menu

Hier kun je zien welke berichten rider on the storm als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Herman Brood & His Wild Romance - Shpritsz (1978)

5,0
Het volledige oeuvre van Brood op zowel cd als vinyl in mijn collectie. Ja, ik ben fan!! Binnen zijn oeuvre is dit toch wel het hoogtepunt. Plaat met louter pareltjes. En dan die riff op Saturday Night... als Danny begint herken je direct het nummer. Op deze plaat kwam m.i alles samen. Heerlijke puntige rock die mij in ieder geval nooit verveeld. 5-sterren album.

The Doors - Absolutely Live (1970)

5,0
Er zijn van die albums die je omarmt, albums die passen als een handschoen, die voelen als een warm bad. Daar is dit er zeker eentje van. Het eerste exemplaar gekocht ergens in ‘72 bij Concerto Amsterdam. Zo’n plaat waarhet hoekje vanaf was geknipt. Op mooi dik karton voor nog geen twintig ouderwetse guldens. Inmiddels heb ik mijn 4e vinyl exemplaar aangeschaft. De black friday versie, op mooi midnight blue vinyl. Deze remaster ziet er mooi uit en klinkt ook nog eens geweldig.

Wat is er zo mooi aan de plaat. Ik voel de onderhuidse spanning van een band die worstelt tegen het etablishment. Een zanger die worstelt met zijn demonen. Maar ook een band die een geweldige muzikaliteit laat horen.

Spannende liedjes zoals When the music’s over, Who do you love, Built me a Woman en niet te vergeten de zinderende medley. En dat alles gezongen door een zeer charismatische
zanger. Een zanger die het ook nog eens prachtig uit kan schreeuwen.

Ik laat me al sinds ‘72 meevoeren door dit album (en de rest van het Doors oevre) en dit zal tot het moment dat mijn “music over” is ook niet veranderen.

Een van mijn all time favoriete live albums.