Megadeth - Megadeth (2026)

Label: BLKIIBLK

1. Tipping Point (4:29)
  2. I Don't Care (3:10)
  3. Hey, God?! (3:29)
  4. Let There Be Shred (3:58)
  5. Puppet Parade (4:41)
  6. Another Bad Day (3:37)
  7. Made to Kill (4:01)
  8. Obey the Call (4:20)
  9. I Am War (3:46)
  10. The Last Note (5:31)
  11. Ride the Lightning (6:11)
  12. Bloodlust * (3:47)
  13. Nobody's Hero * (3:43)
  14. The Last Note [Instrumental] * (5:31)
avatar van Pantaviar
Beste MuMe's,

Ik ben dankbaar dat Megadeth met erg goede albums als "The System Has Failed", "Endgame" en "Dystopia" een tweede leven na hun hoogtijdagen gehad heeft. Het vorige album "The Sick, The Dying... and The Dead" was ook een prima album, maar wel de reden om mijn verwachtingen voor het laatste album te temperen.

Als ik het interview in de Volkskrant van 22 januari 2026 mag geloven, is het ook zeker niet de intentie geweest om (krampachtig) een nieuw meesterwerk te maken. Het lijkt er meer op dat Mustaine als afscheid nog één keer de hele cyclus met (werk)plezier wilde doorlopen: nummers componeren, album opnemen en touren. En hierbij ook meer ruimte te laten voor zijn bandleden.

Binnen deze kaders vind ik het album dan ook geslaagd. Ik hoor namelijk het gezamenlijke speelplezier terug. En ja, als geheel behoort dit album zeker niet tot het beste werk. Toch zal het album zo nu en dan uit de kast getrokken worden. De nummers komen namelijk behoorlijk goed los bij een bepaald volume op mijn geluidinstallatie en ik ervaar na enkele luisterbeurten nog steeds een bepaalde groei.

Vandaar dat ik het aantal sterren nu afrond naar 3,5 sterren. Daarbij ben ik mij ervan bewust dat ik niet geheel objectief ben vanwege mijn gezamenlijke reis met de band sinds begin jaren 90.

Megadeth, hartelijk dank voor alles!

avatar van frayedends
Extension Level Event, Para Bellum, Megadeth....En het eerste, onlangs vrijgegeven, nummer van de aankomende Exodus plaat breekt hier ook al geen potten.

De tussenstand 'nieuwe releases van de oude thrash-garde' tot dusver:

1. Coroner

3. Megadeth
4.Testament
5.Dark Angel

avatar van Von Helsing
Ik wil vanaf hier de heer Mustaine wel feliciteren met het feit dat dit album, door vele verguist, op 1 is binnengekomen in Amerika en op 4 in Nederland. Sales is niet alles maar toch knap.

Megadeth Earns First No. 1 Album on Billboard 200

En de nieuwe Kreator staat op 2 in Duitsland.

avatar van Rudi S

Sales is niet alles .

Nou overschat jij Dave toch wel een beetje

avatar van Faalhaas

Megadeth Earns First No. 1 Album on Billboard 200

Ik snap hier echt niets van. Maar sowieso gebeuren er dingen in deze wereld waar ik niets meer van snap.

avatar van Edwynn
zo lang als ik leef komen er dingen op één in de hitlijsten te staan waar ik mijn reet nog niet wil afvegen.

Maar goed. Leuk voor Dave. Hopelijk helpt dat in het verminderen van de ontzettend sleetse Metallica-rancune.

avatar van Metal-D78
Von Helsing schreef:

En de nieuwe Kreator staat op 2 in Duitsland.

En die is bijkans nog beroerder...

avatar van RonaldjK
Van de Grote Vier (Amerikaanse thrashbands) van de jaren '80 was Megadeth voor mij altijd duidelijk de nummer 4. Van kwaliteit, zeker wel, maar ik miste echt spetterend werk, al staan er op ieder album steevast twee á drie lekkere nummers. De zang van Dave Mustaine vind ik niet zo spannend en te vaak vond ik het te langzaam - al is A Tout le Monde van Youthanasia een voorbeeld van hoe ik onverwachts werd gepakt door de kwaliteit.

Hierboven veel gemopper op Megadeth, voor mij geldt dat ik dit helemaal niet onaardig vind. Tipping Point en I Don't Care trappen lekker fel af, met Hey God?! geeft Mustaine ons een kijkje in zijn hart, Let There Be Shred is snel en okay, het (drum)intro van Made to Kill is robuust en de rest van het nummer ook, dat van Obey the Call juist gevoelig en dankzij de versnelling op 2/3 van het nummer redt het nummer het, van I Am War kan ik me voorstellen dat iemand aan de frontlinie in bijvoorbeeld Oekraïne de tekst opzuigt, The Last Note is indrukwekkend als afscheidslied en bonus Ride the Lightning evenaart niet het origineel maar is okay.
Sommige nummers noem ik niet, dat zijn de skiptracks. Maar overal lekker snelle gitaarsolo's en af en toe fraai akoestisch werk. De mannen hebben er goed over nagedacht en de productie is níet dichtgesmeerd: fijn!

Een krappe 8, vertaald in vier sterren.

avatar van vielip
Mooi dat ie op 1 binnenkomt in Amerika. Ik gun het Dave van harte. Ik zet So far, so good...so what!? nog maar eens op..

avatar van james_cameron
De bonustracks zijn helaas ook niet bepaald wereldschokkend. En ook hier lijkt Mustaine qua zang voortdurend net naast het ritme te zitten.

avatar van B.Robertson
Klinkt goed allemaal. CD was scherp geprijsd bij Bol dus die zal hier in de loop van de dag op de deurmat liggen.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
james_cameron schreef:

Vervelend gedoe altijd met die bonustracks. De ene staat op versie X, de ander op versie Y van het album. Oh...wacht even, dit nummer is weer alleen verkrijgbaar als digitale download bij de special edition van het digitale album....PFFF...!!

Maar goed, óf het zijn weinig tot nietszeggende left-overs óf het voegt daadwerkelijk wat doe. Persoonlijk hadden "Bloodlust" en "Nobody's Hero" gewoon op het reguliere album mogen staan, gezien ik ze een pak beter vind dan veel van de overige songs die er wel op staan.
En dan hadden meteen weggelaten kunnen worden de overbodige instrumentale versie van "The Last Note" en tja, "Ride the Lightning"...was dat nou echt nodig? Best geinig om een keer te horen, maar laten we eerlijk zijn, wat de gedachtegang ook was om dit nummer als 'bonustrack' toe te voegen, na één keer beluisterd te hebben is het ook wel weer klaar.

avatar van Mr. Crowley
Hoedje af hoor. Voor het eerst na 40 jaar staat Megadeth met dit album op nummer 1 in de Billboard Album Top 200 !

avatar van Eppers
Het gitaarwerk is heerlijk. Daaromheen degelijke niet-goed-niet-slecht Megadeth composities. Niet wereldschokkend, maar prima luisterbaar.

Ik heb van Megadeth na Youthanasia geen nieuw werk meer beluisterd. In een opwelling deze toch maar eens geselecteerd op spotify.
Eigenlijk werd ik er best blij van. Niet alles is even sterk, maar er staan behoorlijk wat sterke nummers op.

usurper schreef:
Probeer dan ook eens Dystopia...