Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
Ik heb ook via Ebay (voor zo'n 12 euro thuis gestuurd) de Japanse uitgave pas gekocht van de cd. Ook dat is heel mooi vormgegeven. Je slaat een (hard plastic) mapje open met daarin allerlei fraai artwork en natuurlijk de teksten en de cd. Ook zeer de moeite waard.

in rainbows is prachtig:D

weird fishes denk ik toch de mooiste...

15 Steps .

avatar van kobe bryant fan
Weer een topper van Radiohead, het enige minpunt hieraan is dan ook dat het zo kort is zoals West zegt is de artwork geniaal.

avatar van jellecomicgek72
Het artwork*

Belgische gewoonte .

avatar van schizodeclown
Ik snap alleen niet waarom Jigsaw Falling into Place het meest gewaardeerde nummer is, ik vind dat juist het minste.
Hoe hij ''The beat goes round and round'' zingt klinkt zo oppervlakkig, en ook hoe hij zingt ''Jigsaw faalling, into pla-hace''
Een beetje makkelijk he Tom
Maar ik vergeef het hem, want het is eigenlijk niet eens zo'n slecht nummer, maar de rest is gewoon geniaal

avatar van hpdewin
schizodeclown schreef:
Een beetje makkelijk he Tom

Hu beetje overdreven waarom zou dat nummer opeens slecht gezongen zijn en de rest goed, slaat nergens op. Prachtig dat stuk waarin hij zingt "Just as you dance, dance, dance"

hpdewin schreef:

Prachtig dat stuk waarin hij zingt "Just as you dance, dance, dance"

Dat slaat dus nergens op

avatar van Chronos85
Echt wel!

Waarom dan?

Bramhead
Ik vind het niet gek dat Jigsaw Falling Into Place het meest gewaardeerde nummer is eigenlijk. Het is gewoon een lekker nummer, Thom gebruikt zijn stem goed, er is een bepaalde sfeer en de opbouw is mooi. Toch blijft Reckoner mijn favoriet.

Ik denk - weet eigenlijk wel zeker - dat In Rainbows inmiddels wel mijn nummer 1 (Radiohead) album is. Er is niet 1 nummer wat tegenvalt en geloof me, dat is zeldzaam bij mij.

avatar van Eveningguard
Toevallig dat je ook Bram heet en Reckoner het beste nummer vindt.

avatar van My Addiction
Jigsaw Falling Into Place en Bodysnatchers weerhouden mij er nog altijd van om de volledige 5 te geven, voor de rest zijn het enkel parels van nummers.

avatar van Chronos85
Ze vallen misschien een beetje uit de toon maar ik vind ze op zichzelf geweldige nummers en ook de posities op het album vind ik goed gekozen. Ze zorgen gevoelsmatig voor evenwicht en geven net dat beetje 'bite' dat het album nodig heeft.

avatar van Eveningguard
Waarom zouden ze uit de toon vallen? Het is gewoon een teken van veel variatie op het album.

avatar van Jivesand
Het is lang geleden dat ik Radiohead heb geluisterd. Na het uitkomen van de nieuwe cd heb ik me er toch even toe gezet en deze ook maar eens aan een sessie onderworpen. Waar the king of limbs nog niet helemaal overtuigd doet deze dat wel. Behoorlijk ook. Wat mooi opgenomen zeg. Een heel warme plaat en er lijkt een soort ruimte in de nummers door te klinken. Geweldig.

avatar van jellecomicgek72
Jigsaw Falling Into Place is zó ontzettend goed Vooral dat einde.

avatar van Timo-otje
Tsja, welk nummer op deze cd is niet goed zou ik bijna willen zeggen.Elk nummer heeft wel wat en de variatie is enorm. Gewoon 1 van de beste van de afgelopen 5 jaar.

avatar van My Addiction
De klik is gemaakt, heb hem al heel veel gedraaid, heel sfeervol, puur genot
Misschien komt hij zelfs in mijn top tien, daarover moet ik nog nadenken.
5 Stars

avatar van RvS_009
Eens met de voorgaande reactie. Het is misschien dan niet het meest avontuurlijke werk van de band. Maar wel gewoon het beste, de harmonie en de nummers kloppen gewoon en het geheel is prachtig. Geweldig album

avatar van sierrra
RvS_009 schreef:

Ik ben het bijna geheel met je eens, alleen vind ik dit album niet hun beste werk. Het ontbreekt inderdaad aan wat avontuur op dit album. Daarom zal ik hiervoor ook geen 5* geven. Misschien ooit nog eens een 4,5, maar ik kom tot op heden niet verder dan 4*. Ik draai het album maar heel zelden. Ik trek eerder Amnesiac, OK Computer of HttT uit de kast.

avatar van Kossy
Dit weekend kennis gemaakt met dit album, en ik ben om. Het maakt me niet uit waar Jigsaw falling into place over gaat, het is a la minute een van mijn favoriete nummers ooit. kippenvel, angst, energie en blijdschap komen bijeen in deze prachtige samenstelling van instrumenten en de hemelse stem van Yorke.

avatar van jasper1991
Hmm, ik merk dat ik toch wat meer naar de oude Radiohead neig. Althans; The Bends en OK Computer.

Heel slecht is dit album niet, het heeft ook wel zijn momenten maar het is een beetje een briesje dat geen tornado wil worden. Het album hangt samen van de arrangementen en de productie heb ik het idee, Bodysnatchers vind ik misschien de enige echt goede track.

avatar van Eveningguard
Grappig, ik vind eigenlijk alle tracks geweldig en ben blij dat de band voor deze verfrissende bries heeft gekozen.

avatar van xiempie
Uiteindelijk toch mijn favoriete Radiohead plaat gworden. Het album ook waar Thom zijn prachtige stem het meest naar voor komt. House of Cards favoriete track: ultra-zachte gitaar sound van Thom, en zijn spookachtige stem, en dan de drone-ige gitaar van Johnny in de achtergrond; wat een sfeervol nummer!

avatar van hpdewin
Deze nu in mijn top 10 gedaan. Een meesterwerk waarin All I Need de doorslag heeft gegeven

Dit album in 2007 begonnen te luisteren.. EEEERRRRG veel geluisterd.. ik zou niet weten hoevaak... en nog steeds roept een nieuwe luisterbeurt zoveel emotie bij mij op.. tranen, lachen spontaan dansen in je kamer alles.. jigsaw falling into place komt toevallig net op.. tranen en een lach ontstaan spontaan als ik die intro hoor waarin de gitaargreep op de gitaar veranderd, dat geluidje.. geweldig toch?

avatar van Timo-otje
Nu nog 5* geven he !

avatar van XeeGen
Toch maar 5 sterretjes bij Bodysnatchers in mijn winamp library gezet Wat een energie heeft dat nummer toch. Die ruige donkere gitaar die zo aan 2+2 doet denken en dan ineens die complete onverwachte draai die mij elke keer weer een stomp in mijn maag geeft, zo mooi dat ik altijd mijn ogen sluit en dan barst alles weer los. Wat een drum partij ook.