menu

Hier kun je zien welke berichten Grecio als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Acda en de Munnik - Groeten Uit Maaiveld (2002)

4,5
Prachtig album, geweldige teksten en prachtige melodieën. Voor mij is dit juist 1 van de betere albums van de heren. "Ik lach en lieg mijn leven leuker omdat ik weet dat iedereen dat doet", heerlijke alliteratie. En dan nog opgevolgd met "Hoe ist met jou, met mij ist goed".

Dan zijn er nog de ontroerende nummers "Ik was vergeten" en "slaapliedje".
Vervolgens eindigen ze nog heerlijk met "Heel Soms", wat mij betreft een geweldige afsluiter (op de vage hidden track waar niet niemand op zit te wachten op het eind).

"Je mag niet drinken, naja je mag het wel, maar dan niet meer dan 1 2 glazen"
"Maar er gaan zo uit een fles, snel een glas of 6" haha.

Uiteindelijk een smetje hier en daar, zoals "Ik hou van jou", een nummer wat me gewoonweg irriteert.

4,5/5.

Band of Skulls - By Default (2016)

4,0
Wat een gruwelijk goed album. Beetje commerciëler maar het klinkt allemaal gelijk lekker in de oren. Voor mij is Embers het hoogtepunt van dit album, met een heerlijke gitaarsolo en bridge. Ze neigen soms een beetje naar the Black Keys, maar toch vind ik ze nog redelijk hun eigen sound hebben. Na 1 listen zet ik hem nu op 4 sterren, maar het zou zo maar hoger kunnen worden na verloop van tijd.

Bloc Party - Hymns (2016)

2,0
Ik ben eigenlijk al sinds het begin "fan" van Bloc Party. Ik heb ze ook een paar keer live gezien. Silent Alarm was geniaal, maar daarna werd het naar mijn mening wel steeds minder. Ook al hou ik heel erg van de relatief rustige nummers van de eerdere albums, kan dit mij totaal niet grijpen. Wellicht verhoog ik mijn cijfer nog na een aantal listens. Voor nu vind ik het maar een saai album. Alleen "Into the earth", "Virtue" en "The Good News" kan mij tot nu toe bekoren. Niet best dus, voor nu 2/5.

Foster the People - Sacred Hearts Club (2017)

2,5
"SHC", "I Love My friends" en "Pay the Man" zijn leuke nummers. Helaas slaan ze naar mijn mening de plank volledig mis op de tweede helft van het album, met "Loyal Like Syd & Nancy" als absolute dieptepunt.

Jammer, had er meer van verwacht!

The Amazons - The Amazons (2017)

3,0
Helaas haalt de rest van het album het niet bij de eerder uitgebrachte singles. "In My Mind", "Black Magic" en "Little Something" zijn prachtige nummers. Van de nieuwe nummers steekt vooral "Something in the Water" er bovenuit. Ook Ultra Violet en Stay With Me komen naar mijn mening nog in de buurt. De rest van de nummers zijn wat minder succesvol. Verder lijkt de zanger soms de tonen net niet te redden, wat na lang luisteren een beetje gaat irriteren. Jammer, maar wel een degelijk debuut, waar zeker nog potentie in zit.

We Are Scientists - Helter Seltzer (2016)

2,0
Zo dit is wel een behoorlijke teleurstelling. Buckle vond ik een klasse nummer, en Too Late was ook degelijk. Maar de rest van de plaat staat me behoorlijk tegen. Om 1 of andere reden vindt Keith Murray het nodig om alle tonen heel lang door te halen (zoals bij Forgiveness, We Need a Word). Dat stoort mij echt mateloos. Want for Nothing is nog wel een leuk hitje maar verder is het behoorlijk karig. Jammer!

Wintersleep - The Great Detachment (2016)

3,0
Best een prima album. Gewoon goeie folk/rock. Soms proberen ze om meer te zijn dan Folk/Rock (met electronische toevoegingen), maar dat is voor mij niet nodig en out of place. Metropolis is een geweldig nummer, hetzelfde geldt voor Territory. Verder staan er een paar degelijke en wat mindere nummers op. 3/5