menu

Muziek / MusicMeter Live! / Down The Rabbit Hole

zoeken in:
avatar van VladTheImpaler
Zou het wel beetje raar vinden als Underworld headliner zou zijn. Hebben de afgelopen jaren al op heel veel Nederlandse festivals gestaan, en volgens mij is hun recentere werk nou ook weer niet zo relevant of geweldige ontvangen. Of heb ik dat mis?

Wow, dat is een indrukwekkend rijtje namen. Ook al heb ik er veel al wel live gezien, meesten vind ik niet erg om nog eens gezien.

Aan de andere kant, BKS heeft Kraftwerk. Keuzestress...

avatar van Dance Lover
Wat een fantastische line - up nu al!!!

Heb Editors, Robyn, Skepta en Donny Benet nog nooit gezien ben zeer benieuwd, Foals altijd fijn.

Underworld en Agar Agar meerdere keren gezien, maar wordt gegarandeerd feest weer!

The Comet is Coming klinkt ook boeiend, net als The Roots en Beirut.

avatar van RadioMad
Hoewel ik Tomorrow's Modern Boxes op plaat allerminst boeiend vind, vond ik de live show van Yorke in Carré dit jaar waanzinnig, ook visueel. Dus terechte headliner.

Underworld al veel te lang niet gezien. Hun headlineshow op Pinkpop 1999 was onvergetelijk.

avatar van Snoeperd
Underworld gaf op Primavera paar jaar geleden mijn favoriete show van het festival. Toen speelden ze wel dubnohead...etc integraal plus rej en born slippy. Veel perfecter kon dus niet.

Vind dat DTRH met erg leuke namen komt, al hadden ze festivalsletje Editors wel achterwege mogen laten. Maar erg blij met The Roots, VW, Agar Agar, David August, Low, Thom Yorke, maar zitten weinig namen bij die ik niet zie zitten.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Casartelli schreef:
Nou, voorlopig houdt het allebei niet over.
Mopper mopper mopper.

Kaartje is binnen.

avatar van Dance Lover
Ik heb de kaartjes ook weer binnen!

avatar van Gretz
Kaartje ook binnen

avatar van jordidj1
Ik twijfel.

avatar van 123poetertjes
Doen we geen groepstickets dan?

123poetertjes schreef:
Doen we geen groepstickets dan?

Die zijn al lang uitverkocht

avatar van Gretz
123poetertjes schreef:
Doen we geen groepstickets dan?

Geprobeerd, maar het was een kansloos verhaal. Die dingen waren extreem populair en ze hadden maar een beperkte voorraad

avatar van 123poetertjes
Da's waar. Fuck it, ik ga wel gewoon een kaartje kopen want hallooooo die lineup zeg

avatar van itchy
Present, Low trok me over de streep.

avatar van -SprayIt-
Nieuwe namen:

Janelle Monáe
Grace Jones
Rosalía
Balthazar
Deus
Ronnie Flex & Deuxperience
De Staat
Cory Henry & The Funk Apostles
Lewis Capaldi
LP
Mahalia Music
Matt Corby
RY X
Altin Gun
Benny Sings
Dām Funk
Ezra Collective
George FitzGerald
Jonathan Wilson
Liniker e os Caramelows
Orpheu The Wizard
Sam Fender
Sampa The Great
Sho Madjozi
SONS
Tshegue

avatar van Holden
Fantastische update. Erg blij mee.

avatar van jordidj1
Janelle


avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Hm die update is nog suffer dan de eerste. Hopelijk zitten er wat verrassingen tussen de onbekende namen.

Ik vind het een fijne update, tuurlijk zijn artiesten als Ronnie Flex, De Staat, Balthazar en dEUS weinig origineel (al zie ik die laatste 3 altijd graag live), maar Janelle Monáe en Rosalía zijn gewoon boekingen die je als festival anno 2019 hoort te maken. Grace Jones is een leuke legacy-artiest en van de minder bekende namen ben ik blij met Tshegue, Altin Gün, Sampa the Great, George Fitzgerald en Orpheu the Wizard

avatar van itchy
Veel wat ik niet ken em dus ga checken. De dames bovenaan de lijst kijken me leuk om live te zien. Blij met dEUS, die gaan er voor zorgen dat het lekker rustig is bij bands die wél leuk zijn.

Ben wel benieuwd wat ze in godsnaam moeten boeken om wél de goedkeuring van Casartelli te krijgen... Rush?

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
itchy schreef:
Ben wel benieuwd wat ze in godsnaam moeten boeken om wél de goedkeuring van Casartelli te krijgen... Rush?
Als ze die van hun gestopt zijn af kunnen brengen (en dan ook nog iets aan de ingetreden ouderdomsverschijnselen die de live performances de laatste jaren toch wel wat parten speelden kunnen doen), zou dat uiteraard mijn warme steun hebben.

avatar van mr.oizo
Heel blij met de laatste namen. Affiche was al ijzersterk en is alleen maar beter geworden. Balthazar, dEUS, Ry X, De staat, Janelle monae...zeer blij mee! Benieuwd naar het blokkenschema. Zullen wel een paar lastige overlappingen tussen zitten.

Andere interessante namen die ik zeker wil zien: Parquet courts, Agar agar, underworld, vampire weekend, foals, khruangbin, maribou state, Frank carter en Low. En vast nog wel wat onbekendere namen maar ik moet Spotify nog door om meer te ontdekken.

Dit jaar nog getwijfeld tussen bks en dtrh maar gelukkig de juiste keuze gemaakt. Nu nog een lekker weertje erbij en het festival kan niet meer stuk!

avatar van RadioMad
Beste DtRH line-up tot nu toe. Blij met mijn kaartje

avatar van Holden
Ik vrees dat ik mijn wederhelft weinig zie deze editie. Zij is van Grace Jones, The Roots en Janelle. Ik verheug mij op Low, JWilson en Yorke. Spuug uit dat blokkenschema!

avatar van Dance Lover
Lekker op tijd....Maar zin in! Heerlijke laatste update op nog wat kleine namen na.

Had tevergeefs alleen een beetje op Cut Copy gehoopt, die de week daarna in Lissabon staan.

itchy schreef:
Ben wel benieuwd wat ze in godsnaam moeten boeken om wél de goedkeuring van Casartelli te krijgen... Rush?


@ Casartelli : Ik ben daar ook wel benieuwd naar. Niet alleen naar zijn antwoord, maar wellicht ook van anderen. Ik ben zelf alles aan het doorspitten van BKS, DTRH en Pinkpop (alleen vanwege The Cure) en hoewel ik zo'n beetje voor alles opensta, zit er vrijwel niks bij dat me ècht aanspreekt. Verder dan 'dat kan leuk worden' gaat het vaak niet.

Volledig subjectief natuurlijk, maar deze acts had ik graag gezien; (geen rekening gehouden met tourschema's of eerdere optredens in andere jaren). Verder geen idee waarom ik dit plaats

La Dispute
Alessandro Cortini/Sonoio
Ex-Eye
Prophets Of Rage
Highasakite
Black To Comm
Fontaines DC
The Ills
Arbor Labor Union
Unit Moebius
Beak>
Jards Macalé
Psychic Ills
Finn Andrews
Big Brave
Dollkraut
Sleaford Mods
Bicep
Le Mystère des Voix Bulgares
BATTLES
Benjamin Clementine
Mono
Container
The Slow Show
De Jeugd van Tegenwoordig (altijd leuk, maar door de nieuwe bangers Torpedo, Gemist en Moshpit imo een must).
En meerdere namen van deze line-up: W-Festival - Line Up

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
angelin schreef:
@ Casartelli : Ik ben daar ook wel benieuwd naar.
Zoals ik anderhalve maand geleden aan mijn festivalmaatje appte: "Lowlands kondigde net vandaag The National en Tame Impala aan. Nog iets van dat kaliber erbij op DTRH zou niet onprettig zijn". Maar wellicht zit ik gewoon op het verkeerde festival en moet ik me volgend jaar wat scherper door de muziekprofielen van de diverse festivals laten leiden. Hoewel, zoals je zelf al schrijft, het zal vast wel leuk worden.

Gelukkig ken ik van jouw lijstje ook gewoon 80% niet . Voor de rest: Prophets of Rage (mwah) en Benjamin Clementine (buiten de comfortzone, maar op zich wel onderhoudend) paar jaar terug op Rock Werchter gezien, Battles lijkt me ook een feestje, The Slow Show wellicht ook aardig, maar misschien eerst de echte National maar.

Voorts stond Manchester Orchestra wel op mijn verlanglijstje. En de schijnbaar categorische weigering van festivals om progartiesten te boeken (daarin gespecialiseerde festivals daargelaten) blijft toch ook jammer.

avatar van Snoeperd
Casartelli schreef:


Voorts stond Manchester Orchestra wel op mijn verlanglijstje. En de schijnbaar categorische weigering van festivals om progartiesten te boeken (daarin gespecialiseerde festivals daargelaten) blijft toch ook jammer.


Tsja, Down The Rabbit Hole boekt ook weinig jazz (al is Kamasi Washington er natuurlijk dit jaar) techno, hardstyle, metal, top 40, klassiek en nog een hoop genres. Het is maar net waar je je focus legt als festival natuurlijk. En zelf vind ik het niet zo erg, voor een klassiek concert ga ik liever naar een mooie imposante zaal, voor technofeestjes naar een donker hol en zo moet je volgens mij gewoon blij zijn dat er speciale progrock-festivals zijn waar de echte liefhebbers bij elkaar komen om zo samen te genieten van de muziek. Op festivals als DTRH denk ik dat je je al snel zou irriteren aan mensen die er doorheen praten. Los daarvan vind ik wel dat als er zeer relevante en enigszins toegankelijke progrockbands te vinden zijn, een festival zich er niet van moet weerhouden om ze te boeken.

avatar van itchy
Ik verkoop mijn ticket. Neem contact met me op als je (of iemand die je kent) een ticket wil overnemen tegen licht gereduceerd tarief!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:21 uur

geplaatst: vandaag om 15:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.