menu
zoeken in:
avatar van musician
Het blijft een bijzonder mens. Ik begrijp niet goed, wat de beweegredenen kunnen zijn om niet een viertal nummers aan FM af te staan. Dat spreekt bij iedereen automatisch zonder meer ook het meest tot de verbeelding.

Het kan ook zijn, dat ze de discussie niet (meer) aan wilde met Buckingham, aangezien hij haar nummers ongetwijfeld moest aanpassen tot een homogeen geheel met wat hij en Christine al eerder hadden opgenomen. Zoals bekend stapte Stevie al veel later in, had zij juist alles wat er nog van haar op de plank lag in 24 carat gold gestopt en moesten er nieuwe nummers worden geschreven.

avatar van bikkel2
Het is niet geheel onwaarschijnlijk dat Stevie Nicks zich comfortabeler voelt in de rol van soloartieste.
Live kan ze ook makkelijk terugvallen op de door haar geschreven evergreens van Fleetwood Mac.
Hoe dan ook heeft ze altijd te maken met Buckingham in de groep.
Dat is nu eenmaal een man die van nature de lijnen uitzet.
Wellicht speelt dat ook een rol, musician gaf dat ook al aan.

De jaren gaan snel en de leden ouder.
Dus als ze nog iets willen doen........


avatar van E-Clect-Eddy
Buckingham McVie - 9 juni dus!

avatar van henk01
Album dus

avatar van Renoir
Ik word pas echt blij van Buckingham Nicks (1973), re-release... Maar (nog) niets van dit alles.

avatar van E-Clect-Eddy
Dan moeten die twee wel om de tafel willen zitten en het lijkt erop dat Stevie nu even niet het verleden in wil duiken.

avatar van musician
Ik ben het er helemaal niet mee eens, dat het Buckingham McVie gaat heten.
Maar mijn mening wordt uiteraard niet gevraagd....

Mag ik er op wijzen, dat Christine & John McVie en Mick Fleetwood als trio al deel uit maakten van Fleetwood Mac in 1970 (opgericht door Mick & John in 1967), Lindsey Buckingham vanaf 1975?

De rechten van de naam liggen ook bij John McVie en Mick Fleetwood.
Dat Nicks afhaakt, doet niets af, aan de tenaamstelling van de band.
Ik geloof er niets van dat uit piëteit met Nicks de naam Fleetwood Mac is komen te vervallen.
Het vorige album, zonder Christine McVie, werd ook gewoon Fleetwood Mac.

Het enige wat nog kan is:

- John McVie en Mick Fleetwood spelen niet op alle nummers mee.
- Lindsey Buckingham en Christine McVie "eisten" de tenaamstelling op, gezien hun jarenlange (naamloze) inbreng en contributies voor de band.

Hoe dan ook, er wordt onvermijdelijk "groot" ingezet, getuige ook dat de "levenslange" verbintenis met platenmaatschappij Warner Brothers gewoon wordt voortgezet en dat er dus ook winstgevendheid wordt verwacht.

Maar voor Mick en John had ik gehoopt dat het gewoon Fleetwood Mac zou worden, ze hadden er ook recht op. Het is in de praktijk ook gewoon een Fleetwood Mac album.

Net als voorheen, alleen die paar nummers van Stevie Nicks per album ontbreken.

avatar van E-Clect-Eddy
musician Er kunnen ook andere dingen spelen zoals de platenmaatschappij, stel dat die alleen iets wil uitbrengen onder Fleetwood Mac als Nicks van de partij is, mogelijk contractueel vastgelegd? Bovendien kan het ook dusdanig afwijken dat het niet echt als Fleetwood Mac (geluid) wordt herkend, honingzoete liefdesliedjes bijvoorbeeld.

Wie zegt dat John en Mick niet mede besloten hebben dat de naam van het project / albums zo zou moet zijn? Kan juist op hun aandrang zo zijn gekozen...

Ik verwacht nummers die dichter bij Christine's en Lindsey's solo werk zitten, misschien een door piano en akoestische gitaar gedomineerd album.

Verder wordt het als een duet-album aangekondigd dus wel logisch dan men voor de naam Buckingham McVie kiest. Ik verwacht ook geen duetten van John en Mick... zou me hogelijk verbazen als ze na al die jaren alsnog uit de kast komen

avatar van bikkel2
Ik las onlangs een interview met Mevr.Nicks en zij ziet het gewoon niet zitten om weer een nieuwe plaat op te nemen met Fleetwood Mac.
Zij verklaard dat je dan zomaar een jaar verder bent en gezien de huidige tijd het toch amper wal raakt. Stevie kijkt dus duidelijk naar het financieele belang.
Ook laat zij maar weer eens doorschemeren hoe graag zij bij Tom Petty in de band had willen spelen en daar staan ook wat gast gigs op de planning, naast de tour met The Pretenders.

Ik heb zelf dus duidelijk het idee dat voor haar FM niet echt meer priroriteit heeft.
Mcvie en Buckingham hebben een prima klik, maar de Fleetwood Mac naam gaat ontbreken, ondanks de aanwezigheid van de ritme-sectie.
Het blijft een bijzondere soap opera.

In Juli is de groep wel present op het aangekondige Oost en West Festival in Amerika.
Met oa. Eagles, Doobie Brothers en Steely Dan.

deric raven
Ik denk dat Stevie Nicks wel gelijk heeft.
Vooral de oude fans zitten op een reünie te wachten, en een nieuw album zal altijd met het oude werk vergeleken worden.
Als je heel reëel bent, dan weet je dat het hoofdstuk na Tango in the Night wel was afgesloten.
Ze heeft het zelf toen nog met Fleetwood Mac geprobeerd, en zelf ondervonden dat het eigenlijk wel klaar was.

avatar van musician
deric raven schreef:
Ze heeft het zelf toen nog met Fleetwood Mac geprobeerd, en zelf ondervonden dat het eigenlijk wel klaar was.

Dat is volledig onzin.
Ze is jarenlang lid gebleven van Fleetwood Mac inclusief albums en touren. Het is echt bullshit om te zeggen dat ze daar geen lol in had, alsof ze niet de meest uiteenlopende vleiende zaken over Fleetwood Mac heeft gezegd.

Toen ze optrad met Rod Stewart was het opeens Stewart voor en na. En nu ze met Tom Petty gaat optreden geldt het voor Petty.

Waarom zou trouwens elk oudje (inclusief Stewart en Petty) nieuwe albums mogen maken en Fleetwood Mac niet?
Lyndsey Buckingham wordt bij elk (solo-)album geprezen om vernieuwing en eigenzinnigheid dus dat "het wel klaar was" na Tango in the Night is een waar gotspe.

Stevie Nicks is afgereisd naar de band na haar laatste tours met Stewart maar ik ben bang, dat ze gewoon geen songs had liggen en eigenlijk niet meer mee kan komen.
Pas daarna kwamen haar excuses als dat "het geen zin meer heeft in deze tijd" etc.

Laat dat oordeel nu maar over aan de critici en de fans.

avatar van musician
E-Clect-Eddy schreef:
Ik verwacht nummers die dichter bij Christine's en Lindsey's solo werk zitten, misschien een door piano en akoestische gitaar gedomineerd album.

Verder wordt het als een duet-album aangekondigd dus wel logisch dan men voor de naam Buckingham McVie kiest. Ik verwacht ook geen duetten van John en Mick... zou me hogelijk verbazen als ze na al die jaren alsnog uit de kast komen

Hoezo?
http://4.bp.blogspot.com/-rZflQMEcpuQ/Tjv6pj6Q-MI/AAAAAAAABwA/djA-8D3tY28/s1600/fleetwoodmac.jpg
Till death do us part....

Reken overigens maar niet op honingzoete liefdesliedjes. En Warner brothers weet ook heel goed dat nu nog gaan eisen dat Nicks mee moet doen voor het gebruik van de naam Fleetwood Mac geen enkele zin meer heeft.
Overigens mogen John McVie en Mick Fleetwood zich te allen tijde gewoon Fleetwood Mac noemen, al zouden ze als "onervaren" duo aan de slag gaan

avatar van E-Clect-Eddy
musician platenlabel hoeft niets te eisen indien het jaren geleden contractueel is vastgelegd dat ze alleen iets uitbrengen als Fleetwood Mac als bepaalde leden daar aan mee doen. Of juist niet, en de opnames in de kluis leggen, als bepaalde leden ontbreken. Bovendien indien er dus zo'n contract is dan moeten de andere bandleden gaan heronderhandelen met het label en daar worden ze waarschijnlijk financieel niet wijzer van. Wij weten niet wat er in die contracten staat en ook niet welke motivaties er zijn voor de keuzes van de bandleden om het zo te doen, als het nu gaat.

Persoonlijk verwacht ik dus maar 1 of 2 nummers die zeg maar als typisch Fleetwood Mac zullen klinken en de rest soberder muzikaal aangekleed, meer een soort Unplugged album gedomineerd door piano en akoestische gitaar.

We gaan het meemaken.

Deze is niet gephotoschopt
https://www.musicmeter.nl/images/cover/6000/6357.jpg?cb=1490445674

avatar van bikkel2
Hilarisch die Sparks!

Het is jammer dat het zo moet lopen.
40 jaar na Rumours nog wel.
Had leuk geweest als dit uitbundig gevierd had kunnen worden met een mooie jubileum tour of zo.
Aan de ene kant hebben Mcvie en Buckingham kennelijk nog genoeg vuur om met nieuwe dingen aan de slag te gaan.
We moeten niet vergeten dat Stevie wel een publiekslieveling is in de groep.
Het is een echte frontvrouw met een enorme uitstraling.
Christine Mcvie is dat niet echt, al lijkt zij mij sympatieker en meer down to earth dan Stevie.

Ach, als de duoplaat de moeite waard is, maakt het toch allemaal niet uit.
Ze zijn nog in leven en dat is in de rockwereld bepaald geen zekerheid op de leeftijd die zij nu hebben.

avatar van devel-hunt
Allemaal invulling, als niet als.
Stevie Nicks zal heus wel nummers hebben liggen, maar heeft geen zin meer in die sfeer in de studio die altijd lastig en moeizaam is, ze doet liever dingen waar ze zin in heeft. Zoals solo platen en optredens met Tom petty en dergelijke.
FM, daar verdienen ze nog steeds flink aan, dat is voor Nicks misschien het belangrijkste argument om nog met de band om te gaan.

Een platencontract hebben ze waarschijnlijk niet eens.
Als je al 14 jaar geen plaat meer heb gemaakt, wat moet er dan in zo'n contract staan? Ik denk dat ze zonder platenmaatschappij zijn.
DE macht van de platenmaatschappij bestaat niet meer, dat is iets van vroeger. Zelfs Starbucks brengt platen uit, of in eigen beheer worden er ook allerlei maatschappijen snel opgericht.
Maar geen band, zeker niet van de grote van FM, gaat toch meer aan de leiband van een maatschappij lopen??

avatar van musician
In 1970 begon de band bij Reprise Records, onderdeel van Warner Brothers. Vanaf Rumours (1977) werd Reprise definitief ingeruild voor Warner Brothers. Sinds die tijd ongewijzigd gebleven of weer een enkele keer Reprise (Say you will). Het nieuwe album wordt Warner Brothers.

Het oude verdienmodel blijft gewoon bestaan, of Stevie nu wel of geen deel uitmaakt van Fleetwood Mac dus dat is geen reden om wel of niet te blijven plakken.
De moeizame sessies in de studio zijn bekend, maar zijn verder nooit een beletsel geweest. En de laatste keer ook helemaal geen probleem.

Ze mag wel mekkeren, maar mag blij zijn dat Lyndsey Buckingham er zijn hoofd bij hield, waar Nicks zelf vanaf Tusk teveel aan de drugs heeft gezeten.

Daar heeft zij ook spijt van, reportages over gemaakt en getuige ook veel van haar kritiek op haar eigen werk, ook solo. Pas na haar verslaving, ze is begonnen met afkicken in het 2e deel van de jaren '90, ging het weer de betere kant op.

Dat was niet voor het eerst dat Buckingham haar in die periode overeind heeft gehouden. Hij was ook de man die haar als "package deal" Fleetwood Mac heeft binnengeloodst, waar Mick Fleetwood alleen Buckingham voor zijn band geschikt vond (we schrijven 1974).

Op dat moment, was Stevie Nicks "waitress" in een restaurant, het verhaal is bekend. Enige commitment met Lindsey Buckingham lijkt mij daarom terecht, in een tijd dat Rod Stewart haar sowieso niet zag staan en Petty "geen vrouwen in mijn band!" wilde.

Eigenlijk hoop ik er op, dat Lindsey Buckingham (geen makkelijke man eveneens) dit keer definitief geen zin meer had in gemekker en haar na al haar treuzelingen en uitspraken vervolgens de deur heeft gewezen. Maar tot nu toe is er nog weinig over los gelaten, behalve dan Stevies uitspraken dat een nieuw album "niet meer van deze tijd" zou zijn.

Waar ongetwijfeld Petty en Stewart ook weer vreemd van zullen opkijken.

avatar van E-Clect-Eddy
The Chain wordt gebruikt in de trailer voor Guardians Of The Galaxy vol. 2.

Klinkt als een aangepast mix met de nadruk op de gitaren en de drums.


avatar van TEQUILA SUNRISE
AD meldt nu ook dat Lindsey Buckingham Fleetwood Mac heeft verlaten en wordt vervangen door Neil Finn van Crowded House en Mike Campbell van The Heartbreakers.
Met deze samenstelling gaan ze op wereldtournee.

avatar van musician
Een Déja Vu.
Na Tango in the Night kregen ze ook al ruzie over een wereldtour.

Wáár zou het over kunnen gaan, is altijd mijn vraag.
Ik denk dat Nicks en Buckingham na alles wat Stevie Nicks aan het papier had toevertrouwd in haar biografie (over Buckingham) niet meer met elkaar op één podium konden, eerlijk gezegd.

Net zo goed, als dat Stevie ook al niet meer mee kon doen aan een laatste Fleetwood Mac album, dat toen maar het Buckingham McVie album is geworden. Het is niet anders.

Mike Campbell natuurlijk een prima gitarist, wel van een beduidend beter niveau dan wat FM ooit eerder aan vervanging had aangesteld. Na het overlijden van Tom Petty natuurlijk een beetje werkeloos geraakt. Stevie Nicks' vrijage met Tom Petty (en Campbell) al die jaren naast Fleetwood Mac is een duidelijke overwinning voor het Nicks kamp.

Of het wat gaat worden weet ik ook niet, voorlopig heeft Stevie veel te bewijzen en de laatste jaren weinig gepresteerd.

avatar van gaucho
musician schreef:
Mike Campbell natuurlijk een prima gitarist, wel van een beduidend beter niveau dan wat FM ooit eerder aan vervanging had aangesteld. Na het overlijden van Tom Petty natuurlijk een beetje werkeloos geraakt. Stevie Nicks' vrijage met Tom Petty (en Campbell) al die jaren naast Fleetwood Mac is een duidelijke overwinning voor het Nicks kamp.

Je uitleg klinkt logisch en je conclusie uit de eerste regel deel ik ook. Neil Finn vind ik dan wel weer een heel opmerkelijke keuze. Het lijntje waardoor die partijen elkaar zouden moeten kennen en vertrouwen, zie ik nog niet, maar ja, we weten natuurlijk lang niet alles.

Op zich wel een goede keuze - uitstekende zanger en songschrijver. Maar het staat voor mij wel vast dat FM hierdoor anders zal gaan klinken.

Het nieuws van deze personeelswisseling was vanmorgen zelfs in het acht uur-journaal op Radio 1. Een bewijs dat dit kennelijk toch ook iets is dat veel mensen in de 'echte' wereld interesseert...

avatar van rafke pafke
Jongens toch, kap er gewoon mee. Dit is toch belachelijk.

avatar van Poles Apart
Lijkt een geval van hij (Buckingham) of ik (Nicks) eruit - het lijkt vooral niet goed te zitten tussen die twee. Jammer dat net nu Christine weer terug is, Lindsey weg is. Denk wel dat Buckingham makkelijker zonder de band kan, dan de band zonder Buckingham (vooral als ze nog ambitie hebben om een nieuwe plaat te maken). Spreekt boekdelen dat ze twee vervangers halen. Smaakt een beetje als de AC/DC-met-Axl Rose soep, zal me benieuwen hoe (vooral) Finn ingepast gaat worden.

avatar van vincentcorjanus
Zonde, stop er dan maar gewoon mee. Ik zag Fleetwood Mac in volle bezetting in 2015, dat was een memorabel moment, ik vraag me af hoe dit gaat klinken...

avatar van musician
Stoppen is ook weer gelijk zo iets.

De muzikanten zijn van de oude tour stempel en willen ook op oudere leeftijd gewoon nog aan de bak om live muziek te spelen. Zolang dat dan nog (blijkbaar) gaat.

Geld speelt al langer geen rol meer, een album maken kost tegenwoordig meer geld dan dat er aan wordt verdiend.
Dat is natuurlijk ook wel eens andersom geweest.

Dus als daar onenigheid over ontstaat, daar is geen compromis in mogelijk. Je tourt wel of je tourt niet. En blijkbaar zijn ze daar al langer over aan het steggelen. Terwijl de contracten voor de zomerconcerten en classic rock festivals in de VS er al wel liggen.
Nu er overeenstemming is, worden er tegelijkertijd wereldwijd concerten gepland.

Boeiender nog is de vraag, wat er daarna gaat gebeuren. Een album volgezongen door Stevie en Christine, als ware zij de zusjes Heart, is ook nog nooit voorbij gekomen en zou verrassend zijn.
Mike Campbell heeft voldoende aan zijn gitaar, ik ben alleen bang voor de zang van Neil Finn. Dat hoeft voor mij dan eigenlijk weer niet, associeer ik te weinig met FM.

avatar van bikkel2
Volgens diverse berichtgevingen zou het om een farewell tour gaan.
Typisch en triest dat dan juist onenigheid ontstaat.
Zonder Buckingham vind ik het in ieder geval niet waardig. Hij heeft in deze line-up een te nadrukkelijke rol als vocalist/gitarist. Ik vond het tijdens de Behind The Mask periode al een te grote leegte.
Neil Finn moet het dan gaan opvangen als in ieder geval de vervangende vocalist. Tja, ik heb evenals musician grote twijfels. De expressie heeft Finn gewoon niet. Een redelijk goede zanger, maar wel in een heel ander straatje. De aanvulling van Campbell is begrijpelijker. Uitstekende gitarist.

avatar van devel-hunt
Gewoon stoppen, het is mooi geweest. Dat het al niet meer boterde was duidelijk toen er vorig jaar geen nieuwe fleetwood mac album uitkwam maar een buckingham / McVie. Een album wat ook nog tegenviel.
Nog bonje op 68 jarige leeftijd tussen Nicks en buckingham. Blijven die ego,s maar zo inmens groot??

avatar van bikkel2
Tja, zelfs nu de band haar einde nadert, blijkt het wederom weer een grote soap.
We weten denk ik te weinig om te stellen wie er wel of niet gelijk heeft.
Een nogal algemene mededeling lees je over het vertrek of ontslag van Buckingham.
Veel inhoudelijker wordt er gerept door Big Mick, over de twee nieuwelingen die de groep gaan versterken. Het kan niet op.

Aangezien Christine Mcvie in 2014 weer aanhaakte en de band weer veel te zien was live, had het ook een mooi moment geweest om het nu voor gezien te houden.
Ben het met je eens devel-hunt.

avatar van E-Clect-Eddy
Ik denk dat al deze zaken meer met contacten en afspraken binnen de band te maken hebben en dat het soap-gehalte mogelijk veel minder is.

Of Buckingham nu niet mee kan of niet mee wil is jammer maar stel dat de beste man ziek is of iemand in zijn naaste omgeving dat is? Of dat hij met een nieuw project is begonnen of midden in een nieuw solo album zit. Dan kan een nieuwe tour gewoon nu niet uit komen.

Stel nu ook eens dat Fleetwood Mac van plan is een nieuw live album uit te brengen na of tijdens de tour. Als Lindsey officieel nog deel uit maakt van de band zonder mee te toeren kan het zijn dat hij toch een deel van de royalties zou kunnen krijgen, als dat ergens in een contract staat. Dan kan het zijn dat Lindsey gewoon ingestemd heeft met een officieel ontslag van de band om dit 'probleem' te verhelpen. Of om bepaalde afspraken binnen de band gemakkelijker te maken voor een tour waar hij toch niet aan deel neemt. Met andere woorden, dat al dit gedoe vooral ingegeven is door bureaucratie / contracten en dat de gemoederen helemaal niet zo hoog op spelen.

Ik zou eerder denken aan het einde van de band als er een paar leden weigeren om daar nog lid van te zijn / bedanken. Of dat er een paar het loodje hebben gelegd... dit laatste zie ik eerder gebeuren.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:15 uur

geplaatst: vandaag om 16:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.