Vampire Weekend - Vampire Weekend (2008)

Label: XL

1. Mansard Roof (2:07)
  2. Oxford Comma (3:24)
  3. A-Punk (2:16)
  4. Cape Cod Kwassa Kwassa (3:37)
  5. M79 (4:16)
  6. Campus (2:55)
  7. Bryn (2:13)
  8. One (Blake's Got a New Face) (3:13)
  9. I Stand Corrected (2:40)
  10. Walcott (3:42)
  11. The Kids Don't Stand a Chance (4:03)
  12. Ladies of Cambridge * (2:39)
  13. Arrows * (3:04)
avatar van Lennonlover
Tututut!!! Hier wordt niet vergeleken met Kings of Leon bitte! KoL is van een ander caliber dan deze vind ik.

avatar van tvtje1
Lennonlover schreef:

ja kings of leon is wel anders,daar geef ik je gelijk in

maar toch zou een band die de vrolijkheid (of hoe moet ik het ook zeggen) van vampire weekend heeft en ook hetgeen heeft wat kings of leon zo kings of leon maakt

avatar van Reindert
Toen ik cd voor eerste keer opzette, moest ik ook ineens aan KoL denken. De manier van zingen is af en toe hetzelfde.

Maar toch zijn het 2 totaal verschillende bands. Ik zie kings of leon niet zo'n vrolijke muziek maken. Neem nu M79 en Walcott.

Maar het zijn wel 2 heerlijke bands. Benieuwd ook naar het nieuwe album van KoL. Sex on Fire vink al geweldig nummer.

avatar van Cor
Cor
Fris, fruitig en sprankelend. Klinkt lekker scherp en catchy. Liedjes blijven makkelijk hangen. De opmerkingen over de houdbaarheid herken ik wel. En die stem (niet de muziek) doet me erg denken aan Alex Turner van de Arctic Monkeys: datzelfde nonchalante toontje, opvallend

avatar van Marty McFly
Cor schreef:

Maar dan zonder dat vervelende vette accent...

Met deze reactie wil ik gewoon even melden dat het gewoon heerlijke muziek is die iets van de britse muziek uit de jaren 60-70 weg heeft. Daarnaast stuur ik voortaan aan iedereen die een beetje depri is de link naar de clip van A-Punk... Ik blijf lachen!

Poppekontje
Prima plaat, niet echt bijzonder in mijn ogen, maar wel erg lekker voor in de zomer. Vooral A-Punk en Bryn klinken erg lekker.

The Boogieman
Ik vind eigenlijk maar 3 nummers leuk en dat zijn: A Punk, Cape Kwod Kwassa Kwassa en M79. De rest kan mij niet zo boeien als die nummers, daarom geef ik er 3* voor

avatar van vin13
Die countrysongs overtuigen het meest en verder is er niks aan de hand.

A-Punk is een zeer goed nummer voor op de dansvloer. Het is ook een beetje mijn lowlands 2008 theme song geworden omdat hij zo vaak gedraaid werd overal. Goede herinneringen aan. De rest van het album heb ik wel een keer of twee gehoord, maar overtuigde me niet genoeg om vaker te proberen.

avatar van Jeanneman
Ik maak er toch gewoon een 4,5-sterren album van. Wat een heerlijke frisse muziek. Luister het niet te vaak, maar ik ben hem nog lang niet zat. Niet alle nummers zijn even goed, Blake is een beetje vervelend en Cape Kod Kwassa vind ik ook niet heel bijzonder, maar het is een heerlijk vrolijk album.

4,5* dus.

avatar van terom
Lekkere vrolijke plaat, met vrolijke kruising tussen barok riedels en afrrikaanse riffs.
Ben benieuwd welke weg ze opslaan bij hun volgende opnamens...

avatar van KidChino8
^^ idd, niet al te origineel, maar wel goed.

weet er iemand of er nog een ep is van deze band?

avatar van Facedown
KidChino8 schreef:
^^ idd, niet al te origineel, maar wel goed.

weet er iemand of er nog een ep is van deze band?

Wikipedia praat nog over 2 voorgaande ep's
wiki

avatar van LucM
Het leuke op MuMe is dat je interessante nieuwe groepjes leert kennen.
Zojuist 3 tracks van dit album beluisterd (1, 3 en 4). Lichtvoetige en opgewekte popmuziek maar fris van lever, intelligent in elkaar gestoken met originele percussies. Dan denk ik : daarvan wil ik het ganse album horen.

avatar van Arno
Dan zeg ik: zeker doen. Dit is mijn favoriete album van 2008. M79 en Walcott vind ik trouwens de beste nummer hierop.

avatar van Arrie
M79 is echt geweldig, alleen al die intro. Supernummer!
De rest van het album is nogal wisselvallig, met leuke momenten, maar M79 is de torenhoge uitschieter.

Arno schreef:

Bijna helemaal mee eens. Dit is ook mijn favoriete plaat van het jaar. Naast M79 en Walcott zijn ook Cape Cod en vooral The Kids Don't Stand A Change in mijn oren niet te versmaden.

Heerlijk strak gespeeld.

Overigens, deels on topic: hebben jullie de cover-met-medewerking-van-Vampire-Weekend van Cape Cod door The Very Best ook gehoord? The Very Best hebben een heerlijke mixtape gemaakt, gratis te downloaden op hun my-space:

Naar mijn bescheiden mening een aanrader voor Vampire Weekend-liefhebbers!

avatar van gemaster
Heerlijke popliedjes waar ik op dit moment eventjes geen genoeg van kan krijgen. Vooral 'Campus' vind ik fantastisch, terwijl dat hier niet als een favoriet wordt gezien.

Maargoed, op de valreep alsnog een plaat die ik in mijn top 10 van 2008 kan zetten.

avatar van KidChino8
^^helemaal mee akkoord: Campus :meest onderschatte nummer op de plaat

avatar van Matthijs72
Check hier hoe deze gasten brutaal een goeie cover van Exit Music For A Film neerzetten. Komt van een de "OK computer-cover-CD" die geloof ik niet te koop is maar wel gratis te downloaden (last.fm).

Ik ga Vampire Weekend lekker hoog in m'n jaarlijstje zetten. Had aan het begin van het jaar twijfels over de houdbaarheid van band/cd. Album staat echter nog steeds als een huis! Liedjes wandelen stiekem zo je hersenstam op en blijven daar wachten tot ze weer een keer gekieteld worden.

Matthijs72 schreef:

Precies hetzelfde hier, het hele jaar heb ik in mijn hoofd gehad dat het een prima cd was maar niet echt voor de lange termijn. Maar ondertussen is het december en zet ik Vampire Weekend toch weer regelmatig op.

khonnor
Niet heel bijzonder deze typische sixties influenced indie pop met wat afrikaanse bijbedoelingen

Maar....."Oxford Comma" verdient een hartjes-smiley, of die vreselijke "hail to the artist, we all bow down" smiley....

avatar van LucM
Een fris en erg opgewekt album, het klinkt sprankelend en dit album is een bewijs dat vrolijke muziek ook zeer intelligent kan zijn. De melodieën blijven in het hoofd hangen en die percussie en rinkelende gitaren zijn een lust voor het oor.
Zo vind ik "Mansard Roof" onweerstaanbaar evenals "A-Punk" en "M79", "Cape Cod Kwassa Kwassa" lijkt wel afkomstig te zijn uit "Graceland" van Paul Simon.
Niet het beste album van 2008 maar wellicht het meest opgewekte.

avatar van joyce19791
Ik ben dit ook eindelijk eens gaan beluisteren (beetje laat ) en ik snap niet waarom ik deze zo lang heb laten liggen.
Wat is dit leuk!!
Een definitief cijfer volgt nog, maar ik kan al vast verklappen dat die hoog zal zijn.

avatar van joyce19791
Een paar uurtjes en een paar luisterbeurten verder geef ik 4 sterren aan deze plaat.
Dit is verslavend.

avatar van dilluhn
Ik word er juis na een tijdje gek van! Wel leuk albumpje. Maar hoe mensen op de vergeleiking met KOL komen weet ik echt niet.

avatar van frusciflea
Geweldige, zomerse plaat! Eentje van die hypes afgelopen jaar die mij nog wél weet te boeien

Alleen de vergelijking met KoL begrijp ik niet... Totaal anders!!

Ziggy007
Ik vraag mij af of de mooie deuntjes op lange termijn blijven hangen, maar voorlopig zet ik het op een 3.5. De halve ster extra wat de plaat van de 3* haalt is wat mij betreft een nummertje als bv. M79. Moet gezegd, een fris en opgewekt album in de categorie zorgeloze middag, zondagochtend of zomer idd

erwku
tot nu toe: fijnste plaat van 2008