ROSALÍA - LUX (2025)

Spanje
Label: Columbia

1. Sexo, Violencia y Llantas (2:20)
  2. Reliquia (3:50)
  3. Divinize (4:03)
  4. Porcelana (4:08)
  5. Mio Cristo Piange Diamanti (4:29)
  6. Berghain (2:58)

met Björk en Yves Tumor

7. La Perla (3:15)

met Yahritza y Su Esencia

8. Mundo Nuevo (2:20)
  9. De Madrugá (1:44)
  10. Dios Es un Stalker (2:10)
  11. La Yugular (4:18)
  12. Focu ‘ranni * (2:41)
  13. Sauvignon Blanc (2:42)
  14. Jeanne * (3:37)
  15. Novia Robot * (3:03)
  16. La Rumba del Perdón (4:11)

met Estrella Morente en Sílvia Pérez Cruz

17. Memória (3:45)

met Carminho

18. Magnolias (3:14)
0,5
Ik denk dat een belangrijk deel van de hoge waardering voor dit album voortkomt uit het uiterlijk van de zangeres

Binkie2008 schreef:

Dat denk ik ook. Ik draaide haar album vanochtend, keek daarna in de spiegel en zag dat ik op slag hetero was geworden. Hallelujah!

avatar van MarkS73
aERodynamIC schreef:

Serieus? Wat een plaat zeg...:)

avatar van Fathead
Binkie2008 schreef:

Shit, je hebt ons door.

avatar van Sandokan-veld
Heb dit een aantal keer gedraaid vanwege alle hoge waarderingen, erg mooie plaat maar helaas niet echt mijn ding. Prima liedjes, prachtige zang, gezonde schijt aan de grenzen tussen genres en het onderscheid tussen klassiek en pop en 'wereldmuziek'.

Toch merk ik dat het me allemaal niet echt pakt, typisch zo'n plaat waarvan ik tijdens het luisteren denk: wat fraai, maar die ik toch nooit echt wil opzetten. Hetero werd ik er ook niet van, trouwens.

avatar van DikkeDarm
DikkeDarm schreef:
Er staat 1 mooi (complex) nummer op de rest heb ik echt geen klik mee Zingen kan ze maar ik het niet langer dan 5 nummers aanhoren.
Waardering een klein beetje bijgesteld had even tijd nodig …

Nu kijk ik nog meer uit naar haar concert volgende maand (en dan vraag ik me af hoe ze dit dan live gaat brengen, uiteraard zonder Björk, maar hoe dan verder?!)

Brit Awards 2026

avatar van davevr
Djeezes, als ik mensen hoor zeggen dat dit toch "maar" pop is dan vraag ik mij af wat die luisteren van pop.

avatar van Edgar18
Erg tof. Ik vrees alleen voor ons dat we zowel Björk als het koor er niet bij krijgen.

Edgar18 schreef:

Je meent het

avatar van GrafGantz
Edgar18 schreef:

Ik zag in dat clipje van de Brit Awards toch vooral een groep modellen die stonden te playbacken. Of ben ik nu te cynisch en heeft ze gewoon een extreem fotogeniek klassiek koor op topniveau weten te vinden?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
aERodynamIC schreef:

Brit Awards 2026
Wacht even: is Rosalia daar nou aan het hakken? Daar gaat ze wel punten mee scoren in Nederland!

avatar van MarkS73
Maartenn schreef:

Het zag er in ieder geval allemaal vrij indrukwekkend uit, inclusief gehak:)