Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van Boris1
Koude rillingen laatst bij hun openlucht concert in Berlijn toen de jongens Reckoner speelden; wat blijft dat toch een buitenaards mooi nummer. Ik denk dat het aankomende zondag, ondanks het dak, niet anders gaat worden. Nu al weer geestelijk aan het voorbereiden....

avatar van scipio
Nooit gedacht dat Radiohead na OK Computer een nog sterker album zou maken, maar dit is het dus geworden! Heerlijke plaat waar je blijft nieuwe dingen in vinden, heel knap gemaakt. Dit is een klasse apart. Jigsaw falling into place bijvoorbeeld kan ik blijven draaien, machtig nummer! Bekijk en beluister op Youtube zeker eens de 'In Rainbows From the Basement' opnames! Het doet je het album nog meer waarderen!

avatar van -SprayIt-
Klap die 5 sterren er maar op dan. Hoop dit album ooit boven OK Computer te zien!

avatar van Ronald5150
Ik heb een soort haat-liefde verhouding met Radiohead. De ene keer vind ik het geweldig ("The Bends") en de andere keer verschrikkelijk ("Amnesiac"). Laat ik in ieder geval stellen dat ik "In Rainbows" al een behoorlijke verbetering vind ten opzichte van "Amnesiac". Ik hoor weer liedjes, en de gitaar van Greenwood heeft weer een prominentere plek gekregen. Natuurlijk is daar de nodige elektronica, maar op "In Rainbows" heb ik het gevoel dat het functioneel en sfeerbepalend is. Ik hoor weer liedjes met een kop en een staart. Ik was Radiohead even verloren, maar "In Rainbows" heeft me geholpen ze weer te vinden.

avatar van sjoerd148
Ik vind dit samen met The Bends het beste van Radiohead (tot nu toe).
Je refereert aan Amnesiac, maar ik zou bijvoorbeeld es The Bends - OK Computer - Kid A - In Rainbows achter elkaar luisteren. Mijn ervaring is dat In Rainbows a.h.w. de uiltieme mix is van voorgaande albums.

avatar van Ronald5150
sjoerd148 schreef:
Ik vind dit samen met The Bends het beste van Radiohead (tot nu toe).

Bedankt voor de interesssante suggestie. Die hou ik zeker in mijn achterhoofd.

Improvision
Je bij Reckoner indenken dat het gezongen wordt door Herbert the pervert van Family Guy geeft wel een nieuwe dimensie aan het nummer.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)

Weird Fish
Nog altijd m'n favoriete Radiohead album.

Reckoner en Nude, daaamn.

OKC blijft voor mij toch het beste wat deze band heeft gebracht. Daarnaast is dit album ook niet te versmaden. Ik zet de LP op en ik blijf geboeid (uiteraard niet vergeten halverwege de plaat om te draaien ). Muzikaal gezien het beste van de verschillende kanten van Radiohead. OKC vind ik echter als concept net iets sterker.

avatar van Frenz
Om onverklaarbare redenen ben ik na "The Bends" Radiohead uit het oog verloren. Inmiddelds, mede dankzij deze site, bijgespijkerd en dit album is naadloos in mijn persoonlijke top drie binnengedrongen.
Net als bij ooit de Talking Heads Remain in Light zijn het sfeer en gevoel die keihard toeslaan. Muziek die je wegvoert van waar je dan ook maar bent.

Frenz schreef:

Dan vind ik Remain in Light toch van een iets andere orde, maar ik begrijp je punt.

Het gaat onder je huid zitten en het kriebelt aangenaam...

avatar van Zoute Popcorn
Zojuist In Rainbows weer een draaibeurt gegeven. En het frustreert me erg dat ik het minder kan waarderen dan The Bends en OK Computer. Vanaf laatstgenoemde heb ik geen enkele keer meer een klik met een volgend album van Radiohead. En dat vind ik echt jammer, want je hoort dat de klasse er vanaf druipt. Maar het pakt me gewoon niet, of in ieder geval, een heel stuk minder..

avatar van Snakeskin
Als het niet pakt, dan is het niet boeiend genoeg, dat kan wijzen op een gebrek aan klasse. Ik ben van mening dat deze plaat, die erg modaal is, veel en veel te veel lof krijgt toegedicht. Het is geen grote release zoals het eigen OK computer. Het is een plaat die meelift op het enorme succes van OK computer. En dat is weer typisch zo'n plaat waarbij je weet dat alles wat er na komt tegenvalt. Consolideren is dan het meest haalbare voor zo'band, en wanneer zij van het geluid afwijken, dan zijn zij moedig. Dat werk.

Snakeskin schreef:

Met dat laatste doe je de plaat toch wel te kort. Natuurlijk zou er voor elk Radiohead-album minder aandacht zijn als ze niet ooit OK Computer hadden uitgebracht, maar ook zonder OK Computer is dit toch wel een dijk van een plaat. Wat mij betreft is 'ie wel een klasse beter dan Amnesiac of Hail to the Thief, bijvoorbeeld. Na The Bends, OK Computer en Kid A de 4e voltreffer van de jongens uit Oxford.

avatar van jellecomicgek72
Precies King of Limbs willen we liever zo snel mogelijk vergeten.

Dikkop
Niet zo snel!
Bloom

avatar van Roy5
Voor mij 1 van de mooiste albums ooit gemaakt!
Het roept bij mij zo een aparte sfeer/emoties op.
Ik kan dat heel moeilijk onder woorden brengen maar wat een
schitterende plaat van begin tot eind!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Maar wel in een waardeloos hoesje! Onhandig gepruts om de cd eruit te halen.

avatar van Roy5
Dat hoesje maakt me niet zoveel uit... Ik heb de
stickers op een lege cd geplakt en klaar was kees!
Het gaat zich uiteindelijk om wat er op de cd staat.
En dat is gewoon geweldig...

avatar van mvfreak
Ik ben eigenlijk een liefhebber van de classics (the Bends en OK Computer) maar dit is, na regelmatig luisteren, toch ook echt een juweel! Halve ster erbij dus!

avatar van rarekwabbus
De tweede cd van In Rainbows, die in zeer gelimiteerde oplage is uitgebracht bij de release van het album, bevat ook enkele pareltjes. Jammer dat deze box fysiek is uitgegroeid tot een collectors item, met bijbehorend prijskaartje.

Weird Fish

Blijft prachtig dit album

Het eerste Radiohead-album dat ik aan het luisteren ben. Eerste tracks zijn in ieder geval lekker, maar moet de rest ook horen om goed een mening te kunnen vormen. Bodysnatchers is fantastisch. 15 Step en Nude klinken erg goed in de oren.

avatar van rien
En gelijk in je top 10? Netjes

rien schreef:
En gelijk in je top 10? Netjes

Toen had ik hem helemaal geluisterd. Gelijk raak, prachtig album.

avatar van sierrra
Buckbeard schreef:
Toen had ik hem helemaal geluisterd. Gelijk raak, prachtig album.

Pas maar op met albums die gelijk raak zijn, die vervelen vaak snel.

avatar van rien
In Rainbows verveelt niet, die word alleen maar beter

sierrra schreef:

Pas maar op met albums die gelijk raak zijn, die vervelen vaak snel.

Heb je gelijk in. Had ik met Funeral van Arcade Fire, een maand lang helemaal plat gedraaid, was helemaal raak, maar heb ik daarna een half jaar niet kunnen aanhoren. Ik pas op