menu
zoeken in:
avatar van pmac
Afijn ik was er bij in Antwerpen maar had ook graag in de Ziggo gezeten gezien de setlist. Dont be denied en Revolution blues en vooral Here were are in the years had ik graag willen zien. Het is een fantastische tournee waarvan je hoopt dat er een mooie verzamelaar op cd van verschijnt. Helaas is Earth al verschenen...

avatar van pmac
Ik heb overigens Neil nu zes keer gezien en beschouw Antwerpen samen met zijn optreden in 82 (Ahoy) tot zijn beste.

avatar van harm1985
Was dat met de Trans band in 1982? Dat was wel een bijzonder concert ja.

avatar van pmac
Hij speelde toen Transformer man en Sample and hold met een vocoder. Dat was wel even maf maar verder was het een spetterende avond met Neil Young energiek solerend lopende op een catwalk. Like a Hurricane was het hoogtepunt. Ik heb er zelfs nog een paar foto's van. Ik vond de Rai in 2008 ook sterk maar de huidige band (POTR) vind ik vloeiender spelen. Neil beweert dat het niet zijn nieuwe Crazy Horse is maar ik geloof niet dat Billy Talbot (herseninfarct) nog op een podium zal staan. Frank Sampredo gaf in 2013 al aan dat die kans al klein zou zijn hoewel hij het jaar erna nog wel speelde met Rosas op bas. Ik vind hoe dan ook POTR een sterke band die de catalogus van Young met verve speelt. Ik begrijp het vreugdedansje van Neil wel na Here we are in the Years in de Ziggo.

Stijn_Slayer
POTR is hongerig en idolaat genoeg om tachtig nummers van Neil in te studeren. De groep kan ook een boel: Stray Gators, CSNY en Crazy Horse kunnen op zijn minst waardig ingevuld worden. Als (wispelturige) artiest moet dat heel bevrijdend zijn. Laatst bijvoorbeeld 'If I Could Have Her Tonight' voor de eerste keer live sinds 1968!

Nu in de studio nog hun groove vinden, al ligt dat vooral aan NY's gebrekkige songs.

avatar van harm1985
Je slaat de spijker op zijn kop Stijn, POTR zijn in de eerste plaats net zo'n grote Neil Young fans als wij. Dus dan hoor je liedjes die hij al in geen tijden heeft gespeeld. Ik bedoel zo vaak is Don't be Denied niet langs gekomen de afgelopen 30 jaar.

avatar van henk01
Nils Lofgren will play tomorrow night with Neil Young,.... Speakin' out!

avatar van Stalin
Gebruiker rialto1961 heeft een 10-tal, in stemmig zwart-wit gefilmde, video's op zijn kanaal staan van de show in Ziggo Dome

Dank Stalin. Meteen weer even genoten van Love To Burn. Voor mij het hoogtepunt van de avond.

Stijn_Slayer
Voor wie net als ik nog steeds behoorlijk high is van het concert in Amsterdam, ga dan beslist op zoek naar deze achtvoudige compilatie van zijn Europese tour: Neil Young & The Promise of the Real 2016-xx-xx The Earthlings EuroTour 2016 Compilation complete

avatar van corn1holio1
Is dat een officiële release?

Stijn_Slayer
Nee, maar de geluidskwaliteit is over het algemeen goed.

avatar van pmac
Bedankt voor de tip. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Stijn_Slayer
Hier zitten trouwens zomaar beelden van de Buffalo Springfield-reünie eind jaren 80 in verstopt. Vanaf 45:00: Buffalo Springfield Bluebird - YouTube

Met een absoluut belabberde Stills. Een goudvis kan nog beter articuleren.

avatar van harm1985
Had de nummers al eens gehoord maar nooit de beelden gezien. Iedereen ziet er echt belabberd uit, op Neil en Richie na. Is niet verwonderlijk dat Neil een echte reünie niet zag zitten. Na deze sessie had hij het wel gezien.

avatar van AdrieMeijer
Nu we toch een beetje afdwalen naar de Buffalo Springfield: ik ontdekte een hartstikke leuke website (Albums that never were ) waarin ene Jesse compilaties maakt van albums die nooit verder zijn gekomen dat een eerste aanzet. Natuurlijk vind je CSNY Human Highway op deze website, prachtig hoe hij Taken at All laat overgaan in Long May You Run, maar je vindt er ook de cd Stampede van Buffalo Springfield op. Ik heb hem nog niet beluisterd, maar gezien de toewijding van de websitemaker zal het gerust in orde zijn.

avatar van henk01
Tickets bridge school concert in the pocket, zin an!

avatar van harm1985
Neil is weer op tour en heeft weer een paar nieuwe nummers gespeeld. Titels als:

"Glass Accident (Warning Sign)", "Neighborhood (Hang Gliders)", Indian Givers, John Oakes, Peace Trail, Show Me, Texas Rangers

... doen een tweede Monsanto Years vermoeden.

avatar van henk01
Verwacht er niets van

Stijn_Slayer
Enkele zijn wel aardig, maar dan zit er dus ook rommel als Texas Rangers en Indian Givers bij. Nou, dan nog liever Fork in the Road en Landing on Water op repeat.

avatar van harm1985
Neil Young News: NEW ALBUM: "Peace Trail" by Neil Young due December 2 + 2017 Tour News - neilyoungnews.thrasherswheat.org

Nieuw album. Zonder Promise of the Real lijkt het. Borduurt qua thematiek voort op Monsanto Years en Storytone. Wacht het maar weer af. ...

avatar van henk01
Accoustisch album toch?

avatar van harm1985
Ja. Hoe was het bridge school benefit?

avatar van henk01
Leuk. Hij doet bij andere artiesten ook mee met een nummer van hemzelf. Hij was goed bij stem. Wel een lange zit. Van 13:00 uur tot 23:00 uur. Maar zeker de moeite waard als je in de buurt bent.

Stijn_Slayer
Cool, weer eens met Jim Keltner op drums. Een aantal stinkers kwamen live met POTR niet uit de verf, hopelijk is het op plaat nog wat verbeterd. Vermoed dat de helft de moeite waard is en de andere helft matig tot slecht is.

Vanaf ca. 2000 had Neil makkelijk een hele rij aan meesterwerken kunnen uitbrengen, maar het zijn steeds van die rush releases waar altijd wel wat op aan te merken is.

Jammer trouwens dat 'ie zich verlaagt tot spelen met die knuppels van Metallica. Straks eindigt hij net zoals Lou Reed.

avatar van west
Stijn_Slayer schreef:
Jammer trouwens dat 'ie zich verlaagt tot spelen met die knuppels van Metallica. Straks eindigt hij net zoals Lou Reed.

Excuse me.

Ik kan je vertellen dat het een 'heel aardige' live band is met ook een 'heel aardig' repertoire.....

Stijn_Slayer
En soms lukt het ze zelfs om heel aardig maat te houden.

avatar van Bartjeking
Onze vriend is weer terug op Spotify zag ik net; fijn! Draaide hem stiekem toch wat minder nu ik moeite moest doen om een lp'tje of Cd uit de kast te trekken.

avatar van harm1985
Zo ferm zijn die principes dus niet. Haha! Wel prettig, kan ik Monsanto Years een tweede kans geven en Earth eindelijk eens beluisteren.

avatar van Tom Traubert
Heel erg blij dat hij weer te streamen is op Spotify, vooral met deze herfstige dagen

Gast
geplaatst: vandaag om 07:29 uur

geplaatst: vandaag om 07:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.