menu

Hier kun je zien welke berichten nevyn als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Amalgamated Sons of Rest - Amalgamated Sons of Rest (2002)

4,0
Vreemd, nog geen berichten bij zo'n plaat als deze Het is schandalig !

Droomachtige samenwerking als je het mij vraagt. Will Oldham, Jason Molina en Alasdair Roberts, alle drie fantastische artiesten die samen iets doen. Aan de ene kant kan dat vreselijk fout uitpakken, maar met deze artiesten... Daar kán toch alleen maar goeds uit voortvloeien?

Gelukkig maken de heren de verwachtingen zeker waar. Maa Bonny Lad is het soort muziek wat ik van Roberts gewend ben, met een schotsachtige klank erin. Op het hele plaatje blijft dat schotse gevoel een beetje hangen (rustig, er komen geen doedelzakken aan te pas ). Het folk-achtige van Oldham vult het geheel perfect aan. De inbreng van Molina is wat minder te bespeuren, maar het is wel aanwezig. In ieder geval op The Gypsy He-Witch en Jennie Blackbird's Blues laat hij zijn typische emotionele stem horen.

Heerlijke lo-fi folkliedjes om fijn op te zetten op een ietwat melancholische middag, ookal klinkt het geheel erg spontaan en alsof de drie mannen echt samen hebben gewerkt zonder spanningen. En dat is goed! Wat mij betreft mogen ze meer maken op deze manier. 4*

Animal Collective - Strawberry Jam (2007)

4,5


2007, wat een rampjaar. Hoe moet ik nou een top 10 maken als ik er minstens 20 albums in wil proppen ?

Deze maakt ook weer een flinke kans. De ep People van dit jaar van Animal Collective beviel me al heel erg, maar dit is zowaar nog toffer. Het begint al gefreakt en vrolijk, en blijft dat de hele tijd aanhouden. Nog steeds erg trippy maar met een vrolijker achtergrondje. Beetje meer Feels dan Sung Tongs, maar toch een heel eigen geluid weer. En in Fireworks komt het tofste chinese klanken/diergeluiden/mafheid-combiding ooit voor.

Ik hou van Animal Collective. Kan ook niet wachten op het concert zondag in Groningen. Dit albumpje zal de komende tijd nog wel vaak voorbij komen. Heerlijk