Vampire Weekend - Vampire Weekend (2008)

Label: XL

1. Mansard Roof (2:07)
  2. Oxford Comma (3:24)
  3. A-Punk (2:16)
  4. Cape Cod Kwassa Kwassa (3:37)
  5. M79 (4:16)
  6. Campus (2:55)
  7. Bryn (2:13)
  8. One (Blake's Got a New Face) (3:13)
  9. I Stand Corrected (2:40)
  10. Walcott (3:42)
  11. The Kids Don't Stand a Chance (4:03)
  12. Ladies of Cambridge * (2:39)
  13. Arrows * (3:04)
avatar van Arrie
Fijnste plaat van 2008, en dan maar een 3,5?

avatar van KidChino8
van 4* naar 5*, zelfs na lange tijd blijft ie me echt boeien

erwku
wordt alleen maar leuker! ook maar verhoogd.

avatar van dilluhn
Ik denk dat ik hem ook nog maar even een paar keer ga luisteren. Alleen is me "nog een keer goed naar luisteren lijst" al zo enorm lang!

avatar van joyce19791
Dan raad ik je aan om deze voorrang te geven , want deze is wel heel erg fijn!

avatar van dilluhn
zal ik doen

JustaRascal
Waar blijven de nieuwe Vampire Weekend/MGMT achtige platen, het is bijna weer zomer.

avatar van aerogp1
Ik zat er ook net aan te denken! Echte voorjaarsplaten, dáár heb ik zin in. Arctic Monkeys komen in ieder geval met wat nieuws, voor de zomer .

avatar van StuF
aerogp1 schreef:
Misschien wel een nieuwe Shins, wie weet!

Heel aardig plaatje, redelijk originele sound. Hoewel Cape Cod me doet denken aan You Can Call Me All van Paul Simon. Nu ik er verder over na denk: je hoort regelmatig de sound van Graceland voorbij komen, bijvoorbeeld op One (Blake's Got a New Face!) en The Kids Don't Stand a Chance.
Ze hebben het je overigens makkelijk gemaakt: gewoon track 2 t/m 5 draaien, dat klinkt echt lekker. Verder is het allemaal niet heel bijzonder, maar wel zomers licht verteerbaar. Uitzondering is Walcott: mooie violen, lekker refrein!

Na nog 2x draaien op een zonnige tweede paasdag, word ook ik verder aangestoken door dit cd'tje. Toch wel erg lekker allemaal! Had ik echt niet gedacht na de eerste draaibeurten: is het besmettelijk of zo?

avatar van dj maus
Dankzij het lekkere weer van deze dagen beleeft deze plaat een heuse revival, met M79 als actuele favoriet.

aerogp1 schreef:
Misschien wel een nieuwe Shins, wie weet!

Daar heb ik nou echt héél erg zin in!

Kosinski
LucM schreef:
Een fris en erg opgewekt album, het klinkt sprankelend en dit album is een bewijs dat vrolijke muziek ook zeer intelligent kan zijn

Heb hetzelfde gevoel bij dit album.

avatar van Chronos85
Na lange tijd heb ik deze cd, in het kader van het-is-zomer-dus-moeten-we-zomerse-muziek-draaien, weer eens opgezet. Na de positieve verrassing van Discovery heeft Vampire Weekend mij in tweede instantie toch ook verrast. Ik had het album van begin af aan op 4* staan maar ik verhoog het nu toch echt met een halfje. Eigenlijk staan er alleen maar hoogtepunten op. Het album bezit een jeugdige vitaliteit terwijl de nummers an sich heel volwassen zijn geschreven en geproduceerd. Geen Jip-en-Janneke-of-dertien-in-een-dozijn-werk.

Ik ben erg benieuwd naar hun optreden op Lowlands en een volgend album...

Bijna een perfect album! Allemaal lekkere, opzwepende songs. Ik ken dit soort muziek niet zo goed, maar ik heb het idee dat de sound redelijk oorspronkelijk is. Klopt dat? Of zijn ze duidelijk beinvloed door bepaalde artiesten? Ik las iets over Paul Simon. De afwisselendheid en de vrolijkheid werken zeer aanstekelijk. Ook het gebruik van 'klassieke' instrumenten zoals de celli en fluiten vind ik origineel gedaan!

avatar van barrett
Ik begrijp dat deze plaat toch wel een topper of een verassing zou moeten zijn. Bij mij pakt deze plaat vooralsnog niet... Heel aanstekelijk allemaal maar het centje valt voorlsnog niet.

Korte geniale nummertjes, als enig nadeel vind ik de nummers 7,8 en 9 niet zo sterk.

avatar van DirkM
Het klinkt misschien wat pretentieus, maar volgens mij weten ze hier aardig de 'essentie' van pop te pakken: korte, ongecompliceerde, lekker in het gehoor liggende nummertjes, met voldoende afwisseling onderling, waar The Beatles ooit een schoolvoorbeeld van hebben gegeven met hun 'rubberen ziel'.

Tot zulke hoogten komt Vampire Weekend nog niet, maar er zit in ieder geval een flinke dosis creativiteit in! Het is natuurlijk een kort plaatje, maar er zijn weinig platen waarvan de speelduur bij eerste luisterbeurt zo kort lijkt. Een goed teken.

avatar van shylaa
Magistraal plaatje! Schitterende hoe ze die Afrikaanse invloeden verwerken in deze hedendaagse muziek, met als absolute uitschieters: A-punk en Wallcot.

Gallow
Paar mooie uitschieters zoals A-punk en M79. Helaas doet het overschot van het album me erg weinig.

avatar van lowieke
Goede plaat vind alleen de hoes echt oerlelijk.

avatar van Arno
Ik hoop dat je de hoes niet betrekt in je quotering

avatar van Poeha
Hmm..nu één keer snel beluisterd, maar het is voor mij niet intereesant genoeg.
Valt me tegen na al die positieve reacteis hier.

Morgen nog maar eens beluisteren (in zijn geheel dan), dus nog geen stem hier.

avatar van stef212
Wat een heerlijk album. Riedeltje na riedeltje, met soms totaal foute zang imo. En toch blijkt na een 5-tal keer luisteren dat ik het steeds beter en beter begin te vinden.
Nu ik ook vaak naar het niet al te vrolijke Joy Division luister, blijkt dit het geschikte tegengif. (zonder ook maar 1 negatief woord over JD te zeggen!)

lowieke schreef:
Goede plaat vind alleen de hoes echt oerlelijk.

Ik vind die hoes juist geweldig.

Mooi huis, mooie lamp, mooi licht en een gezellig feestje.

avatar van De Daniël
Vind de hoes erg sfeervol. Is de muziek dat ook?

Deze "indiepoprock" heeft soms wat Afrikaanse invloeden, wat wel voor een vrolijk tintje zorgt.

De Daniƫl schreef:
Vind de hoes erg sfeervol. Is de muziek dat ook?

Vind ik niet echt. Gewoon simpele popliedjes als je het mij vraagt.

avatar van De Daniël
Twee verschillende meningen zorgen er toch wel voor dat ik dit zelf eens onder de loep ga nemen en kijk met welk standpunt ik het eens ben.

Bij dit album waan ik me soms op de veranda van een Zuidafrikaans landhuis, samen met vrienden genietend van een goed glas Kaapse wijn en af en toe dansjes wagend bij een kampvuur nabij. Sfeer is niet per se waar het om draait bij Vampire Weekend (dat zijn de inventieve liedjes), maar het zit wat mij betreft wel degelijk in de muziek.