menu

Hier kun je zien welke berichten robk1964 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away (2013)

4,5
Zit nu al voor 10e keer de nieuwe NIck Cave te luisteren en heb nu toch obeschroomd een 5 gegeven (en dat doe ik nietsnel). Het is wellicht zijn beste album sinds "From Her to Eternity". Negen perfecte songs, zou wel eens HET album van 2013 kunnen zijn! Alles is subliem, prachtige ingetogen songs die spaarzaam maar zeer mooi georchestreerd zijn en dan die teksten..smullen! De vrouw (weet niet wie) die de backing vocals zingt is het extra toefje slagroom op de taart.

Wat moet je er meer van zeggen?? Luisteren allemaal.

Placebo - Loud Like Love (2013)

4,0
Ben wel een fan van Placebo maar denk dat ze nooit een beter album hebben gemaakt dan hun debuut. Toen ik "Toon many friends" voor het eerst hoorde vreesde ik het ergste maar gelukkig is dit de enige misser op deze CD. Het venijn zit in de staart want 'Begin the end' en 'Bosco' zijn zeer sterke nummers. Een waardige comeback na het zwakke 'Battle for the sun'

Richard Thompson - Dream Attic (2010)

4,5
Na twee luisterbeurten zeg ik zijn beste album sinds Mock Tudor, en ik denk dat het een groeiplaat is. De speelvrreugde knalt er van af.

Sammie America's MAM - Sammie America's MAM (1983)

5,0
Wat mij betreft het hoogtepunt uit de Nederpop van de jaren tachtig. Ik heb de LP en omdat deze begon te krassen heb ik hem zelf maar op CD gezet. Innovatieve muziek, electronica met gevoel en een keigoede productie. Met name 'Slipping away' en 'It is not' zijn fantastisch; in tegenstelling tot andere bands uit deze periode klinkt dit nu nog steeds helemaal niet gedateerd.

The National - Trouble Will Find Me (2013)

4,5
Na eerste luisterbeurt toch wel weer behoorlijk onder de indruk van het nieuwe album van The National, Muzikaal en tekstueel erg vergelijkbaar met 'High Violet'. Ik mis een echte uitschieter als 'Sorrow', maar misschien komen die wel naar boven na wat meer luisterbeurten. Al met al een goed begin van Hemelvaartsdag.