menu

Hier kun je zien welke berichten Koston als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Beck - Morning Phase (2014)

3,5
Redelijk matige album. Na een aantal nummers komt de steeds weerkerende stijl van de nummers me serieus de strot uit.

Het klinkt ook allemaal zo gemaakt, alsof Beck op voorhand een "mooie folk plaat" wou maken. Gevolg dat er niets van urgentie of overtuigingskracht terug te vinden is. Alles is ook compleet kapot geproducet. Serieuze misser naar mijn mening.

Grizzly Bear - Shields (2012)

4,0
handeman schreef:
prachtig krachtig prachtig..


Prachtig en krachtig, dat is inderdaad de meest geschikte manier om dit album te omschrijven.

De openingsnummers zijn uitermate sterk en krachtig, met als hoogtepunt de gitaarexplosie in Yet Again.
Na deze opening om U tegen te zeggen, neemt de band wat gas terug om meer wijdse folknummers hun werk te laten doen. Prachtige breekbare en donkere nummers die perfect op Amnesiac van Radiohead hadden kunnen staan. Hoogtepunt van dit deel vormen voor mij de blazers en jazzy drumpartijen in What's Wrong. Heerlijk wegdromen is het op deze rustgevende klanken! Ook de plotse zanglijnen van de immer indrukwekkende Ed Droste op A Simple Answer zijn een voorbeeld van hoe perfect deze band op elkaar afgestemd lijkt. Alles lijkt op dit album perfect op zijn plaats te vallen.
Na dit middengedeelte geeft de band terug gas met het poppy Gun-Shy. Wederom een prima song waar werkelijk niets op valt af te dingen.
De laatste twee nummers vormen een perfecte apotheose waarmee de band hoge toppen scheert.

Met dit album maakt Grizzly Bear van een best ok indiegroepje de overstap naar een wereldgroep met unieke kwaliteiten. Album van het jaar dat voor mij nog lang mag meegaan. Ik kijk rijkhalzend uit naar het optreden van de bevestiging in de AB komende november!