menu

Hier kun je zien welke berichten thgryda als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Apollo Brown & Ras Kass - Blasphemy (2014)

3,5
Ach dat gezaag over hetzelfde trucje. Natuurlijk was het bij The Left het meest fresh waarna hij zijn geluid perfectioneerde op Daily Bread en Trophies om in combinatie met Guilty Simpson te ontploffen op modern day classic "Dice Game". Maar net als bij Ugly Heroes is dit weer lekker, Ras Kass is qua stijl weer totaal iets anders. Ik ben nooit echt fan geweest van de man zijn stemgeluid maar het past wel goed bij de producties van AB en dat de man qua flow en lyrics top is, staat sowieso vast. Ook de gastartiesten trekken het niveau stevig omhoog. Na een turbulent eerste half jaar binnen de hip hop volgden enkele maanden stilte maar nu is er met deze, Akwasi, Diamond District, RTJ2, Logic en Black Milk weer heel wat bij gekomen en ik moest Souls of Mischief en Diabolic nog checken

CYNE - All My Angles Are Right (2014)

4,0
Mijn indruk na een paar luisterbeurten: ik ben niet teleurgesteld door dit album. Heeft CYNE betere albums? Natuurlijk wel, maar dat zegt niet zoveel omdat deze groep minstens vier topalbums heeft uitgebracht waarvan minstens 1 classic.

Van een CYNE-plaat verwacht ik dat er een prachtige sfeer wordt neergezet door Speck en Enoch. Beats die variëren van zweverig en vrolijk tot donker en experimenteel naar zelfs wat meer uptempo. Naar mijn gevoel doen ze dat weer op dit album. Vernieuwend is het niet maar het blijft verdomd lekker en typerend voor de sound van CYNE.

Voorts verwacht ik minimaal één MC die raad weet met deze beats en er over heen raast zonder te verzwakken. Een MC die sterke lyrics combineert met een aangenaam stemgeluid en een flow om u tegen te zeggen. Voorts moet de symbiose tussen beats en MCing werken, de MC moet dus de variatie aan beats kunnen volgen. Cise Star voldoet aan alle voorwaarden, is in vorm en slaagt er in de producties naar een hoger niveau te tillen.

Waarom hou ik het dan bij een 4? Ik mis Akin toch wel, Cise is voor mij de sterkste van beide MC's maar Akin's stemgeluid zorgt voor een welkome variatie op de echte topalbums van deze supergroep. En dan is er natuurlijk nog de wisselwerking tussen beide heren, een wisselwerking zoals slechts weinige MC's onderling mogen ervaren en die een extra dimensie wist toe te voegen aan de topgroep die CYNE is. Wat gastartiesten genre Substantial, Pace Won of Akin zelf, hadden dit deels kunnen opvangen en het album nog wat spannender kunnen maken. Tot slot mis ik een handvol uitschieters om het niveau van het album op te krikken.

Deze bedenkingen maak ik echter enkel omdat CYNE staat voor een buitenaards niveau. Net als hun vorig project (Wasteland) waar de focus lag bij de beatbakkers, is ook dit net wat anders door de afwezigheid van Akin en toch weer typisch CYNE. Zoals S&S aangeeft, zit de sfeer weer heel goed en het algemene niveau is uitstekend te noemen. We mogen streng zijn voor CYNE maar moeten ook eerlijk zijn: dit is een prima album!

Kendrick Lamar - To Pimp a Butterfly (2015)

5,0
Slowgaze schreef:
Wat is dat trouwens met al die blanken die hier nigga zeggen? Het lijkt wel een avondje met Michael Richards.


Nigga be hatin'...