D12 - D12 World (2004)

4. I'll Be Damned (4:24)
  5. Dude (Skit) (1:17)
  6. My Band (5:01)
  7. U R the One (4:22)
  8. 6 in the Morning (4:40)
  9. How Come (4:12)
  10. Leave Dat Boy Alone (5:25)
  11. Get My Gun (4:37)
  12. Bizarre (Skit) (1:24)
  13. Bitch (4:59)
  14. Steve's Coffee House (Skit) (0:54)

met Steve Berman

15. D12 World (3:13)
  16. 40 Oz. (4:05)
  17. Commercial Break (1:14)

met Young Zee

18. American Psycho II (3:46)

met B-Real

19. Bugz 97 (Skit) (1:07)

met Bugz

20. Good Die Young (5:58)
  21. Keep Talkin' (4:28)
  22. Barbershop * (4:23)
  23. Slow Your Roll * (4:25)
Raekwon the chef
American Psycho staat op Devil's Night van D12

avatar van GraveyardJunkie
Raekwon the chef schreef:
American Psycho staat op Devil's Night van D12

zo idd.. hahaha ff niet opgelet. Bedankt daarvoor haha

American Psycho vind ik de enige song die er echt bovenuit steekt. D-12 heeft mij echter nooit geboeid.

redelijke cd

avatar van Shinobi
Lekker cd om te luisteren, beats zijn chill en iedereen doet z'n ding. Het valt me trouwens wel op dat Bizarre altijd de smerigste teksten heeft, maar wat wil je met zo een naam.

Ik geef 'm 4 sterren.

avatar van Weirdo Wizzy
Kuniva's verse op Good Die Young. Schitterend gewoon!!!

P-DawG
Minder album dan devils Night maar er zitten nog steeds een paar sterke tracks op zoals Good Die Young, American Psyco II en how Come ( vooral t stukje van Proof ) 3*

bizzare is een ramp maar de rest is goed vooral proof en eminem

eminem fan schreef:
bizzare is een ramp maar de rest is goed vooral proof en eminem

Bizarre vind ik juist de beste tesamen met Eminem.
Hij is ook 1 van de redenen geweest wrm ik hun vorige album Devil's Night heb gekocht.

avatar van Jupilerman
Deze lag in de lokale kringloopwinkel voor een euro.Ik liet hem liggen

avatar van Reijersen
Een heel stuk minder als de voorloper. Erg ongeïnspireerd plaatje met veel te veel ongein. Soms nog iets aardigs, maar veelal irritant.

1,5 ster.

Social_Mask
Stukke minder dan de debuut idd. Stuk of 3, 4 goede nummers. 40 Oz. vind ik trouwens helemaal niet zo goed...irritant nummer zelfs. My Band vind ik dan weer hilarisch En ook How Come vind ik erg sterk, al is het niet al te orgineel. Het klinkt wel erg goed. Verder maar een matig album dit.

t-h-y-$
Proof rapt in How Come so goed

Wat een kutalbum zeg, ongelovelijk. Deze viel echt vies tegen toen ik hem nieuw kocht.

Vroeger heb ik dit album erg veel afgespeeld, zelfs nu nog steeds, geweldig album tot op heden! My Band en 40 Oz. waren geweldige nummers, vooral 40 Oz. kreeg niet de aandacht die het verdiende, terwijl My Band wél een groot succes was. Oké, ik vond My Band ook erg goed, toch heeft 40 Oz. altijd mijn persoonlijke voorkeur gekregen.
Git Up, 6 in the Morning, How Come en Keep Talkin' zijn trouwens ook stuk voor stuk zalige nummers. D-12 World zeker een kans geven, mensen!
Cijfer: 4,0*!

Gisteren luisterde ik nog eens naar dit album, voor een artikel, maar pfff, ik had het niet hoeven doen. Nog steeds ongelovelijk slecht.

gewoon perfect cker het nummer Good Die Young voor de mensen die nog niet goed naar die tekst hebben geluisterd...
luister die tekst je gaat anders denken over die shit wat ze maken.,,

avatar van Naomi Watts
Een mooie ode aan Bugz maar je punt ontgaat me volledig.

t-h-y-$
hij bedoeld dat se normaal aleen van die grapige mongole nummers maken en dat achter dit nummer een gedachte zit

kuniva

t-h-y-$ schreef:
hij bedoeld dat se normaal aleen van die grapige mongole nummers

My band is het enige redelijk domme nummer dat ze uitgebracht hebben....

Dus van wat jij daar zegt, daar klopt geen reet van....

avatar van Stapler
Right...
Heb je hun vorige album niet beluisterd of wat?

Stapler schreef:
Right...
Heb je hun vorige album niet beluisterd of wat?

Man, ik heb beide albums hier liggen, plus ik ken ook het grootste deel van hun underground werk.

En zeg jij me welke tracks er dan zo dom zijn volgens jullie?

avatar van Stapler
Hij zegt toch grappige mongole nummers.
Niet dom?

Like:

Nasty Mind
Purple Pills
Blow My Buzz

Zijn er al 3.

Maar ik vind ze gewoon leuk hoor.
Het zijn wel van die ouwehoer-nummers.

avatar van Silky & Smooth
Heb dit album de laatste tijd steeds vaker weer op, heb hem gekocht toen ik nog groot fan was van Eminem. Vond toen al een goed album, nu nog steeds.
6 rappers met ieder een eigen stijl en toch klopt het plaatje. Eminem toch verreweg de beste, met achter hem Proof. De anderen hebben allemaal zo hun momenten (Kuniva op Good Die Young, supermooi). Jammer dat Bizarre af en toe een nummer verknald door veel te langzaam te rappen. Teksten als in Just Like U maken toch wel wat goed.
Lekker begin met Git Up. Verder zijn Get My Gun, Good Die Young, American Psycho II en How Come echt goede nummers. Blijft gewoon leuk album: 3,5*

avatar van Jorge-E
My Band heb ik altijd al een heel grappig liedje gevonden.

grimy_jason
Silky & Smooth schreef:
Eminem toch verreweg de beste,

Op deze cd helemaal niet....
De 5 andere MC's zijn op deze plaat (let op deze plaat ) beter dan Eminem....

avatar van Silky & Smooth
Nouja, verreweg is wat overdreven, maar persoonlijk blijf ik hem toch de beste. Ook op dit album weer. Gewoon de hele manier van rappen klinkt toch beter dan bij de anderen, bij Get My Gun, Git Up en American Psycho (maar daar vind ik iedereen goed op eigenlijk). Kuniva en Proof zitten ook op een hoog niveau, vind ik. Iedereen vult elkaar eigenlijk een beetje aan, zo zie ik het.

avatar van TheLegacy
Zit Eminem eigenlijk nog bij D12 de laatste nummers die ik van hun hoorde waren zonder 'Em. En hun nieuwe album was toch in "2007" al 70% van af heb ik ergens gelezen.

gipspoot
Dit 2e album verschilt niet heel veel van het eerste album. Toch is deze over het algemeen iets minder vind ik. Vooral Eminem is hier toch wel minder dan op Devil's Night.

Over het album zelf dan. Puberale ongein, standaard straatrap, nog wat opschepperij en nog een boel gescheld. Hier en daar toch wel wat leuke nummers en toch een paar verdienstelijke producties.

Mijn aangevinkte nummers:

Just Like U: hoe flauw en stompzinnig ook, ik moet er altijd weer om lachen

My Band: leuk concept, erg grappig uitgevoerd

U R The One: nummer over vrouwen, maar in dit nummer houden ze het nog best vrouwvriendelijk

How Come: goed serieus nummer ook uitstekende beat trouwens

Good Die Young: beste nummer van D-12 altijd weer kippevel bij Kuniva's vers

2,5 ster

grimy_jason
gipspoot schreef:
Dit 2e album verschilt niet heel veel van het eerste album.

Het is juist een groot verschil vind ik, waar hun eerste cd met rauwe dope raps en flows kwamen is het hier allemaal hetzelfde : niets bijzonders....
Ook qua productie en vooral qua sfeer is hun eerste cd beter....