menu

Hier kun je zien welke berichten Thunderball als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

George Martin - Live and Let Die (1973)

4,0
Ik vind de muziek score van LALD wel erg goed, hij mist misschien de klasse van Barry, maar past ontzettend goed bij een kleurrijke film als deze!

Ik vind hem origineel en hij dreunt heerlijk je huiskamer binnen, het is dan ook mijn favoriete niet-Barry Bondscore!

En vergeet een ding niet:
Wij kunnen nu wel soundtracks vanuit de luie stoel gaan zitten goed- of afkeuren, maar uiteindelijk is filmmuziek louter en alleen bedoeld om de bijbehorende beelden te begeleiden en niet om ze los van de film op een cd te gaan zitten beluisteren!

Dat wij dat als filmfans gaan zitten doen wil nog niet zeggen dat de muziek daar in eerste instantie voor gemaakt is!

Ik vind deze soundtrack uiterst effectief en opwindend als ondersteuning bij de beelden die je ziet! Hij geeft de film echt meerwaarde.

Denk aan de bootachtervolging: wanneer dan plotseling weer die dreunende muziek er bij begint krijg ik altijd een adrealine kick! Yes!!

Of wanneer Bond op dat betonnen eilandje staat en dan komen onder begeleiding van de muziek die krokodillen naar de oppervlakte, dat zorgt voor extra spanning.

Ik was ook heel blij met de geremasterde versie met al dat mooie bonus matriaal!

4 sterren!

Georges Delerue & Georges Auric - Le Corniaud / La Grande Vadrouille / Le Cervau (2003)

4,0
Deze een maandje geleden aangeschaft en bevat muziek van drie van mijn favoriete (Franse) comedy's allen geregisseerd door Gerard Oury.

De eerste zeven tracks zijn van de Louis de Funes/Andre Bourvil film "Le Corniaud", gecomponeerd door Georges Delereu en bevat eigenlijk alle belangrijke muziek uit die film, zelfs het lichtelijk irritante saxofoonmuziekje wat je te horen krijgt als "de Stotteraar" in beeld verschijnt is te horen. Verder bestaat de track "La Danza" uit een stukje van "La Boutique Fantasque" van Gioachino Rossini en wordt gebruikt in de klassieke De Funes scene, waar hij eigenhandig in een garage de cadillac opknapt.

Track 8t/m 12 is wederom van een De Funes/ Bourvil film, namelijk "La Grande Vadrouille", gecomponeerd door Georges Auric en die komt er met slechts vijf tracks wel erg bekaaid van af, toch ook is deze muziek zeker de moeite waard.

Track 13 t/m 22 is dan tenslotte van "Le Cerveau" aka "The Brain", wederom gecomponeerd door Georges Delerue, met Belmondo, Bourvil en David Niven in de hoofdrol. Dit is duidelijk de minste score, maar het gelijknamige hoofdthema, gezongen door The American Breed, maakt zeer veel goed en is voor mij feitelijk de belangrijkste reden deze cd aan te schaffen.

Ik had misschien liever de complete scores gehad van deze drie films afzonderlijk, maar in deze samenstelling, op 1 schijfje, is dit toch wel een erg fijne cd geworden.

Een acht, ofwel vier sterren.

Guido De Angelis & Maurizio De Angelis - Più Forte, Ragazzi! (1973)

3,0
Hiervan gisteren de complete score cd aangeschaft met in totaal 23 tracks.

Wanneer ik heel eerlijk ben is eigenlijk alleen de song "Flying through the air" echt goed. De meeste andere tracks zijn of een afgeleide hiervan, of niet echt de moeite waard.

Deze song was samen met "Dune Buggy" (uit de film "Watch out! We're mad!") de grootste hit die de gebroeders De Angelis hadden met een Bud Spencer/Terence Hill film, waarvoor ze in totaal maar liefst 19 (!) keer de score maakten.

Geinige score, maar de vele herhalingen en alternatieve arrangementen maken het -ondanks de slechts ca 54 minuten- een hele zit.
Zo zie je maar weer: wat in een film goed werkt, kan op plaat -zonder de beelden er bij- behoorlijk tegen vallen.

Een zesje, ofwel 3 sterren.