hij er gelijk goed inknalt^^

Dit is voor mij het beste album van Radiohead. En het beste van de eeuw tot nu toe, buiten The Arctic Monkets dan e Deze album is echt geniaal ! Van de rest van Radiohead moet ik om eerlijk te zijn eig niks van hebben.. maar dit is echt wel een hoogtepunt ! Miss ook wel omdat ik Radiohaed heb leren kennen via deze cd .. In ieder geval, luister het nu al 9 maanden aan een stuk elke week wel 1 keer ! En het blijft goed.. en op Rock Werchter waren ze zalig !

The Arctic Monkeys*

avatar van Tha)Sven
pretfrit schreef:
ben ik de enige die dit het beste/mooiste album van Radiohead vind ?

Ik ook hoor met waarschijnlijk Kid A toch als 2e.
Dit vind ik een puur meesterwerk, een van de beste albums van deze tijd.

avatar van Kronos
Ik ben niet zo'n Radiohead, maar waarschijnlijk vind ik deze ook het
beste. De vorige keer ik een album het beste vond was dat Kid A.

avatar van Fake_world
ik was nooit echt voor radiohead te vinden maar sinds ik deze plaat heb staan, luister ik hem toch om de twee dagen, binne paar dagen de nr 1 van deze site eens halen en luisteren

avatar van Omsk
Videotape trekt In Rainbows naar de vier sterren.

avatar van SilverGun
Omhoog of naar beneden?

avatar van Omsk
SilverGun schreef:
Omhoog of naar beneden?

Ik had hem op 2,5 staan. Pas vorige week werd de CD enigszins grijpbaar - Radiohead blijft een moeilijk bandje voor mij .

Vorige week draaide ik de CD weer eens, en tot Videotape inzette dacht ik: meer dan 2,5 zit er inderdaad niet in. Toen hoorde ik Videotape, dat vond ik een vet nummer, toen heb ik de CD nog eens gedraaid en begonnen de nummers haast één voor één te vallen.

avatar van Teunnis
Benjammin' schreef:
@ Misterfool
Ik heb het even uitgerekend. In Rainbows krijgt 748 punten. Dat wil zeggen dat hij op de 46ste plaats komt te staan. Net na Selling England By The Pounds van Genenis.

Je moet er wel rekening mee houden dat er veel mensen zullen zijn die dit album nog niet in hun top 10 plaatsen omdat hij nog geen kans maakt op een notitie in de top250.

Ondertussen heeft In Rainbows al 965 punten.
Tussen twee zeer grote namen in: The Velvet Underground & Nico en The Wall.
Als het in dit tempo door blijft gaan zie ik hem wel in de Top 10 debuteren. Mijns inziens is dat toch wel een beetje overdreven. Het is een hardstikke goede plaat, maar geen meesterwerk.

pretfrit
Teunnis schreef:

Ik denk wel dat het een meesterwerk is. Ik volg Radiohead al vanaf Pablo Honey en ik denk dat op dit album alle puzzelstukjes precies op hun plek vallen met als resultaat een volwassen album met een perfecte balans waarbij de schoonheid zich langzaam maar zeker prijsgeeft en dat zonder overdreven emotionele uithalen (OK Computer) of moeilijk doen om het moeilijk doen (Kid A)

Jigsaw Falling Into Place en Videotape zijn denk ik nu mijn favoriete Radiohead nummers..staan ze ook nog eens na elkaar op het einde van dit album waardoor ik beduust achterblijft als de naald de uitloopgroef ingaat..

Nooit gedacht...ik ga een Radiohead album 5* geven

avatar van Chameleon Day
pretfrit schreef:
....met een perfecte balans waarbij de schoonheid zich langzaam maar zeker prijsgeeft.....

Dat vind ik dus niet. De meest onevenwichtige RH-plaat imo (afgezien van Pablo). De meeste nummers zijn op zichzelf wel goed, maar ze vormen geen geheel, geen eenheid. Er ontbreekt een spanningsboog in deze plaat. Te gelijkmatig, het werkt nergens naar toe.