Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
Inderdaad, dit is niet de bedoeling, het is hier geen chatkanaal. Ik zal de berichten wel even samenvoegen.

avatar van Niek
Álles klopt aan deze plaat!

avatar van stoepkrijt
Dit prachtalbum lag vandaag op mijn deurmat! Mooie kartonnen verpakking, maar wel jammer dat hij zo lastig opengaat. Dat kan ooit nog wel eens wat beschadigingen gaan opleveren.
Leuk dat ze stickervellen hebben bijgevoegd met de cover en backcover erop. Niet dat ik ze ga gebruiken, maar ik vind het wel een geinige actie. Typisch Radiohead ook.

avatar van Roy5
Heerlijk Radiohead album! Vooral
het nummer Jigsaw Falling into Place.
Ik lees vaak in deze topic dat Bodysnatchers iets van
Sonic Youth wegheeft... Zou iemand me eens kunnen vertellen
welk album van Sonic Youth de sound van dat nummer bevat?
Als dat er al is dan Verder geweldige plaat zoals ik al zei!
4.5* ik kan er niks aan doen maar het nummer Videotape doet me op
dit moment nog niks misschien groeit het nog...

Roy5 schreef:
ik kan er niks aan doen maar het nummer Videotape doet me op
dit moment nog niks misschien groeit het nog...
Videotape vond ik in eerste instantie ook niet zo bijzonder, maar dit nummer is bij mij gigantisch gegroeid. Die tekst! Inmiddels vind ik dit toch wel een van de beste nummers van het album. En dat is knap, met zulke concurrentie

avatar van Roy5
stoepkrijt schreef:

Ja meestal zijn albums of nummers die moeten groeien,
het beste vind ik... Ik hoop dat ik ook er de magie in ga zien.
Ik vind het geen slecht nummer hoor, maar het doet me op dit moment
gewoon weinig.

avatar van stoepkrijt
Dat kan ook komen, doordat een hoop andere nummers van dit album allemaal net wat lekkerder, vlotter en/of toegankelijker klinken. Dat was mijn ervaring. 15 Step en Jigsaw Falling into Place gingen er bij mij bijvoorbeeld meteen al in als koek. Videotape en House of Cards zijn wat tragere nummers, waardoor dat niet de eerste nummers waren die me aanspraken.

avatar van Stalin
Roy5 schreef:

Ik lees vaak in deze topic dat Bodysnatchers iets van
Sonic Youth wegheeft... Zou iemand me eens kunnen vertellen
welk album van Sonic Youth de sound van dat nummer bevat?

Je zou ook kunnen stellen dat Radiohead in het geval van In Rainbows heeft zitten luisteren naar de Duitse helden van Can. Luister bijvoorbeeld maar eens naar Private Nocturnal uit 1975 van Can's net uitgekomen 3cd-box The Lost Tapes.

avatar van arcade monkeys
Ik durf te stellen dat het onmogelijk is dat ik dit album nog beter zal vinden dan ik nu doe.

arcade monkeys schreef:
Mooie conclusie! Dat gevoel heb ik ook wel eens bij een heel goed album, maar de kracht van een écht goed album is, dat het toch steeds opnieuw weet te verrassen, ook als je het niet meer verwacht Bij mij bevindt In Rainbows zich (gelukkig) nog in die fase.

stoepkrijt schreef:

Dit album heeft mij al zoveel keer verrast dat ik de tel ben kwijtgeraakt, en ik vind het nu van zo'n buitenaards niveau dat het enkel nog kan verassen in negatieve zin. nu zit ik zowat in de fase dat ik met het album zou willen trouwen.

avatar van Leander1991
arcade monkeys schreef:

. nu zit ik zowat in de fase dat ik met het album zou willen trouwen.

avatar van koen17jaar
nog een beter album als ok computer
reckoner laat mij klaar komen zonder mijn rechter handje te gebruiken

avatar van Eveningguard
Heerlijk om te weten, Koen.

avatar van jasper1991
Mooie beeldspraak hoor, Koen. Zeg je zoiets ook weleens tegen je vriendin?

avatar van Rudi S
koen17jaar schreef:
nog een beter album als ok computer
reckoner laat mij klaar komen zonder mijn rechter handje te gebruiken

Bramhead
Nog altijd m'n favoriete album. Ik kan me wel vinden in Koen zijn reactie.

avatar van arcade monkeys
Ik ook, ik ben namelijk linkshandig

avatar van jellecomicgek72
Het is inderdaad een geweldige plaat maar je kan het ook overdrijven natuurlijk..

avatar van sjoerd148
stoepkrijt schreef:

...bedoeling is om je eigen cd te maken. Helaas bij mij karton al beschadigd. Gelukkig gaat het om de inhoud en die is van een hoog niveau. Met name Reckoner en Jigsaw Fallin into Place zijn werkelijk briljant. De nummers zijn verrassend en weten iedere keer weer te boeien. Ook 15 Step en Bodysnatchers zijn top.

Hopelijk wordt het album na King of Limbs weer een typisch rock album. Zal wel bij hopen blijven

Wat is Videotape ongelooflijk mooi ;o

De enige nummer dat ik niks vond een jaar geleden is blijkbaar toch gegroeit opeens.
Gisteravond kwam ik tot die realisering na een paar borrels.

Sinds kort een deftig upgrade gedaan in mijn geluids installatie, en ik herleef vele nummers weer opnieuw.
Die hypnotiserende drums, vooral na het einde toe, je hoort echt zoveel dynamiek erin wat ik eerst totaal niet voelde en of hoorde.
Het lijkt heletijd hetzelfde riedeltje dat herhaalt wordt met de drums, maar dat is dus niet waar
Ene loop net wat harder en dan weer iets zachter, en dan weer een tikje erbij en weer minder.

Dit is echt een nummer dat je of met goede koptelefoons of een goede geluidsinstallatie zou moeten luisteren! Een simpele set pc speakers doet dit nummer geen eer aan.

avatar van woutorrmusic
Zakazulu schreef:
Gisteravond kwam ik tot die realisering na een paar borrels.

avatar van Jean Renault
Maar wat vinden we dan van House Of Cards, die rustige, loungie opbouw naar Jigsaw Falling Into Place?

avatar van stoepkrijt
House of Cards en VIdeotape zijn allebei nummers die ik in eerste instantie behoorlijk onderschat heb. House of Cards is zeker mooi, maar Videotape is nog veel prachtiger. Dit nummer is hemels! Geweldige tekst vooral.

avatar van jellecomicgek72
Vind Jigsaw Falling into Place nog steeds het beste nummer van deze plaat. Die opbouw naar die laatste minuut toe, geweldig.

jellecomicgek72 schreef:

Daar ben ik het volledig mee eens, vanaf de eerste keer dat ik dat nummer hoorde is het onder mijn huid gaan zitten.

avatar van Fathead
Héél, héél voorzichtig begint dit album OK Computer in te halen bij mij. Wat een bereplaat zeg! Van Nude tot Reckoner is het beste gedeelte wat mij betreft.
Halfje verhoogd naar 4,5...

UnknownPleasure
bodysnatchers voor het leven. en ik vind dat van koen17jaar helemaal geen overdrijving.

Fathead schreef:

Ook voor mij was dit eerst een hele mooie plaat van Radiohead, maar niet meer. Ik miste wat zout en peper, hoewel ik gelijk een paar nummers wel erg mooi vond. Later ging mijn score al omhoog, maar nu ik dit album maar blijf en blijf draaien in voorbereiding op hun concert van volgende week zondag kruipt de muziek onder mijn huid. Vrijwel alle nummers vind ik echt zo ontzettend mooi. Er zit ook veel emotie in de muziek verstopt. Het raakt je soms vol op je smoel.

Daarom begeeft dit In Rainbows zich voor mij op het niveau van mijn favoriete Radiohead album the Bends en die andere geweldenaar OK Computer. Ieder met hun (geheel) eigen insteek, ook knap.