Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ongelofelijk, blijkt dit toch weer een groeialbum te zijn...! Zat ik er toch naast met mijn 4.0*, dat wordt maar weer een 4,5*!
Hoe vaker je dit album luisterd, hoe beter 'ie wordt! Zeker als je hem een tijdje niet meer hebt geluisterd en dan weer opzet!

En ik sluit me helemaal aan bij Joy4Ever. Ik dacht namelijk eerst ook: wat een makkelijke plaat. Maar inderdaad geven de nummers nu pas hun geheim kwijt.

TropicalDanny schreef:
alle goeie albums zijn groeiplaten

Een groeiplaat is een plaat die je goed vind en die je na meerdere luisterbeurten nog beter gaat vinden. Er zit dus nog rek in. Niet ieder goed album is dus per definitie een groeiplaat, soms valt alles in één keer op de juiste plaats. Weer on topic: Ik blijf het zeggen: topalbum. Vermoedelijk een vaste bewoner van mijn Top 10. Schitterend.

avatar van Antie
Even reactie op wat somige denken dat radiohead niet meer vernieuwend genoeg is en muzikaal gedooft zou zijn.

Stop gewoon met steeds vergelijkingen te maken met hun vorige werken.
Is slechte basis om een cd te beoordelen.
Moest deze cd door een andere groep zou zijn uitgebracht zou je er een totaal ander gedacht van hebben.
Probeer gewoon te genieten van deze cd

Ik vind het zalige cd

hmm die teksten zijn bijna niet te verstaan .. Het laatste rustige deel vind ik overigens heerlijk. de eerste 4 nummers vallen me tegen ...

avatar van Omsk
Sinds Radiohead de electronische weg is ingeslagen ben ik ze kwijt. Kid A klonk al als een huilende Bassie bij een koffiezetapparaat, deze plaat is niet veel boeiender.

WernerGSF
Omsk schreef:

ik ken Kid A niet, maar wat een gewelige reactie

avatar van DikkeDarm
Oke ik stel mijn mening bij, 3,5 sterren dan...(toch een groeiplaat) oh shit mag ik weer niet zeggen worden sommige hier kriebelig van maar het blijft allemaal een beetje matjes......iets meer power had ik wel verwacht maar misschien komt dat nij de volgende downloadzzzzzzzz.

Is toch weer een TOP cd dit.

Ik mag dit wel. Heerlijk weg dromen met mijn koptelefoon op.

Vroeger blowde ik nog weleens, maar sinds ik radiohead ken heb ik daar geen behoefte meer aan.

Wat word ik high van deze band!

WernerGSF
Joy4ever schreef:
Is al een tijdje beschikbaar via Limewire, maar ik vind die extra nummers niet echt geweldig.

je kan hem dan echt beter via hun eigensite downloaden, kost net zoveel en de kwaliteit is veel beter.

Nicci
waarom is die kwaliteit beter? zijn toch gewoon dezelfde MP3's?

avatar van KampF
Hoger dan 160 kpbs CBR zul je momenteel niet krijgen.

Misschien dat ik mijn stem nog ga veranderen in 4,5 wanneer al het werk uit is (bonus disc).

Ook leuk om te weten dat dit album erg hoog op metacritic staat. Een 9,2 over meer dan 700 user votes, vind ik erg veel:

djeffibrelich
met alleen maar een echt negatieve review, opvallend inderdaad.

avatar van StuF
whatsup met die video bij Videotape... ik begrijp de grap niet den ik

djeffibrelich
nee stefan, het ligt niet aan jou, het moet wel heel erg slecht gesteld zijn met de persoon die dat WEL grappig vind.

djeffibrelich schreef:
Shit, het gaat dus niet goed met me . Ik moet zeggen dat ik de eerste pakweg twintig seconden wel erg grappig vond, gewoonweg omdat ik iets anders verwachtte. Desondanks begrijp ik niet wat dit filmpje hier doet.

djeffibrelich
ik dacht ook dat alleen officiele videoclips toegestaan waren.

avatar van Jordy
Hij is weer verwijderd.

(verwijderd)
Ik hoor hier mensen praten over de extra tracks... Zijn die gelekt dan?

djeffibrelich
blijkbaar kan je ze op limewire downloaden.

Woah kon niet wachten op het nieuwe Radiohead album.
Maar ik klam me heel erg vast aan Kid A
Ik ben nog niet helemaal klaar met 'goed' luisteren
Tot nu toe vind ik de eerste 4 nummers niet zo leuk.

All i need is nu mijn favoriet

avatar van Kaaasgaaf
(verwijderd) schreef:
Ik hoor hier mensen praten over de extra tracks... Zijn die gelekt dan?

Nee, ik ben ook verbaasd dat mensen dat hier denken. Ze hebben gewoon niet door dat ze naar live-versies aan het luisteren zijn.

Kevin-Raphaëll schreef:
den dikke darm zal em wel gedownload hebben bij kazaa of limewire of iets, illigaal

wat is daar mis mee...we hebben het nog steeds over de zelfe cd en die klinkt digitaal (320 kb per/sec) prima. kazaa,limewire duren net zolang dan die site van radiohead dus waar ik heb vandaan heb is niet belangrijk. oh ja iedereen die hier op deze site zit heeft alles netjes in de winkel gekocht ....de meeste cd's heb ik orgineel (uit een tijd dat jij nog niet eens geboren was. maar dat terzijde...

by the way...3,5 *** blijven staan.

_2M
DikkeDarm schreef:
die klinkt digitaal (320 kb per/sec) prima.

160kbps

_2M schreef:

160kbps
x2

avatar van Migo
Grr..ik krijg Reckoner maar niet uit m'n hoofd.

Jammer dat ze niet verder de experimentele toer zijn opgegaan
voorlopig een veilige 3,5*

avatar van douwens
switch schreef:
Jammer dat ze niet verder de experimentele toer zijn opgegaan
voorlopig een veilige 3,5*

Haha, leuke woordspeling, een album weinig experimenteel noemen en dan kiezen voor een veilige 3.5. Onbewust of niet, vind het wel geestig.

Vind het trouwens nog steeds een prima Radiohead. Ben nog altijd van mening dat het ze gelukt is een album te maken waarin al hun kwaliteiten aan bod komen.

avatar van Jumperjack
Ik snap eigenlijk niet waarom ik iedere keer weer de moeite neem om naar ieder nieuw gedrocht van deze meest overschatte kut band ter wereld te luisteren. Misschien omdat ze in een ver verleden ooit een aantal redelijk goede platen hebben afgeleverd. De laatste was "The Bends". Alles daarna, inclusief het hier op deze site opgehemelde "OK computer"is volgens mij Artsie Fartsie rotzooi. Natuurlijk heb ik er geen probleem mee dat de overgrote meerderheid op MM het allemaal geweldig vindt. Ik hoop dan ook dat mijn mening net zo goed gerespecteerd wordt: ik vindt het nl. zwaar klote en dan meen ik ook nog dat deze CD zelfs nog de beste is sinds "The Bends".

Jumperjack schreef:
en dan meen ik ook nog dat deze CD zelfs nog de beste is sinds "The Bends".

avatar van Jumperjack
]
WernerGSF schreef:
ik vind het ook ronduit belachelijk dat OK Computer op nummer 1 staat maarja ik kan er niks aan doen.
ik heb de nummers van de Radiohead eigen site, en ik moet toe geven dat ik dit fantastische muziek vind. ookal ben ik geen Radiohead-fan

Dat maakt me ook niets uit, iedereen heeft gelukkig het recht om datgene mooi te vinden wat hij/zij zelf vindt, maar ik heb ook net zo goed het recht om Radiohead een overschatte kut band te vinden. En zoals ik al eerder vermelde, vind ik deze CD echt de beste sinds "The Bends" , maar zeker niet goed.